Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Mήπως φταίνε τα φρύδια που δείχνετε μεγαλύτερη;



"Mήπως φταίνε τα φρύδια που δείχνετε μεγαλύτερη;"


Έχεις κάνει τα πάντα για να «σβήσεις» τα σημάδια του χρόνου από πάνω σου. Ή  τουλάχιστον έτσι νόμιζες. Από την βραδινή «ιεροτελεστία» ομορφιάς με τις τελευταίες και πιο εξειδικευμένες κρέμες αντιγήρανσης, τις συνεχείς επισκέψεις στο κομμωτήριο για την κάλυψη των λευκών, μέχρι τα βασανιστικά λεπτά πάνω στο διάδρομο του γυμναστηρίου.

Τι έχεις κάνει όμως για τα φρύδια σου τελευταία; Οι περισσότερες, δεν δίνουμε και ιδιαίτερη σημασία στα φρύδια μας πέρα από το περιστασιακό τριμάρισμα με το τσιμπιδάκι.

Σύμφωνα όμως με την brow expert Anastasia Soare, ιδιοκτήτρια του Anastasia Beverly Hills Salon, «όπως το δέρμα και τα μαλλιά, έτσι και τα φρύδια δείχνουν την ηλικία μας. Μπορούν να αραιώσουν, να γίνουν τραχιά και ατίθασα ή να γκριζάρουν.»

Σου δείχνουμε λοιπόν τους 4 τρόπους με τους οποίους μπορείς να περιποιηθείς τα φρύδια σου ώστε να δείχνεις πιο ξεκούραστη και φρέσκια, αλλά και να αναδείξεις τα δυνατά χαρακτηριστικά του προσώπου σου που θα σου «σβήσουν» τα επιπλέον χρόνια.

Φρύδια που είναι αραιά στις άκρες, δηλαδή στην ουρά του τόξου, μπορεί να οφείλετε σε υπερβολικό και συνεχές τριμάρισμα. «Η ουρά του φρυδιού κάνει το μάτια να δείχνουν νεότερα και πιο sexy, και χωρίς αυτή δείχνουν κουρασμένα και πεσμένα», αναφέρει η Eliza Petrescu, ιδιοκτήτρια του Eliza's Eyes στη Νέα Υόρκη. Η λύση: Επιμηκύνετε τα φρύδια σας με ένα ειδικό μολύβι. 1.Πρώτα πρέπει να βρείτε πού θα πρέπει να τελειώνει η ουρά των φρυδιών σας, χρησιμοποιώντας ένα μολύβι το οποίο θα κρατήσετε διαγωνίως από την εξωτερική γωνία του ματιού. Το σημείο που το μολύβι τέμνεται με το φρύδι σας, είναι ο στόχος σας. 2.Επιμηκύνετε τα φρύδια σας μέχρι εκείνο το σημείο, χρησιμοποιώντας το μολύβι φρυδιών, και σχηματίζοντας/ζωγραφίζοντας ελαφρές μολυβιές στην ίδια κατεύθυνση στην οποία μεγαλώνουν τα φρύδια σας. 3.Τελειώστε με ένα gel φρυδιών, που θα εφαρμόσετε σε όλο το μήκος του φρυδιού.

«Από απόσταση τα γκριζαρισμένα ή λευκά φρύδια δεν φαίνονται καθόλου, κάτι που δίνει ανισορροπία στην εμφάνισή σας», εξηγεί η Petrescu Η λύση: Καμουφλάρετε τα άχρωμα φρύδια χρησιμοποιώντας την καταλληλότερη τεχνική αναλόγως το ποσοστό των γκρίζων τριχών που έχετε. 1.Καλύψτε μερικές γκρίζες τρίχες χρησιμοποιώντας ένα μαρκαδόρο φρυδιών σε χρώμα ανάλογο με το χρώμα των φρυδιών σας. 2.Αν έχετε ένα σημαντικό αριθμό από γκρίζες τρίχες, μπορείτε να τις βάψετε προσωρινά με ένα έγχρωμο gel φρυδιών, που είναι ελαφρώς πιο ανοιχτό από το χρώμα σας. 3.Αν το μεγαλύτερο μέρος των φρυδιών σας είναι γκρίζο, το να τα βάψετε ίσως είναι η καλύτερη λύση. Μάλιστα, συνήθως στα κομμωτήρια προσφέρεται δωρεάν


Τα θαμνώδη φρύδια μπορούν να κάνουν τα μάτια να φαίνονται μικρότερα. «Οι μακριές «χονδροειδείς» τρίχες, μπορούν να εξέχουν από τα εξωτερικά άκρα, κάνοντας τα βλέφαρα να δείχνουν πεσμένα» , αναφέρει η Kristie Streicher, eyebrow expert στο Warren-Tricomi Salon στο Λος Άντζελες. Η λύση: 1.Βουρτσίστε όλες τις τρίχες των φρυδιών με ένα spoolie, προς τα πάνω, και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ένα ειδικό ψαλιδάκι ώστε να κόψετε τις τρίχες που περισσεύουν πάνω από το τόξο του φρυδιού, μία-μία τη φορά. 2.Τελειώστε με ένα gel φρυδιών ώστε να φορμάρετε τα φρύδια σας χωρίς να τα σκουρύνετε.






Όπως τα αραιά μαλλιά, έτσι και η αραίωση στα φρύδια έρχεται με την ηλικία, και σε κάνουν να δείχνεις μεγαλύτερη απ’ ότι είσαι. Η λύση: Χρησιμοποιείστε μια πούδρα φρυδιών για να συμπληρώσετε τα αραιά σημεία και να γεμίσετε τα φρύδια σας. 1. Ξεκινήστε τραβώντας το δέρμα σας απαλά με το ένα χέρι ώστε να δημιουργήσετε μια λεία επιφάνεια. 2. Με μία σκληρή και γωνιακή βούρτσα για φρύδια, απλώστε την πούδρα με απαλές κινήσεις με φορά προς την μεριά που μεγαλώνουν οι τρίχες, επιμένοντας στις αραιές περιοχές. 3.Όταν τελειώσετε, «βουρτσίστε» τα φρύδια σας προς τα πάνω με ένα spoolie (σαν ένα καθαρό βουρτσάκι μάσκαρας), το οποίο θα μαλακώσει και τα αναμείξει την πούδρα ώστε το αποτέλεσμα να φαίνεται πιο φυσικό.


Πηγή: woman.in.gr