Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Πώς να ζήσεις μια ενδιαφέρουσα ζωή

 Η ζωή είναι πολύ μικρή λένε οι μεγαλύτεροι άνθρωποι. Δεν συμφωνώ. Νομίζω ότι είναι ακριβώς όση χρειάζεται (εκτός θλιβερών εξαιρέσεων). Η μόνη περίπτωση στην οποία συμφωνώ είναι όταν οι συνθήκες. 


Η ζωή είναι πολύ μικρή λένε οι μεγαλύτεροι άνθρωποι. Δεν συμφωνώ. Νομίζω ότι είναι ακριβώς όση χρειάζεται (εκτός θλιβερών εξαιρέσεων). Η μόνη περίπτωση στην οποία συμφωνώ είναι όταν οι συνθήκες της ζωής μας είναι εκτός των ορίων μας. Πιστεύω ότι η ζωή μας αξίζει όταν έχει ενδιαφέρον και το ενδιαφέρον προκύπτει από τις εναλλαγές, την εξέλιξη και το καινούριο. Ο βασικότερος κίνδυνος είναι η ρουτίνα γιατί μπορεί να μας ρουφήξει σε ένα φαύλο κύκλο όπου κάνουμε καθημερινά τα ίδια και τα ίδια χωρίς πάθος, χωρίς κίνητρο και συχνά χωρίς καν ανταμοιβή, χωρίς κανένα ενδιαφέρον. Τα δικά σας όρια, ποια είναι ;
Η ζωή είναι πολύ μικρή για …. συμπληρώστε ό,τι σας έρχεται πρώτο στο νου.
Μέχρι να καταλήξετε και για να μην αγχώνεστε, μπορώ να σας πω 5 τρόπους να ζήσετε μια ενδιαφέρουσα ζωή. Διαλέξτε όποιον σας αντιπροσωπεύει και … εμπρός!
  1. Ανακάλυψε τον εαυτό σου. Είσαι σίγουρος ότι ξέρεις ποιος είσαι, τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία σου, τα κίνητρα και τις ανάγκες σου; Μη σε στενοχωρήσω αλλά το 80% αυτής της γνώσης και της αυτό-εικόνας μας προέρχεται από το στενό οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον. Οι περισσότεροι άνθρωποι πλάθουν την εικόνα του εαυτού τους από εξωτερικά ακούσματα. Να είστε σίγουροι πως έχετε μέσα σας εκπληκτικές ικανότητες, ιδιαίτερες ανάγκες και απίστευτη ενέργεια. Το μόνο που μένεις είναι να γνωριστείτε καλά με τον Εαυτό σας, να τον αποδεχθείτε και να τον απελευθερώσετε. Ο καλύτερος τρόπος να το κάνετε αυτό; Μα το coaching φυσικά! Βρείτε ένα coach που να  είναι πιστοποιημένος και που να σας ταιριάζει και ξεκινήστε! Σας περιμένουν πολλές αναπάντεχες εκπλήξεις που σίγουρα θα σας βγουν σε καλό.
  2. Ξεφορτώσου ό,τι (και όποιον) σε κάνει να βαριέσαι. Είναι η δουλειά σου; Είναι μια παλιά φιλία; Είναι μια οικογενειακή σχέση; Ζωή χωρίς πάθος είναι σαν κέικ σοκολάτας χωρίς σοκολάτα! Κάνε πράγματα που σε παθιάζουν, που σε ανανεώνουν, που σε βγάζουν από την «περίμετρο ασφαλείας» σου.
  3. Λέγε πρώτα Ναι σε όλα. Όταν η πρόθεση είναι θετική οι λύσεις βρίσκονται. Δεν ξέρω αν συνωμοτεί το σύμπαν υπέρ σου ή κατά σου ή υπέρ του γείτονα! Το σίγουρο είναι ότι η βιοχημεία του εγκεφάλου μας αποδεδειγμένα επηρεάζεται από την πρόθεση μας και τον τρόπο που βιώνουμε τα διάφορα ερεθίσματα και καταστάσεις. Θυμάστε την ταινία του Jim Carrey «Ναι σε όλα»; Αν δεν την έχετε δει, ή αν έχει περάσει πολύ καιρός από τότε που την είδατε, αναζητήστε την ξανά και αυτή τη φορά δείτε την με διαφορετικό μάτι. Και – γιατί όχι;- δοκιμάστε να πείτε «Ναι» σε όλα για μία εβδομάδα.
  4. Διατήρησε την περιέργειά σου. Είναι ο μόνος τρόπος να μάθεις καινούρια πράγματα. Στα σεμινάρια που κάνω μου αρέσει να παρομοιάζω τον ανθρώπινο νου σαν μια πελώρια μεγαλόπρεπη αίθουσα χώρου – τύπου Βερσαλλίες – με πανύψηλα παράθυρα. Σε αυτή την αίθουσα μπαίνει άπλετο το φως του ήλιου από παντού και δεν υπάρχει άλλο φως εκτός από αυτό. Εσύ είσαι στη μέση και κάθε φορά που λες «μμ, αυτό το ξέρω» ή «αυτό δεν με ενδιαφέρει», τότε ένα – ένα τα παράθυρα κλείνουν απότομα περιορίζοντας το φως. Αν το πεις πολλές φορές, κινδυνεύεις να κλείσουν όλα τα παράθυρα και να μείνεις στο απόλυτο σκοτάδι. Και τότε δεν κάνει διαφορά αν είσαι στις Βερσαλλίες ή κάπου αλλού. Το φως είναι η γνώση που είναι διαρκής και πάντα καινούρια. Μην αποκλείσεις τον εαυτό σου από αυτή. Μην αφεθείς να χάσεις την παιδική σου περιέργεια.
  5. Αγάπησε με πάθος (και πλήρωσε το τίμημα). Ίσως μια μικρή σταθερή φλόγα να μας κάνει να νιώθουμε ασφάλεια και σταθερότητα. Μια φωτιά όμως που και που μπορεί να μας ταρακουνήσει, να μας παρακινήσει, να μας κάνει πιο αφοσιωμένους. Δεν μιλάω μόνο για ρομαντικό έρωτα. Αφέσου ελεύθερος να αγαπήσεις με πάθος μια στιγμή, ένα μέρος, ένα φίλο, μια δουλειά. Όταν ρώτησαν τον Παβαρότι αν πιστεύει ότι η επιτυχία του οφείλεται στην αυτοπειθαρχία του, εκείνος απάντησε: «Αυτό που με κάνει αυτό που είμαι δεν είναι η πειθαρχία αλλά η αφοσίωση. Και δεν είναι καθόλου το ίδιο πράγμα».

Από την Dr.Νάνσυ Μαλλέρου

Πηγή: www.tenasynseola.gr