Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Maskne & Φροντίδα Προσώπου

                                      
                                                             soapandglory.com

Ο κορωνοϊός εισέβαλε αιφνιδιαστικά στη ζωή μας απειλώντας την υγεία μας και αλλάζοντας τα πάντα στην καθημερινότητα και τις συνήθειές μας. Πλέον, πρώτη στη λίστα με όσα δεν ξεχνάμε ποτέ πριν βγούμε από το σπίτι, βρίσκεται η μάσκα, η προστατευτική χρήση της οποίας όμως έδειξε πως έχει και μια άλλη όψη που επηρεάζει την υγεία της επιδερμίδας μας.

Έτσι, την εποχή της πανδημίας, το παγκόσμιο λεξικό της ομορφιάς εμπλουτίστηκε με έναν νέο όρο που θα μας απασχολεί μέχρι να... πέσουν οι μάσκες οριστικά: ο λόγος για τη maskne (προέρχεται από τις λέξεις mask+acne), έναν νέο τύπο ακμής που οφείλεται στη χρήση της μάσκας, αφορά όλους τους τύπους δέρματος και εμφανίζεται στις περιοχές που μένουν κάτω από αυτή για ώρες, όπως τα μάγουλα, το πηγούνι, την ζώνη γύρω από το στόμα, τη μύτη.

Τι συμβαίνει στην επιδερμίδα κάτω από τη μάσκα, όσες ώρες μένει υπό την προστασία της;

Στη συγκεκριμένη περιοχή δημιουργείται ένα περιβάλλον ζέστης και υγρασίας από την αναπνοή και την ομιλία, που διαταράσσει την ισορροπία του μικροβιώματος, ενώ η χρήση της μάσκας δημιουργεί τριβές που (ανάλογα με την ευαισθησία του δέρματος), μπορεί να οδηγήσουν σε ερεθισμούς και κοκκινίλες.

Οι πόροι φράσσουν, η οξυγόνωση των κυττάρων υπολειτουργεί, η τριβή διευκολύνει την διείσδυση των βακτηρίων στο δέρμα και όλα αυτά τα δεδομένα μαζί, βάζουν τρικλοποδιά στην υγεία της επιδερμίδας και ανοίγουν το δρόμο στην εμφάνιση της maskne, που αυτή τη στιγμή αποτελεί ένα από τα πιο κοινά προβλήματα του δέρματος παγκοσμίως.

Αποτέλεσμα: κοκκινίλες, κνησμός, ξηρότητα ή δερματίτιδα εξ επαφής, σπυράκια – μια εικόνα που φανερώνει ότι η επιδερμίδα σε αυτή την περιοχή έχει χάσει την ισορροπία της.

Καθώς δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αποφύγουμε την υποχρεωτική χρήση της μάσκας (που φαίνεται πως θα συνεχιστεί για κάμποσους μήνες ακόμα), αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να προλάβουμε την εμφάνιση της maskne με την καθημερινή, σωστή φροντίδα του προσώπου μας. Πριν φτάσουμε σε αυτό όμως, αξίζει να τονίσουμε πόσο σημαντικό είναι να προσέχουμε το πώς χρησιμοποιούμε την μάσκα καθαυτή.

Εάν φοράτε μάσκα μιας χρήσεως, θα πρέπει να την αλλάζετε τακτικά μέσα στη μέρα καθώς η υγρασία από την αναπνοή και την ομιλία δημιουργούν ένα «νωπό», ακατάλληλο για το δέρμα περιβάλλον.

Αν προτιμάτε υφασμάτινη μάσκα, τότε θα πρέπει να την πλένετε σε υψηλή θερμοκρασία με υποαλλεργικό απορρυπαντικό κάθε βράδυ και να τη σιδερώνετε – αυτό είναι το πρώτο και εξαιρετικά σημαντικό βήμα τόσο για την υγεία σας συνολικά όσο και για την πρόληψη της maskne.

Όσον αφορά στην καθημερινή ιεροτελεστία φροντίδας, το πρώτο και βασικό βήμα, πρωί-βράδυ, είναι ο καθαρισμός: επιλέξτε ένα προϊόν που καθαρίζει αποτελεσματικά αλλά ευγενικά την επιδερμίδα – ιδανική πρόταση, το Δροσερό Gel Καθαρισμού Purete Thermale της Vichy για ευαίσθητες επιδερμίδες, το οποίο είναι εμπλουτισμένο με Moringa που προστατεύει τα κύτταρα από τους καθημερινούς τύπους και Amilite, που δημιουργεί πλούσιο, κρεμώδη αφρό αλλά και μια αίσθηση δροσιάς στο πρόσωπο.

Μετά τον καθαρισμό, επιλέξτε την κατάλληλη για εσάς κρέμα ημέρας, με ανάλαφρη υφή που απορροφάται αμέσως. Το Mineral 89 Booster της Vichy είναι η πιο ανάλαφρη, δροσερή, καταπραϋντική φροντίδα προσώπου, με υφή σχεδόν υδάτινη, καθώς συνδυάζει μοναδική το Ιαματικό Νερό της Vichy σε συγκέντρωση 89%, με Υαλουρονικό οξύ φυσικής προέλευσης.

Η καινοτόμα σύνθεσή του ενυδατώνει, αναζωογονεί και τονώνει την επιδερμίδα ενώ την ίδια στιγμή ενισχύει τη λειτουργία του επιδερμιδικού φραγμού κάνοντας έτσι την επιδερμίδα πιο δυνατή απέναντι σε εξωτερικές επιθέσεις όπως η ρύπανση, το άγχος, η κούραση – και φυσικά το «αποπνικτικό» για το δέρμα περιβάλλον που δημιουργείται κάτω από τη μάσκα. 

Επίσης, καλό είναι αυτό το διάστημα να αντικαταστήσετε τα πολύ καλυπτικά makeup με όσο πιο ανάλαφρες υφές γίνεται, όπως για παράδειγμα μια κρέμα BB ή μια ενυδατική κρέμα με χρώμα.

Το βράδυ, με το που θα αφαιρέσετε τη μάσκα σας στο σπίτι, μπείτε στο μπάνιο και ξεκινήστε τον καθαρισμό του προσώπου σας – όσο πιο νωρίς το απαλλάξετε από τα βακτήρια, τα μικρόβια, τους ρύπους, το σμήγμα, τόσο το καλύτερο.

Ξεκινήστε με καλό ντεμακιγιάζ, συνεχίστε με ένα ήπιο προϊόν καθαρισμού και ολοκληρώστε τη διαδικασία με ένα micellar water που απομακρύνει ακόμα και το τελευταίο ίχνος ρύπων και αφήνει μια απολαυστική αίσθηση δροσιάς. Επόμενο βήμα, η κρέμα νύχτας που ξεκουράζει την επιδερμίδα και την τροφοδοτεί με τα συστατικά που χρειάζεται για να αναπληρώσει τα επίπεδα υγρασίας, να διορθώσει τις βλάβες και να είναι έτοιμη για τις προκλήσεις της επόμενης μέρας.

Σε περίπτωση που κάνουν την εμφάνισή τους σπυράκια, κοκκινίλες ή ερεθισμοί- δηλαδή βρεθείτε αντιμέτωπες με τη maskne- είναι απαραίτητο να περάσετε σε προϊόντα ειδικά μελετημένα για επιδερμίδα με τάση ακμής που δρουν στοχευμένα στο πρόβλημα αλλά και να εφαρμόστε τοπικά ένα ειδικό προϊόν με συστατικά που εξουδετερώνουν τα σπυράκια (όπως το σαλικυλικό οξύ). Αν το φαινόμενο επιμένει, συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας που θα σας προτείνει την κατάλληλη θεραπεία.

vichy.gr