Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Τάρτα με κρέμα από μπανάνες Chiquita


 Μια ξεχωριστή μέρα χρειάζεται μια ξεχωριστή τάρτα με ξεχωριστές γεύσεις, δεν συμφωνείτε; Μια γρήγορη και κλασική συνταγή για να γιορτάσετε αυτήν τη σημαντική μέρα. Οι μπανάνες Chiquita που περιέχει αυτή η τάρτα με κρέμα μπανάνας θα φέρουν ένα μεγάλο χαμόγελο στα πρόσωπα των αγαπημένων σας.

Υλικά για 12 μερίδες

4 μπανάνες Chiquita

450 ml γάλα

100 γρ. λευκή σοκολάτα

75 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

30 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

40 γρ. ανάλατο βούτυρο

40 γρ. corn flour

6 κρόκοι αυγών

4 γρ. εκχύλισμα βανίλιας

250 γρ. κρέμα

250 γρ. αλεύρι σίτου

125 γρ. κρύο αλατισμένο βούτυρο, σε κυβάκια

40 γρ. κρύο νερό





Βήμα1. Για τη ζύμη της τάρτας, κοσκινίστε το αλεύρι σίτου σε μια καθαρή επιφάνεια εργασίας. Ανοίξτε μια τρύπα στη μέση του αλευριού, προσθέστε τα κυβάκια παγωμένου βουτύρου και τρίψτε το αλεύρι και το βούτυρο με τα δάκτυλά σας για να τα ενώσετε. Προσθέστε το νερό και ζυμώστε. Σχηματίστε μια μπάλα ζύμης και στη συνέχεια ανοίξτε την σχηματίζοντας έναν δίσκο. Τυλίξτε τη ζύμη με μεμβράνη και τοποθετήστε τη στο ψυγείο για 30 λεπτά. 

Βήμα2. Αλευρώστε την επιφάνεια εργασίας σας και ανοίξτε τη ζύμη ώστε να καλύπτει την ταρτιέρα σας. Καλύψτε την τάρτα με λαδόκολλα, τοποθετήστε ωμά φασόλια για να της δώσετε το επιθυμητό σχήμα, και ψήστε τη χωρίς τη γέμιση για 15 λεπτά στους 180 ºC. Αφαιρέστε τη λαδόκολλα και ψήστε για άλλα 5 λεπτά. Βγάλτε την από τον φούρνο και αφήστε τη στην άκρη. 

Βήμα3. Λιώστε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί. Αλείψτε τη βάση της τάρτας με λίγη από τη λιωμένη λευκή σοκολάτα. 

Βήμα4. Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το γάλα με 1/4 της κούπας και 2 κ.σ. ζάχαρη (75 γρ.) και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να σιγοβράσουν. Σε ένα μπολ χτυπήστε με το σύρμα τους κρόκους αυγού με το κορν φλάουρ. Ρίξτε λίγο από το ζεστό γάλα πάνω από τα αυγά και ανακατέψτε. Επαναλάβετε αυτό 2 φορές για να μην ψηθούν τα αυγά. Μεταφέρετε το μείγμα ξανά στην κατσαρόλα και ανεβάστε σιγά σιγά τη θερμοκρασία μέχρι το μείγμα να αρχίσει να πήζει. Αφαιρέστε το από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς. Προσθέστε το βούτυρο και τη λευκή σοκολάτα και ενώστε τα με τα υπόλοιπα υλικά. 

Βήμα5. Κόψτε τις μπανάνες σε φέτες, τοποθετήστε τις ομοιόμορφα στη βάση της τάρτας και αφήστε μερικές στην άκρη για γαρνιτούρα. Γεμίστε τη βάση της τάρτας με την κρέμα μέχρι να καλυφθούν εντελώς οι μπανάνες. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ºC για 30 λεπτά. 

Βήμα6. Αφήστε την τάρτα να κρυώσει σε μια σχάρα και τοποθετήστε τη στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Χτυπήστε την υπόλοιπη ζάχαρη με τη σαντιγί και γαρνίρετε την ψημένη τάρτα. Διακοσμήστε με μερικές από τις φέτες μπανάνας που είχατε αφήσει στην άκρη.

Πηγή: www.chiquita.gr