Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

7 απίστευτα πράγματα που κάνουμε ασυναίσθητα και βοηθούν στο να κάψουμε θερμίδες!

Από εδώ και πέρα θα απολαμβάνεις την κάθε σου στιγμή και θα πάψεις επιτέλους να μετράς θερμίδες

Αχ, αυτά τα περιβόητα δύο κιλάκια που πάντα μας ταλαιπωρούν και δε λένε με τίποτα να φύγουν. Αλλά μην ανησυχείς, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα, σε λίγο θα είναι παρελθόν και μάλιστα χωρίς καν να το καταλάβεις. Από εδώ και πέρα θα απολαμβάνεις την κάθε σου στιγμή και θα πάψεις επιτέλους να μετράς θερμίδες.

Νευρικότητα

Είσαι συχνά σε ανησυχία; Συγχαρητήρια! Αν χτυπάς τα δάχτυλά σου ή ταλαντεύεις το στυλό σου κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης ή τρέμει το πόδι σου, τότε καις θερμίδες. Το σώμα σου δηλαδή είναι πάντα εν κινήσει, ακόμα και τις στιγμές που φαινομενικά είσαι αδρανής. Όποιος είναι ανήσυχος και δραστήριος όλη την ημέρα μπορεί να κάψει έως 350 θερμίδες περισσότερο. Εκείνοι που κατά την ώρα που είναι σε νευρικότητα στέκονται και όρθιοι, μπορούν να κάψουν μέχρι και σχεδόν 900 θερμίδες.

Κλάμα

Το κλάμα που συνοδεύει συνήθως μια ερωτική απογοήτευση δεν είναι και το καλύτερό σου, το ξέρω. Αλλά αν σου πω, πως με το κλάμα χάνεις περίπου 1,5 θερμίδα το λεπτό, θα σε παρηγορήσω καθόλου; Το ξέρω πως δεν ακούγεται πολύ. Αλλά για να συγκρίνεις θα σου πω ότι με εντατική προπόνηση π.χ. Cross Fit καις περίπου 10 θερμίδες ανά λεπτό. Βάλε λοιπόν την αγαπημένη σου συγκινητική ταινία και κλάψε με την  ησυχία σου..

Γέλιο

Μια μελέτη του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Vanderbilt διαπίστωσε ότι το γέλιο βοηθάει να κάψουμε από 10  έως και 40 θερμίδες σε διάστημα από 10 έως 15 λεπτά. Αυτό αρκεί για να χάσουμε μεταξύ 500 γραμμαρίων και 2 κιλών ετησίως. Μια ώρα γέλιου λένε οι επιστήμονες καίει τόσες θερμίδες όσες θα έκαιγες με 30 λεπτά μέτριας εξάσκησης με βάρη. Εκτός από αυτό όμως ενισχύεις και το ανοσοποιητικό σου..

Φαγητό

Είναι προφανές ότι όταν τρως προσλαμβάνεις θερμίδες, δεν καις. Το μυστικό στο να καταφέρεις ενώ τρως να καις περισσότερες θερμίδες βρίσκεται στο μάσημα. Επειδή οι μύες της άνω και κάτω γνάθου καταναλώνουν ενέργεια για πραγματοποιήσουν την συγκεκριμένη κίνηση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να καταναλώνονται κατά τη διάρκεια του γεύματος (δηλαδή τη διαδικασία του μασήματος, της κατάποσης και της πέψης) περίπου 140 θερμίδες ανά ώρα. Εκτός όμως από αυτό, με το να μασάς αρκετά την τροφή σου βοηθάς πολύ στην διαδικασία της πέψης και έχεις λιγότερα φουσκώματα και καούρες.

Ψώνια

Σύμφωνα με το Τμήμα Διατροφής του Πανεπιστημίου της Χαβάης, καις περίπου 200 θερμίδες ανά ώρα καθώς περπατάς χαλαρά μέσα στα καταστήματα ή καθώς διασχίζεις τον δρόμο κοιτώντας βιτρίνες. Εννοείται φυσικά ότι όταν δοκιμάζεις ρούχα και παπούτσια καις ακόμη περισσότερες. Αλλά μην ανησυχείς, ακόμα και η αναμονή στην ουρά του ταμείου έχει κι αυτή τα οφέλη της. Τα 30 λεπτά αναμονής καίνε 47 θερμίδες.

Παγωμένο νερό

Από σήμερα ξεκίνα να πίνεις μόνο παγωμένο νερό! Σύμφωνα με μια μελέτη, το σώμα καίει περίπου 125 θερμίδες περισσότερο εάν πίνουμε οκτώ ποτήρια κρύου νερού την ημέρα. Δηλαδή, το σώμα μας καταναλώνει αυτήν την ενέργεια για να θερμάνει το κρύο νερό και να το φέρει σε θερμοκρασία σώματος.

Ύπνος

Αχα! Ύπνος … Μας αρέσει ο ύπνος! Και τα καλύτερα νέα; Ενώ κοιμάσαι, χάνεις βάρος! Σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, ένα άτομο 84 κιλών καίει στον ύπνο του περίπου 28 θερμίδες σε 30 λεπτά. Δεν είναι κι άσχημα, αν το καλοσκεφτείς!

newslink.gr