Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Πώς να Αυξήσετε την Ευεξία σας Φέτος το Φθινόπωρο

 

Αν μετά τις καλοκαιρινές διακοπές αναζητάτε τρόπους για να δομήσετε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής που θα προάγει τη σωματική και ψυχική σας υγεία, διαβάστε παρακάτω μερικές νέες πρακτικές που έχουν ξεκινήσει να εφαρμόζονται σε όλο τον κόσμο και υπόσχονται θαύματα.

“Δουλέψτε” τις αναπνοές σας

Αν δεν αναπνέετε σωστά δεν θα μπορέσετε να αποβάλετε το άγχος και να νιώσετε ευεξία.

Οι ασκήσεις αναπνοής αποτελούν τη βάση όλων των ασκήσεων που σχετίζονται με την ηρεμία του εγκεφάλου και την αποβολή του άγχους, αφού οι σωστές αναπνοές ενθαρρύνουν την κάθε άσκηση ώστε να γίνεται σωστά.

Οι αναπνοές μπορούν να πραγματοποιηθούν όπου κι αν βρίσκεστε και θέλετε να ηρεμήσετε, ενώ ο διαλογισμός, η γιόγκα και άλλες παρόμοιες πρακτικές χρειάζονται χώρο και χρόνο.

Γυμναστείτε μέσα από εφαρμογές

Η γυμναστική γίνεται πιο εύκολα προσβάσιμη ακόμα και για όσους δεν έχουν χρόνο στη διάθεσή τους για να γυμναστούν.

Πολλά κανάλια στο Youtube, ειδικές εφαρμογές από γυμναστές και γυμναστήρια, προγράμματα σε facebook και instagram είναι στη διάθεσή όλων όσοι πιέζονται με πολλές ώρες εργασίας και δεν προλαβαίνουν να πάνε σε ένα γυμναστήριο.

Αυτοί οι τρόποι τους βοηθούν να οργανώσουν τις δικές τους προπονήσεις στο σπίτι ανάλογα με το πρόγραμμα της κάθε ημέρας τους.

Φροντίστε ο ύπνος σας να είναι πλήρης

Η έλλειψη ύπνου μπορεί να προκαλέσει μακροπρόθεσμα αύξηση του σωματικού βάρους, άγχος και να επιδράσει αρνητικά στο ορμονικό σύστημα.

Ο επαρκής ύπνος προωθεί την ευεξία, την παραγωγικότητα και την ευτυχία.

Οργανώστε μια ρουτίνα πριν τον ύπνο σας για να μπορείτε να κοιμάστε γρηγορότερα.

Δοκιμάστε να κάνετε ποδόλουτρο με αιθέρια έλαια, ψεκάζετε το μαξιλάρι σας με άρωμα λεβάντας, διαβάστε το αγαπημένο σας βιβλίο και ακούστε λίγη χαλαρωτική μουσική.

Κάντε αποτοξίνωση από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενδεχομένως να απασχολούν πολλές ώρες της ημέρας σας, με αποτέλεσμα μια αποσύνδεση από αυτά να σας φαίνεται ακατόρθωτη.

Πολλοί είναι όμως οι άνθρωποι που δοκίμασαν μια αποτοξίνωση από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ώστε να απολαύσουν και πάλι την πραγματική ζωή τους όπως παλιά.

Κάντε ψυχοθεραπεία

Οι συνεδρίες με έναν ψυχολόγο δεν είναι απαραίτητες μόνο όταν σας απασχολεί κάποιο πρόβλημα.

Είναι κάτι στο οποίο αξίζει να στρέψετε την προσοχή σας αν έχετε τα χρήματα, ώστε να βρείτε ή να ανακαλύψετε τον εαυτό σας και να αποβάλετε τα άγχη και τους πανικούς.

Μπορείτε να κάνετε τις συνεδρίες και μέσω του υπολογιστή σας που ενδεχομένως θα σας κοστίσουν λιγότερο, αλλά θα σας βοηθήσουν να κερδίσετε και χρόνο.

Περιποιηθείτε εντατικά το δέρμα σας

Η περιποίηση του δέρματος γίνεται σύμμαχός σας με σκοπό ένα αψεγάδιαστο δέρμα.

Ξεκινήστε από τα απλά πράγματα, όπως τον καθημερινό καθαρισμό του προσώπου σας, συνεχίστε με απολέπιση και με την εφαρμογή προϊόντων με ενισχυμένες φόρμουλες.

Είναι επιλογή σας το ποια διαδικασία θα επιλέξετε να ακολουθείτε καθημερινά.

Κάντε αρωματοθεραπεία και χρησιμοποιήστε αιθέρια έλαια

Το φθινόπωρο και ο χειμώνας είναι οι ιδανικές εποχές για να βάλετε στη ζωή σας την αρωματοθεραπεία.

Τις ώρες που θέλετε να ηρεμήσετε, χαμηλώστε τον φωτισμό του σπιτιού σας, ανάψτε τα αρωματικά κεριά της αρεσκείας σας και αφεθείτε στη χαλαρωτική ατμόσφαιρα που θα δημιουργηθεί.

Είναι ο πιο εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος για να αποφορτιστείτε από τους ρυθμούς της καθημερινότητας.

Όπως η αρωματοθεραπεία, έτσι και τα αιθέρια έλαια είναι ιδανικά για να ηρεμήσετε.

Γεμίστε την μπανιέρα σας με ζεστό νερό και αφρόλουτρο και ρίξτε μερικές σταγόνες από το έλαιο με το άρωμα της αρεσκείας σας.

Για να ηρεμήσετε οι πιο κατάλληλες μυρωδιές είναι η λεβάντα και η βανίλια.