Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Πώς θα Αντιμετωπίσετε Αποτελεσματικά την Κούραση


 Αν νιώθετε στραγγισμένοι από ενέργεια και μονίμως κουρασμένοι, δοκιμάστε να κάνετε τις παρακάτω αλλαγές στον τρόπο ζωής σας που αν δε συντρέχει άλλος λόγος για την κούρασή σας, θα σας ανταμείψουν με το παραπάνω.

Αποφύγετε τους πολλούς υδατάνθρακες

Ορισμένα τρόφιμα προκαλούν νύστα επειδή περιέχουν υδατάνθρακες που χωνεύονται γρήγορα.

Όλοι οι υδατάνθρακες που λαμβάνετε από τις τροφές εισέρχονται στο σώμα σας με τη μορφή σακχάρων.

Κάποια από αυτά τα τρόφιμα χωνεύονται αργά, όπως τα λαχανικά, ενώ άλλα σάκχαρα, όπως αυτά που υπάρχουν στα γλυκά, απορροφώνται από τον οργανισμό πολύ πιο γρήγορα.

Γυμναστική και ύπνοςΑρχικά αυτά τα σάκχαρα δίνουν ενέργεια, η οποία σύντομα κάνει τον οργανισμό να καταρρεύσει και να νιώθει πως χρειάζεται ξεκούραση.

Αυτό συμβαίνει επειδή με το που θα ανέβουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, το πάγκρεας παράγει ινσουλίνη, η οποία βοηθά στη μεταφορά των σακχάρων αυτών στα κύτταρα του σώματος.

Όταν τα επίπεδα των σακχάρων είναι συνεχώς ανεβασμένα, πράγμα που συμβαίνει όταν καταναλώνετε τακτικά ζάχαρη, το σώμα δεν μπορεί να παράγει αρκετή ινσουλίνη και το σάκχαρο του αίματος αυξάνεται, προκαλώντας διαβήτη τύπου 2 και ένα συνεχές αίσθημα κούρασης.

Κάντε γυμναστική για να κοιμάστε καλύτερα

Οι περισσότεροι άνθρωποι χρειάζονται περίπου οκτώ ώρες ύπνου κάθε βράδυ.

Η έλλειψη ύπνου ή η ύπαρξη κάποιας σχετικής διαταραχής εκτός από κακή διάθεση συνδέεται και με παχυσαρκία, σακχαρώδη διαβήτη, υπέρταση και αυξημένο κίνδυνο εγκεφαλικού.

Ο κακός ύπνος μπορεί να αποδυναμώσει το ανοσοποιητικό σύστημα με αποτέλεσμα να νιώθετε ότι δεν έχετε ενέργεια.

Ένας τρόπος για να βελτιώσετε τον ύπνο σας χωρίς φάρμακα είναι να ασκείστε περισσότερο.

Ειδικά στους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στον ύπνο, μία ώρα περπάτημα την ημέρα μπορεί να βοηθήσει σημαντικά.

Η τακτική άσκηση καταπολεμά την κούραση αυξάνοντας τις αντοχές του σώματος.

Επιπλέον μειώνει τον κίνδυνο καρδιοπαθειών, διαβήτη και ορισμένων μορφών καρκίνου.

Βρείτε την πραγματική αιτία της κούρασής σας

Αν πιστεύετε πως η έλλειψη ενέργειας δεν οφείλεται στην κακή ποιότητα του ύπνου σας, στην κακή διατροφή ή στο άγχος, απευθυνθείτε στον γιατρό σας.

Η κούραση μπορεί να είναι σημάδι πολλών ασθενειών, όπως η αναιμία, η κατάθλιψη, τα προβλήματα του θυρεοειδούς αδένα, κάποια αυτοάνοσα νοσήματα, ο καρκίνος, οι καρδιοπάθειες, διάφορες μολύνσεις, ο σακχαρώδης διαβήτης.

Μόνο μια πλήρης εξέταση θα μπορέσει να δείξει σε τι οφείλεται η κούρασή σας ή αν οφείλεται σε κάποια από τις παραπάνω παθήσεις.

Αντιμετωπίστε το άγχος σας

Αν βιώνετε έντονο άγχος για αρκετό καιρό χωρίς να κάνετε κάτι γι’ αυτό, οι συνέπειες στην υγεία σας θα φανούν αργά ή γρήγορα.

Κάποια συνηθισμένα σημάδια του άγχους είναι η κούραση, η υπέρταση, τα προβλήματα στον ύπνο και οι απότομες αυξομειώσεις του βάρους.

Δοκιμάστε να διαχειριστείτε το άγχος σας με γυμναστική, γιόγκα και ό,τι άλλο δρα καταλυτικά στην ψυχολογία σας.

www.y-o.gr