Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Μαγειρίτσα από τη Μικρά Ασία


 Αυτές τις ημέρες, μια νοσταλγία πλανάται στην ατμόσφαιρα για τις μνήμες από την παιδική ηλικία μας, την ξένοιαστη, από τις ξένοιαστες στιγμές που ζούσαμε όλοι, από το οικογενειακό τραπέζι το στρωμένο με πολλή αγάπη και μαγειρική δεινότητα από τη γιαγιά Ειρήνη με καταγωγή από τη Μικρά Ασία, τη μητέρα μου και όλες τις άξιες γυναίκες της οικογένειας.

Αφιερωμένες σε εκείνες και εκείνους που ομόρφυναν τη ζωή μου είναι οι ημέρες αυτές  και σε εσάς παραθέτω μια συνταγή για μαγειρίτσα πεντανόστιμη που δανείστηκα από το mikrasiatis.gr

Δοκιμάστε την...

Yλικά

1 συκωταριά (800 γραµµάρια περίπου), 1 ξερό κρεµµύδι ψιλοκοµµένο

½ κιλό κρεµµυδάκια φρέσκα ψιλοκοµµένα, ½ µατσάκι άνηθο, 1 µαρούλι µικρό

1 κουταλιά αλάτι χοντρό, χυµό από 2 λεµόνια, 2 κρόκους αυγών
2 κουταλιές ελαιόλαδο, 1 κουταλιά φρέσκο βούτυρο, αλάτι, µαύρο πιπέρι

1 κουταλιά κοφτή κορν φλάουρ

Eκτέλεση

Πλένουµε πολύ καλά τη συκωταριά. Σε µια κατσαρόλα µε νερό µέχρι τη µέση  ρίχνουµε 1 κουταλιά αλάτι χοντρό και το βράζουµε. Ρίχνουµε µέσα τη συκωταριά και τη ζεµατίζουµε για 5-6 λεπτά. Κατόπιν τη βγάζουµε µε τρυπητή κουτάλα, την αφήνουµε να κρυώσει και πάνω σε µια ξύλινη επιφάνεια την ψιλοκόβουµε. Σε µια άλλη κατσαρόλα ρίχνουµε το λάδι και το βούτυρο να λιώσει, βάζουµε το κρεµµύδι ψιλοκοµµένο και το σοτάρουµε ελαφρά για 1 λεπτό. Στη συνέχεια ρίχνουµε την ψιλοκοµµένη συκωταριά, ανακατεύουµε 2-3 φορές, ρίχνουµε 6 φλιτζάνια νερό, χαµηλώνουµε τη φωτιά και αφήνουµε τη συκωταριά να σιγοβράζει για 2 ώρες. Κατόπιν προσθέτουµε το τρυφερό µέρος του µαρουλιού ψιλοκοµµένο και βράζουµε για άλλα 20 λεπτά. Τέλος προσθέτουµε και τον άνηθο ψιλοκοµµένο και βράζουµε ακόµη 10 λεπτά. Σε ένα µπολ ρίχνουµε το χυµό των λεµονιών και το κορν φλάουρ και τα διαλύουµε καλά. Προσθέτουµε και τους κρόκους των αυγών και τα χτυπάµε. Κατόπιν µε µια κουτάλα παίρνουµε ζουµί από το φαγητό και το αδειάζουµε σιγά σιγά στο µείγµα συνεχίζοντας το χτύπηµα. Το αδειάζουµε στην κατσαρόλα και σιγοβράζουµε για 5-6 λεπτά ανακατεύοντάς το συνέχεια µε ξύλινη κουτάλα. Όταν είναι έτοιµο, βγάζουµε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουµε το αλάτι, φρεσκοτριµµένο πιπέρι και σερβίρουµε τη µαγειρίτσα.

Καλή Ανάσταση σε όλους μας!


Πηγή: mikrasiatis.gr