Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

ΠΩΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ


 Και το φετινό Πάσχα θα είναι διαφορετικό! Για δεύτερη χρονιά δεν μπορούμε να γιορτάσουμε το Πάσχα όπως συνήθως

Της Αιμιλίας Αξιωτίδου

Υπάρχουν ελάχιστες δυνατότητες για να απολαύσουμε τις ηλιόλουστες μέρες, να χαρούμε τις γιορτές με τις οικογένειές μας και τους δικούς μας με χαρά και ανεμελιά!

Το Πάσχα είναι χαραγμένο στη μνήμη μας σε συνδυασμό με την άνοιξη, τα κόκκινα αυγά τα σοκολατένια αυγά, τις λαμπάδες, τα δώρα από τους νονούς και τις νονές, τον

Επιτάφιο, την Ανάσταση, τα οικογενειακά τραπέζια!

Όπως όλοι έχουμε καταλάβει για άλλη μια φορά αυτό δεν θα είναι ένα κλασικό Πάσχα αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι το διαφορετικό και αυθεντικό για να το γιορτάσουμε! Ένα χρόνο μετά ήδη ο περισσότερος κόσμος αισθάνεται εύθραυστος, ασταθής χωρίς κίνητρο, νιώθοντας μία αβεβαιότητα για το μέλλον.

Και φυσικά και την περίοδο του Πάσχα θα υπάρχουν άνθρωποι και οικογένειες που είναι σε απομόνωση ή που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, άλλοι είναι σε καραντίνα και άλλοι που περιμένουν τα αποτελέσματα του τεστ!

Ενήλικες και παιδιά σχεδόν εδώ και ένα χρόνο περνούν το μεγαλύτερο χρόνο της ημέρας μέσα στους τοίχους των σπιτιών τους. Ιδιαίτερα τα παιδιά που βρέθηκαν να παρακολουθούν τα μαθήματα τους με τηλεκπαίδευση, να έχουν αποκλειστεί από τις αθλητικές τους δραστηριότητες είναι εκείνα στα οποία η έλλειψη κοινωνικότητας έχει τις μεγαλύτερες επιπτώσεις.

Μπορείτε λοιπόν να ακολουθήσετε κάποιες ιδέες για να περάσετε ευχάριστα τις γιορτές του Πάσχα στο σπίτι σας μαζί με τα παιδιά σας!

Μπορείτε να οργανώσετε ένα πικνίκ

Δεν είναι απαραίτητο ότι το πικνίκ γίνεται πάντα στην εξοχή και μέσα στο πράσινο. Αναμφίβολα ένα πικνίκ στην παραλία, στο βουνό ή σε ένα καταπράσινο πάρκο είναι ιδανικό, αλλά για όποιον έχει μπαλκόνι θα μπορούσε να δημιουργήσει μια όμορφη ατμόσφαιρα για να διασκεδάσει και να φάει παρέα με τους αγαπημένους του.

Το παιχνίδι με δημιουργικό τρόπο με τα παιδιά

Όπως είπαμε τα παιδιά είναι εκείνα που υποφέρουν ακόμη περισσότερο όταν είναι κλεισμένα στο σπίτι. Δεν μπορούν να τρέξουν στον καθαρό αέρα με τους φίλους τους, να διασκεδάσουν και αποτελεί μια ωραία ιδέα να κάνετε κάτι μαζί τους!

Μπορείτε να οργανώσετε μια σύντομη εκδρομή ή περίπατο μέσα στην πόλη

Μπορείτε να πάτε σε κάποια γωνιά της πόλης που ποτέ πριν δεν είχατε επισκεφτεί και να βιώσετε μια νέα εμπειρία με τα παιδιά σας, ή να επισκεφθείτε έναν ναό που δεν είχατε ξαναπάει και να βιώσετε μία από τις ακολουθίες των εορτών του Πάσχα -τηρώντας πάντοτε τα μέτρα – με ένα τρόπο διαφορετικό.

Μπορείτε να φτιάξετε πασχαλινές καρτούλες μαζί με τα παιδιά σας και να τις στείλετε στους φίλους τους, στους παππούδες, τους συγγενείς που ζουν μακριά και δεν έχουν τη δυνατότητα να είναι μαζί σας.

Μπορείτε να βάψετε μαζί τους τα κόκκινα αυγά την Μεγάλη Πέμπτη και να τους αφηγηθείτε ιστορίες από τη δική σας παιδική ηλικία!

Μπορείτε να βγείτε φωτογραφίες δημιουργώντας τις δικές σας αναμνήσεις από αυτό το ιδιαίτερο Πάσχα που πραγματικά τα παιδιά θα θυμούνται σε όλη τους τη ζωή!

Αν δεν μπορείτε να συναντήσετε τους φίλους των παιδιών σας ή τους παππούδες θα μπορούσατε να κάνετε ένα διαδικτυακό γεύμα.
Ακόμη κι αν αυτό το Πάσχα είναι διαφορετικό, μπορείτε να το εκμεταλλευτείτε μαζί με τα μικρά σας ή με τα μεγαλύτερα παιδιά σας και να περάσετε χρόνο μαζί τους, είτε έξω απολαμβάνοντας την φύση και τον ήλιο, είτε κάνοντας κηπουρική, είτε παίζοντας ένα παιχνίδι μαζί τους, είτε κάνοντας ένα περίπατο, είτε παίρνοντας ένα πρωινό πασχαλιάτικο μαζί τους, είτε αγοράζοντας λουλούδια από το ανθοπωλείο είτε πηγαίνοντας στην εκκλησία με προσοχή είτε κάνοντας χειροτεχνίες είτε βλέποντας ταινίες με θέμα το Πάσχα και γράφοντας κάρτες για τους αγαπημένος τους είτε ακόμη κάνοντας εθελοντισμό η προσφέροντας βοήθεια σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη και όλα αυτά μπορούν να κάνουν εσάς και τα παιδιά σας να θυμάστε αυτό το Πάσχα περισσότερο από κάθε άλλη φορά!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αιμιλία Αξιωτίδου είναι Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια, Θεραπεύτρια Ζεύγους, Ομαδική και Ατομική Ψυχοθεραπεύτρια, Ψυχοπαιδαγωγός, Επιστημονικός Συνεργάτης ΑΠΘ, Ιατρική Σχολή, ΑΧΕΠΑ , Ιατρείο Παχυσαρκίας, Διακοπής Καπνίσματος

Τηλ. 6999521206
– Θεσσαλονίκη: Β. Ηρακλείου 25, (Λουλουδάδικα)
– Αθήνα: Αρχελάου 17, Παγκράτι (Β.Κωνσταντίνου μετρό Ευαγγελισμός).

https://www.facebook.com/Αιμιλία-Αξιωτίδου-1392827551044151/

Πηγή: vwoman.gr