Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Μουρουνέλαιο...μας ωφελεί!

Το μουρουνέλαιου είναι μια πηγή πλούσια σε ωμέγα 3 και λιπαρά οξέα, ενώ περιέχει υψηλές ποσότητες βιταμίνης Α και D. Θεωρείται απαραίτητο συμπλήρωμα της καθημερινής μας διατροφής

Το μουρουνέλαιο, όλο και επανέρχεται δριμύτερο στη ζωή και την καθημερινότητά μας. Ο "εφιάλτης" των παιδικών χρόνων παλαιότερων γενεών που μεγάλωσαν με αυτό και θυμούνται ίσως με απέχθεια τη γεύση του, πρόσφατα πήρε την εκδίκησή του και δικαιώθηκε.
Πλέον, σε μορφή που είναι ευχάριστη και πολλές φορές εμπλουτισμένο με ποικιλία γεύσεων, βάσει αποδεδειγμένων ερευνών, θεωρείται μία από τις καλύτερες πηγές ωμέγα-3 λιπαρών οξέων ενώ περιέχει υψηλές ποσότητες βιταμίνης Α και βιταμίνης D. 

Τι ακριβώς είναι
Το αιθέριο έλαιο που εξάγεται από το συκώτι του ψαριού “μουρούνα”.

Συγκριτικό του πλεονέκτημα

Περιέχει χαμηλότερες ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων από τα άλλα ιχθυέλαια που προέρχονται από τον ιστό ψαριών όπως ο τόνος, η πέστροφα, το σκουμπρί, η ρέγκα, ο σολομός και ο βακαλάος , αλλά έχει σαφώς μεγαλύτερες ποσότητες των βιταμινών Α και D.

Πώς ωφελεί

Θεωρείται σημαντικό βοήθημα στην ανακούφιση της δυσκαμψίας των αρθρώσεων που σχετίζεται με την αρθρίτιδα, έχει θετική επίδραση στην καρδιαγγειακή υγεία και επιταχύνει την επούλωση τραυμάτων σε δόντια, νύχια, μαλλιά και δέρμα, ενώ βελτιώνει την ικανότητα του οργανισμού να απορροφά βιταμίνες και ανόργανες ουσίες και ενισχύει το ανοσοποιητικό  σύστημα.
Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι τα ω-3 λιπαρά οξέα υποστηρίζουν την υγεία των ματιών και προλαμβάνουν την εκδήλωση της ωχράς κηλίδας.

Ημερησίως...
Η ημερήσια πρόσληψη ποσότητας μουρουνελαίου μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της στεφανιαίας αθηροσκλήρωσης ενώ μπορεί να διαδραματίσει σημαντικότατο ρόλο στη διατήρηση της καλής λειτουργίας του εγκεφάλου καθώς μεγαλώνει ο άνθρωπος και τέλος αρκετές μελέτες έχουν δείξει πως προστατεύει τον οργανισμό μας από τον κίνδυνο του διαβήτη τύπου-2. 
Λοιπόν, τι λέτε; Δεν αξίζει τον κόπο να ρωτήσετε σχετικά τον φαρμακοποιό ή τον γιατρό σας για να σας υποδείξουν τον απόλυτα σωστό τρόπο πρόσληψης του μουρουνέλαιου, που αρμόζει στη δική σας περίπτωση; 

"Η γνώμη μας: Το CosmeticsDelux, επικοινώνησε με το φαρμακείο "Άρης Πασχαλίδης", που μας σύστησε το μουρουνέλαιο Mollers, που θα βρείτε σε πολύ συμφέρουσες τιμές, εδώ."