Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Όταν το στρες χτυπάει κόκκινο, τότε η λύση για την καλή λειτουργία του εντέρου μας, είναι προβιοτικές σταγόνες!


Σε περιόδους έντονου στρες και άγχους, οι διαταραχές του εντέρου μας μπορεί να είναι συχνές.

Άλλωστε η περιοχή του εντέρου, είναι ο δεύτερος εγκέφαλος, σύμφωνα με τους επιστήμονες. Η καλή λειτουργία του εντέρου αποτελεί το κλειδί για την καλή μας υγεία και ισορροπία, αλλά και για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας. Και η αλήθεια είναι ότι η περίοδος της πανδημίας που περνάμε εδώ και ένα σχεδόν χρόνο, έχει επιτείνει το άγχος και την ανασφάλεια σε πολλούς τομείς, από την υγεία μέχρι την οικονομία και την εργασία.

Ευτυχώς κάποιες μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες, φροντίζουν για εμάς εγκαίρως. Έτσι, μπορούμε να βρούμε στα φαρμακεία, προβιοτικές σταγόνες για την επαναφορά και διατήρηση της χλωρίδας του εντέρου.

Οι προβιοτικές αυτές σταγόνες, είναι πλούσιες σε μικροοργανισμούς του είδους Bifidobacterium lactis, μικροοργανισμοί, ιδιαίτερα σημαντικοί καθώς είναι από τους πρώτους που αποικίζουν το βρεφικό έντερο και παραμένουν σε μεγάλους πληθυσμούς καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής του ατόμου. Με τον τρόπο αυτό, το εν λόγω σκεύασμα, συμβάλει αποτελεσματικά στην επαναφορά και διατήρηση της φυσιολογικής χλωρίδας και της σωστής λειτουργίας του εντέρου.

Οι προβιοτικές αυτές σταγόνες- τις οποίες μπορούμε να λαμβάνουμε και προληπτικά- είναι ιδανικές για καταστάσεις όπως: διάρροια εξαιτίας λήψης αντιβιοτικών, ιώσεις, αλλαγή διατροφής, δυσκοιλιότητα, βρεφικοί κολικοί, ενίσχυση των μηχανισμών άμυνας, πρόληψη λοιμώξεων και ανακούφιση αλλεργιών, δυσανεξία στη λακτόζη και πρόληψη τερηδονισμού.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε επίσης, ότι τις προβιοτικές σταγόνες που θα επιλέξουμε, δεν θα πρέπει να περιέχουν ζάχαρη, αλάτι, γλουτένη, συντηρητικά, τεχνητά αρώματα/χρωστικές ή άλλους αλλεργιογόνους παράγοντες.
Μερικές σταγόνες την ημέρα αρκούν, για, να λύσουμε το πρόβλημά μας.

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι πρόκειται για ένα ιδανικό προϊόν, το οποίο μπορούν να λάβουν ακόμη και νεογνά μόλις μερικών ημερών, καθώς μπορεί να αναμιχθεί με οποιαδήποτε κατάλληλη υγρή ή στερεή τροφή αρκεί η θερμοκρασία τους να μην είναι υψηλότερη από αυτή που είναι ανεκτή για κατανάλωση.

Το έντερό μας, είναι ο δεύτερος εγκέφαλός μας, ας προστατεύσουμε την καλή του λειτουργία, με την κατάλληλη φροντίδα!

                                Ομάδα Σύνταξης PharmacyDiscount