Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

ΥΓΙΕΙΝΑ Ω3


 Σίγουρα έχετε ακούσει ξανά για τα Ω3. Γνωρίζετε όμως τι ακριβώς είναι και γιατί τα χρειάζεστε; Διαβάστε παρακάτω και σε λίγα λεπτά θα γνωρίζετε πολλά περισσότερα.

Τι είναι τα Ω3;

Τα Ω3 είναι τύποι λιπαρών οξέων που είναι σημαντικοί για την υγεία μας. Ανήκουν στην ομάδα των πολυακόρεστων λιπαρών.

ΛΙΠΑΡΑ

ΑΚΟΡΕΣΤΑ ΛΙΠΑΡΑ


Μονοακόρεστα λιπαρά & Πολυακόρεστα λιπαρά

ΚΟΡΕΣΜΕΝΑ ΛΙΠΑΡΑ

Ωμέγα3


 

Πρέπει να τα λαμβάνουμε από τη διατροφή μας καθώς ο οργανισμός δεν μπορεί να τα παράγει από μόνος του σε επαρκή ποσότητα.
Και για αυτό αποκαλούνται «απαραίτητα».
Οι πιο σημαντικοί τύποι ωμέγα 3 είναι:
• EPA (εικοσαπεντανοϊκό οξύ)
• DHA (Docosahexaenoic acid)

Γιατί χρειαζόμαστε τα Ω3;

Τα λιπαρά αυτά οξέα έχουν πολλά ευεργετικά οφέλη στην υγεία του οργανισμού σας. Τα πιο γνωστά είναι τα πολυάριθμα οφέλη για την υγεία της καρδιάς. Τα Ω3 λιπαρά οξέα μπορούν να μειώσουν τα τριγλυκερίδια και να αυξήσουν τα επίπεδα HDL (καλή χοληστερόλη) στο αίμα καθώς επίσης και να μειώσουν την αρτηριακή πίεση. Εκτός από τα οφέλη στην υγεία της καρδιάς, υπάρχουν πραγματικά πολλά περισσότερα που μπορούν να κάνουν τα Ω3 λιπαρά οξέα. Γνωρίζατε για παράδειγμα ότι αυτά τα λιπαρά οξέα αποτελούν μέρος των κυτταρικών μεμβρανών σας και ως εκ τούτου είναι καίριας σημασίας για υγιή κύτταρα;

 

Ειδικά οφέλη από EPA και DHA

Ο οργανισμός μας χρησιμοποιεί EPA για την παραγωγή μορίων σηματοδότησης που ονομάζονται εικοσανοειδή και τα οποία παίζουν πολλούς φυσιολογικούς ρόλους και μειώνουν τις φλεγμονές του οργανισμού. Το DHA είναι ένα σημαντικό δομικό συστατικό της επιδερμίδας και των αμφιβληστροειδών στα μάτια. Το DHA είναι επίσης ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη και τη λειτουργία του εγκεφάλου στην παιδική ηλικία, καθώς και για τη λειτουργία του εγκεφάλου των ενηλίκων. Η μείωση του DHA αργότερα στη ζωή συνδέεται επίσης με τη διαταραχή της λειτουργίας του εγκεφάλου και την έναρξη της νόσου του Alzheimer. Νέα στοιχεία δείχνουν επίσης ότι τα συμπληρώματα Ω3, όταν χρησιμοποιήθηκαν ως επιπρόσθετη θεραπεία για τη σοβαρή κατάθλιψη, μείωσαν πραγματικά τα συμπτώματα της κατάθλιψης πέραν των αποτελεσμάτων από τα αντικαταθλιπτικά μόνο.

 

Όμορφη επιδερμίδα

 Υπάρχουν παράγοντες που επηρεάζουν την επιδερμίδα σας και που δεν μπορείτε να ελέγξετε – για παράδειγμα τα γονίδια και η ηλικία. Τα καλά νέα, ωστόσο, είναι ότι υπάρχουν ακόμη περισσότεροι παράγοντες που μπορείτε να ελέγξετε, όπως η έκθεση στον ήλιο, τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε για να θρέψετε εξωτερικά την επιδερμίδα σας και επίσης το πως θρέφετε την επιδερμίδα σας εκ των έσω μέσα από τη διατροφή σας. Όταν πρόκειται για τη φροντίδα της επιδερμίδας από μέσα, ορισμένα θρεπτικά συστατικά όπως τα λιπαρά οξέα Ω3 βοηθούν στην καταπολέμηση των φλεγμονών και στη βελτίωση του φραγμού των λιπιδίων του δέρματος. Αυτά τα απαραίτητα λιπαρά οξέα συμβάλλουν επίσης στην ελαστικότητα και την υγρασία της επιδερμίδας και βοηθούν στην αποκατάστασή της.

 

Που θα βρείτε τα Ω3

Όπως μπορείτε να δείτε, τα Ω3 λιπαρά οξέα είναι ζωτικής σημασίας για τη βέλτιστη υγεία με διάφορους τρόπους. Τροφές πλούσιες σε Ω3 είναι τα λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός, η ρέγγα, οι σαρδέλες και το σκουμπρί. Το ιχθυέλαιο και τα φύκια περιέχουν επίσης Ω3. Η κατανάλωση λιπαρών ψαριών δύο φορές την εβδομάδα θα εξασφαλίσει επαρκή ποσότητα για την υγεία σας.

Πότε πρέπει να παίρνετε συμπλήρωμα Ω3;

Εάν δεν τρώτε λιπαρά ψάρια δύο φορές την εβδομάδα, ίσως θελήσετε να ενσωματώσετε στη διατροφή σας τα συμπληρώματα για να εξασφαλίσετε επαρκή ποσότητα Ωμέγα 3 για βέλτιστη υγεία.

 

Οι Καψουλες Ω3 της Oriflame

PRODUCT PAGE

 

Τα Wellness by Oriflame μπορούν να συμβάλουν στην καθημερινή πρόσληψη Ω3. Δύο κάψουλες την ημέρα σας δίνουν τη σωστή δόση αυτών των απαραίτητων λιπαρών οξέων (150 mg EPA, 100 mg DHA) χωρίς περιττά συστατικά. Το συμπλήρωμα Ω3 είναι υψηλής ποιότητας και καθαρότητας χάρη στη διαδικασία διύλισης 5 βημάτων. Τα λιπαρά οξέα προέρχονται από μικρά, άγρια ψάρια που ελαχιστοποιούν τις επιπτώσεις στον ωκεανό και ως εκ τούτου θεωρείται ότι αλιεύονται με βιώσιμο τρόπο. Είναι ακόμη πιστοποιημένα από τον οργανισμό "Friend of the Sea". Ένα άλλο πλεονέκτημα της κάψουλάς μας είναι ότι περιέχει μόνο ψάρια ενώ ακόμη και η ζελατίνη προέρχεται από ψάρια.

Απολαύστε το να γνωρίζετε ότι κάνετε το καλύτερο για την υγεία σας!

Πηγή: gr.oriflame.com