Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Εμμηνόπαυση: Γνώρισε το NeuPhase που ενισχύει τον γυναικείο οργανισμό με φυσικό τρόπο!


 Άρης Πασχαλίδης, 21-08-2023

Ως εμμηνόπαυση ορίζεται η απουσία εμμήνου ρύσης για 12 συνεχόμενους μήνες, αποτέλεσμα της φυσιολογικής διαδικασίας της μείωσης των επιπέδων των οιστρογόνων μέσα στα χρόνια. Η εμμηνόπαυση εμφανίζεται συνήθως μεταξύ των ηλικιών 44-55 ετών, αν και 1 στις 100 γυναίκες μπορεί να εμφανίσει εμμηνόπαυση πριν από την ηλικία των 40 ετών. Επιπλέον, η εμμηνόπαυση μπορεί να προκληθεί σε γυναίκες σε μικρότερη ηλικία ως αποτέλεσμα χειρουργικής επέμβασης, σοβαρής ασθένειας ή φαρμακευτικής αγωγής.Οι ερευνητές εκτιμούν ότι μέχρι το 2030, 1,2 δισεκατομμύρια γυναίκες θα βρίσκονται σε εμμηνόπαυση και μετεμμηνόπαυση. Η προεμμηνοπαυσιακή, η εμμηνοπαυσιακή και η μετεμμηνοπαυσιακή φάση αποτελούν ένα μεγάλο χρονικό στάδιο στη ζωή μιας γυναίκας.

Για πολλές γυναίκες, η αλλαγή αυτή είναι απελευθερωτική, καθώς τις απαλλάσσει από τις ανησυχίες για την τεκνοποίηση και από τον πόνο ή τη δυσφορία που σχετίζονται με τον εμμηνορροϊκό κύκλο. Αντίθετα, ορισμένες γυναίκες μπορεί να αντιμετωπίζουν αρνητικά την εμμηνόπαυση, συνδέοντάς την με τη γήρανση, η οποία στους περισσότερους δυτικούς πολιτισμούς έχει έντονη αρνητική χροιά. Ωστόσο, είναι γνωστό ότι η μετάβαση στην εμμηνόπαυση συνοδεύεται από πλήθος συμπτωμάτων και ζητημάτων υγείας που μπορεί να επηρεάσουν σχεδόν όλες τις γυναίκες.

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τους επαγγελματίες υγείας είναι ότι, αν και υπάρχουν κλασικά "συμπτώματα εμμηνόπαυσης" που είναι κοινά σε όλες, δεν υπάρχει κλασική ασθενής, καθώς κάθε γυναίκα είναι διαφορετική. Καθώς οι γυναίκες περνούν τη μετάβαση στην εμμηνόπαυση, μεγαλώνουν επίσης και υπάρχει σημαντική επικάλυψη μεταξύ των συμπτωμάτων που εμφανίζονται με την ηλικία και των συμπτωμάτων που σχετίζονται με την απώλεια οιστρογόνων.

Ενώ η εμμηνόπαυση είναι μια φυσική αλλαγή που σηματοδοτεί το τέλος της αναπαραγωγικής φάσης μιας γυναίκας, για ορισμένες γυναίκες τα συμπτώματά της μπορεί να είναι πολύ έντονα. Ξαφνικές εξάψεις, νυχτερινές εφιδρώσεις, αϋπνία, κόπωση και «ομίχλη εγκεφάλου» κατακλύζουν τις γυναίκες, και ενώ πολλές μπορούν να διαχειριστούν αυτές τις αλλαγές, άλλες βιώνουν συμπτώματα τόσο έντονα που διαταράσσουν την εργασία και τις καθημερινές τους δραστηριότητες. Μερικές φορές αυτά τα συμπτώματα μπορεί να δημιουργήσουν ένα φαινόμενο ντόμινο που τελικά υπονομεύει την εμπιστοσύνη της γυναίκας στον εαυτό της.

Για παράδειγμα, ενώ οι νυχτερινές εφιδρώσεις και η αϋπνία μπορεί συχνά να οδηγήσουν σε έλλειψη ύπνου που μπορεί να προκαλέσει κατάθλιψη, οι εξάψεις κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να προκαλέσουν αμηχανία και άγχος, ενώ τα προβλήματα μνήμης μπορεί να οδηγήσουν περαιτέρω σε αποδιοργάνωση της καθημερινότητας. Έτσι, η εμμηνόπαυση αφήνει πολλές γυναίκες μπερδεμένες και επιθυμούν έναν τρόπο να διαχειριστούν τα συμπτώματά τους.

Ενώ σε πολλές γυναίκες συνταγογραφείται θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης (HRT) ως πρώτη γραμμή θεραπείας, αντενδείκνυται για ορισμένες και αποφεύγεται από πολλές λόγω ανησυχιών για αυξημένο κίνδυνο καρκίνου και καρδιακών παθήσεων. Αν και ο κίνδυνος αυτός μπορεί να είναι ελάχιστος για τη διαχείριση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης βραχυπρόθεσμα, η ανησυχία είναι αρκετά διαδεδομένη ώστε πολλές γυναίκες αποφεύγουν την θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης, επιλέγοντας αντ' αυτού μη φαρμακευτικές ή μη ορμονικές επιλογές.

Εδώ είναι που το Neu Phase έρχεται να δώσει τη λύση. Πρόκειται για μια φυσική καθημερινή πολυβιταμίνη που έχει σχεδιαστεί για την υποστήριξη των γυναικών πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την εμμηνόπαυση. Συνδυάζει βιταμίνες, μέταλλα, ενεργά μικροθρεπτικά συστατικά και δύο βοτανικά μείγματα για την υποστήριξη νου και σώματος. Το βοτανικό μείγμα Cognisence (Bacopa Monnieri, Gotu Kola, Schisandra, Blueberry, Rhodiola Rosea και Green Tea) υποστηρίζει το μυαλό και βοηθά στην ψυχολογική ισορροπία, ενώ το βοτανικό μείγμα Νeu Phase (Dong Quai, Rosemary, Tulsi, Sage, Shatavari και Soy Isoflavones (φυτοοιστρογόνα) είναι μια φυσική πηγή φυτοοιστρογόνων και άλλων συστατικών που εξισορροπούν τις ορμόνες. Αυτά τα εξειδικευμένα συστατικά υποστηρίζουν τη γυναικεία ευεξία, μέσω της εξισορρόπησης των ορμονών και της υποστήριξης της σωματικής, πνευματικής και ψυχολογικής τους υγείας.

Tο Neu Phase της Neubria έχει σχεδιαστεί ειδικά για γυναίκες πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την εμμηνόπαυση. Η προηγμένη του φόρμουλα υποστηρίζει τις ειδικές ανάγκες της γυναίκας σε αυτή τη νέα φάση της ζωής της, φροντίζοντας παράλληλα σώμα και μυαλό. Περιέχει βιταμίνες Α, Β, C, D και Ε, μέταλλα, χολίνη, το μείγμα βοτάνων Neu Phase με εκχυλίσματα Dong Quai, Rosemary, Tulsi, Sage, Shatavari και Soy Isoflavones (φυτοοιστρογόνα) και το μείγμα βοτάνων Neu Phase Cogniscence με εκχυλίσματα Bacopa Monnieri, Gotu Kola, Schisandra, Blueberry, Rhodiola Rosea και Green Tea.

Άρης Πασχαλίδης, Φαρμακοποιός MSc

www.pharmacydiscount.gr