Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ


    07:03,

Η καθημερινή εφαρμογή αντηλιακών προϊόντων είναι το καλύτερο δώρο στην επιδερμίδα μας και τους κρύους μήνες.

Είναι γεγονός πως το skincare μας αλλάζει ανάλογα την εποχή. Το δέρμα μας χρειάζεται διαφορετική φροντίδα τους θερμούς από τους ψυχρούς μήνες. Κι ενώ το καλοκαίρι, το αντηλιακό μας έχει βασική θέση στο νεσεσέρ μας, τείνουμε να το λησμονούμε τον χειμώνα. Κι όμως, αυτό αποτελεί μέγα λάθος!

Οι ακτίνες Α (UVA) είναι αμετάβλητες από το πρωί μέχρι τη δύση του ηλίου, ενώ δεν έχει σχέση η εποχή, καθώς μας επηρεάζουν και τον χειμώνα. Οι ακτίνες Β (UVB) είναι ισχυρότερες από τις 10 το πρωί με 4 το απόγευμα. Καθώς τον χειμώνα, οι UVB εξασθενούν οφείλουμε να μεριμνήσουμε για την προστασία μας από τις UVA, που συνδέονται άμεσα με τη γήρανση της επιδερμίδας.

Πολλές φορές ξεχνάμε ότι το δέρμα μας δεν είναι εκτεθειμένο στον ήλιο μόνο το καλοκαίρι. Η ένταση της υπεριώδους ακτινοβολίας δεν μειώνεται τις κρύες μέρες ενώ παράλληλα οι UVA είναι τόσο δυνατές που μπορούν να μας… εντοπίσουν ακόμα και σε εσωτερικούς χώρους, εγκυμονώντας βλαβερές συνέπειες για την επιδερμίδα.

Διαβάστε ακόμα : Μάθιου Πέρι: Έρχονται πικάντικες αποκαλύψεις για τα "Φιλαράκια"

Με την εφαρμογή αντηλιακής κρέμας τόσο στο πρόσωπο όσο και τα χέρια μας σε καθημερινή βάση αρχικά κάνουμε ένα μεγάλο δώρο στον εαυτό μας, καθώς είναι ένα από τα βασικότερα μέτρα για την πρόληψη του καρκίνου του δέρματος. Παράλληλα, η ευλαβική χρήση αντηλιακών σκευασμάτων είναι ουσιαστικά η πιο σωστή κίνηση κόντρα στην πρόωρη γήρανση καθώς χτυπά απευθείας τον πυρήνα του προβλήματος. Έτσι χαρίζουμε στο δέρμα μας φρέσκια και νεανική όψη.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι τι δέρμα μας είναι πιο ευάλωτο τον χειμώνα, καθώς ξηραίνεται και ερεθίζεται με μεγαλύτερη ένταση και συχνότητα. Το αντηλιακό είναι ικανό να ισορροπήσει ή να περιορίσει τις συνέπειες αυτές, διατηρώντας το σφριγηλό και -το βασικότερο- ανθεκτικό σε επικίνδυνους εξωγενείς παράγοντες!

vwoman.gr