Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Νερό: Γιατί μας κάνει καλό;


 

Όλοι γνωρίζουμε πως το νερό κάνει καλό στον οργανισμό μας. Αυτό που ίσως δεν ξέρουμε είναι πόσο καλό μας κάνει και που.

Έφτασε η στιγμή να το ανακαλύψουμε και να πειστούμε πως πρέπει όντως να γίνει κομμάτι της ζωής μας!

Αλήθεια, τι είναι αυτό που κάνει το νερό πολύτιμο σύμμαχο του οργανισμού μας; Γιατί όλοι οι γιατροί συνιστούν να πίνουμε τουλάχιστον οκτώ ποτήρια νερό καθημερινά; Πού μας βοηθάει και τελικά, πόσο ακριβώς θα πρέπει να πίνουμε για να επωφεληθούμε από αυτό; Με λίγα λόγια, γιατί μας είναι τόσο απαραίτητο;

«Καθαρίζει» τον οργανισμό

Το νερό συμβάλλει στην αποβολή των άχρηστων συστατικών, ενώ ταυτόχρονα βοηθά και στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματός μας.

Χαρίζει ενέργεια

Η αφυδάτωση έχει τη δύναμη να «ρουφήξει» τα αποθέματα της ενέργειάς μας και να εξαντλήσει τον οργανισμό μας.

Ο καλύτερος τρόπος για να την πολεμήσουμε, είναι φυσικά το να πίνουμε νερό και μάλιστα καλό θα ήταν να το αναζητήσουμε πριν καν διψάσουμε!

«Ξυπνάει» τον μεταβολισμό

Ναι, ναι… Κι όμως!

Το νερό μας βοηθάει να κάψουμε περίπου 10 θερμίδες επιπλέον την ημέρα. Σίγουρα δεν είναι ένα μεγάλο νούμερο, αν όμως προσθέσετε τις μέρες, τότε τα πράγματα αλλάζουν.

Διώχνει τον πονοκέφαλο

Ο πονοκέφαλος, θεωρείται βασικό σύμπτωμα της αφυδάτωσης.

Βοηθάει το έντερό μας

Το νερό, σε συνδυασμό με μια διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες, μπορούν να μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε τη δυσκοιλιότητα.

Μας… ομορφαίνει!

Η εσωτερική ενυδάτωση είναι το κλειδί για μια όμορφη επιδερμίδα γεμάτη φρεσκάδα και λάμψη.

Πόσο νερό είναι αρκετό;

Μέχρι πρότινος οι ειδικοί μας συμβούλευαν να πίνουμε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό καθημερινά. Τώρα πια, μέσα σε αυτά τα 8 ποτήρια συμπεριλαμβάνονται και τα υπόλοιπα υγρά που καταναλώνουμε μέσα στην ημέρα π.χ. οι χυμοί, το τσάι, ο καφές κ.λπ.

Επιπλέον, η ποσότητα μπορεί να διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο σύμφωνα με την ηλικία, το βάρος, του τρόπου ζωής, αλλά και της γενικότερης κατάστασης της υγείας του.

Μπορεί το καλοκαίρι να είναι εύκολο να εξασφαλίσουμε την απαιτούμενη ποσότητα νερού στον οργανισμό μας, τι γίνεται όμως τον χειμώνα που δεν αισθανόμαστε τόσο έντονα την ανάγκη για νερό;

Βάλε… υπενθύμιση!

Μπορεί να ακούγεται αστείο, αν όμως μπορεί να βοηθήσει, γιατί να μην το κάνεις; Βάλε το κινητό σου να σου θυμίζει κάθε πότε πρέπει να πιεις νερό και φρόντισε κάθε φορά που χτυπάει να τηρείς αυτό που σου λέει να κάνεις!

Δυσκολεύεσαι να βάλεις το νερό στην καθημερινότητά σου; Ξεχνιέσαι; Ρίξε μια ματιά στις γραμμές που ακολουθούν και ανακάλυψε πως μπορείς να ξεδιψάς τον οργανισμό σου χωρίς να το καταλάβεις.

Ξεκίνα την ημέρα σου με νερό: Ένα ποτηράκι μόλις ξυπνήσεις (μετά το πρωινό). Ακόμα κι αν δεν νιώθεις διψασμένη, ο οργανισμός σου σίγουρα θα είναι αφού έχεις να πιεις νερό από την ώρα που έπεσες στο κρεβάτι.

Έχε «πρόχειρο» ένα μπουκάλι: Βγαίνεις για ψώνια; Πάρε και το μπουκαλάκι σου μαζί. Σίγουρα κάποια στιγμή θα διψάσεις. Το ίσιο ισχύει κι αν πηγαίνεις μια βόλτα στο πάρκο ή αν κάνεις γυμναστική. Αν το έχεις δίπλα σου, σίγουρα κάποια στιγμή θα πιεις.

Πιες ένα ποτηράκι πριν το φαγητό: Θα ξεδιψάσει τον οργανισμό σου ενώ ταυτόχρονα θα καλύψει ένα μέρος του στομαχιού σου κάνοντάς σε να καταναλώσεις λιγότερη ποσότητα φαγητού. Μάλιστα, αν νιώσεις πίνα μέσα στην ημέρα αλλά δεν έχει έρθει η ώρα να φας, μπορείς να δοκιμάσεις να την ξεγελάσεις με ένα ποτήρι νερό. Εντάξει, δεν εγγυώμαι πως θα πετύχει, αλλά σίγουρα δεν έχεις να χάσεις κάτι αν το δοκιμάσεις.

Βρες το νερό που σου «ταιριάζει»!

Τα μεταλλικά νερά έχουν διαφορετικές γεύσεις. Αναζήτησε εκείνο που ταιριάζει καλύτερα στα γούστα σου.

Δωσ’ του γεύση!

Το μυστικό μπορεί να κρύβεται σε ένα κομμάτι φρούτο ή μια φέτα λεμόνι. Αρκεί να το δοκιμάσεις.

Πηγή: logodiatrofis.gr