Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Πώς πρέπει να οργανώσεις το φαγητό σου για συνδυασμό υγείας και χαράς


 Το φαγητό είναι ένα από τα πιο βασικά πράγματα στη ζωή μας και είναι ξεκάθαρα δική μας επιλογή το πώς θα πορευτούμε στο συγκεκριμένο θέμα. Δείτε παρακάτω μερικούς κανόνες διατροφής:

Απλές και καθαρές τροφές στους κανόνες διατροφής

Όσο λιγότερο επεξεργασμένο είναι αυτό που τρως, τόσο το καλύτερο. Προσπάθησε να αποφεύγεις τα έτοιμα φαγητά, που έχουν πολλά συντηρητικά. Οι πρώτες ύλες είναι αυτό που κάνει τη διαφορά στην ποιότητα της διατροφής σου.

Τα λαχανικά και τα φρούτα είναι φίλοι μας

Όσο περισσότερα, τόσο το καλύτερο. Η γενική σύσταση είναι ότι πρέπει να καταναλώνουμε καθημερινά 2,5 φλιτζάνια λαχανικά και σχεδόν 2 φλιτζάνια φρούτα. Είναι ο καλύτερος τρόπος να πάρεις φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. Βελτιώνεις την υγεία της καρδιάς και μειώνεις τον κίνδυνο θνησιμότητας.

Το φαγητό πρέπει να σε κάνει χαρούμενη

Αν δεν απολαμβάνεις τη διαδικασία του φαγητού, νιώθεις στρες ή ενοχές γι’ αυτά που τρως, τότε το κάνεις λάθος. Είναι καλό να τρώμε από όλα και να μην στερούμαστε τίποτα, γιατί μόνο έτσι θα είμαστε χαρούμενοι. Ναι, και εκείνο το λαχταριστό προφιτερόλ.

Ακολούθησε τη διατροφή που σου ταιριάζει

Αν κάνεις μία δίαιτα και τη βλέπεις σαν τιμωρία, μάλλον δεν πρέπει να την κάνεις. Το ζητούμενο είναι να ακολουθήσεις ένα πλάνο που να σου ταιριάζει και να μπορείς να το κάνεις και μακροπρόθεσμα. Πριν καταλήξεις, κάνε το ψάξιμό σου. Οι επιλογές είναι πολλές και απευθύνονται σε όλα τα γούστα.

Πολύ, πολύ, πολύ νερό (στους γενικούς κανόνες διατροφής)

Ο νούμερο ένα κανόνας (μαζί με το φόρα αντηλιακό). Το νερό ενυδατώνει τον οργανισμό, απομακρύνει τις τοξίνες, σε βοηθά να συγκεντρώνεσαι και σε κάνει να πεινάς λιγότερο. Κάθε φορά που νιώθεις ότι πεινάς, πιες πρώτα νερό. Ίσως αυτή είναι η απάντηση.

πηγή: ladylike.gr via newsink.gr