Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Τζελ αλόης με έλαια Δικτάμου & Λεβάντας


Aloe Vera τζελ

Aνάμεσα στα θρεπτικά συστατικά της αλόης περιλαμβάνονται οι βιταμίνες A, C και E. Καταπραϋνει
από ηλιακά εγκαύματα, αναπλάθει και ενυδατώνει το δέρμα σε βάθος.

Κατάλληλη για βαθιά ενυδάτωση σε πρόσωπο και σώμα και με πλούσια επουλωτική δράση.

Η Αλόη Βέρα είναι ένα φυτό με σχεδόν μαγικές ιδιότητες.

Η Aloe Vera είναι ένα φυτό με θεραπευτικές ιδιότητες. Υπάρχουν περισσότερα από 250 είδη Αλόης. Το πιο χρήσιμο όμως ανάμεσα σε αυτά, είναι η Aloe Vera. Για το λόγο αυτό η Aloe Vera αποκαλείται και "Αλόη η γνήσια". Το vera, το δεύτερο συνθετικό του ονόματος του είδους σημαίνει "γνήσια ή αληθινή ". Η Αλόη Βέρα είναι ένα αυτοφυές φυτό της Αφρικής. Συναντάται συχνά στην Αφρική, τη Βόρεια Αμερική, την Αίγυπτο, την Ινδία και το Σουδάν. Ευδοκιμεί και στο νησί της Κρήτης όπου το θερμό και ξηρό κλίμα την ευνοεί.

Η Αλόη Βέρα είναι ένα παχύφυλλο, σαρκώδες (χυμώδες) φυτό. Όπως και τα άλλα σαρκώδη φυτά (όπως ο κάκτος), συγκρατεί πολύ νερό στα φύλλα και στο μίσχο της. Τα φυτά αυτά είναι ικανά να επιβιώνουν σε αντίξοες καιρικές συνθήκες χωρίς νερό. Ακόμη και στην έρημο.

Διαβάστε περισσότερα...
Τα λουλούδια αυτών των φυτών έχουν μακρύ μίσχο και το χρώμα τους είναι βαθύ κόκκινο. Τα λουλούδια βγαίνουν στο κέντρο του φυτού. 

Τα φύλλα τους είναι παχιά και σαρκώδη. Το χρώμα των φύλλων ποικίλει από πράσινο έως γκριζοπράσινο. Όλα τα φύλλα της Αλόης αναπτύσσονται γύρω από ένα κοινό σημείο.

Κάποιες ποικιλίες αυτών των φυτών έχουν λευκές κηλίδες στην άνω και κάτω επιφάνεια των φύλλων τους. Η περιφέρεια των φύλλων των φυτών είναι οδοντωτή. Στην Ταϊλάνδη είναι γνωστά ως φυτά "της ουράς του κροκοδείλου", καθώς μοιάζουν με ουρά κροκόδειλου.

Η Αλόη Βέρα είναι ανθεκτική στα επιβλαβή έντομα. Από τα αρχαία χρόνια χρησιμοποιείται ως φάρμακο φυτικής προέλευσης. Χρησιμοποιείται επίσης και ως αρτυματικό φυτό (στο μαγείρεμα ή ως καρύκευμα).

Η Αλόη Βέρα καλλιεργείται σε όλο τον κόσμο λόγω της σημασίας των θεραπευτικών ιδιοτήτων της. Η φροντίδα που χρειάζεται το φυτό είναι ελάχιστη.

Στην επιφάνεια του φυτού αναπτύσσεται ένας μύκητας που ονομάζεται "Arbascular Mycorrhiza" (δενδρόμορφη μυκόρριζα). Ο μύκητας αυτός εισέρχεται στο φυτό και βοηθά στην αύξηση της εξαγωγής καλίου και άλλων χρήσιμων στοιχείων από το έδαφος. Εξαιτίας αυτού του γεγονότος το φυτό έχει τόσο μεγάλη θεραπευτική σημασία.

Η κολλώδης ουσία μέσα στα φύλλα της Αλόης Βέρα ονομάζεται τζελ της Αλόης. Περιέχει σε μεγάλη συγκέντρωση το "Aloe Emodin", ένα πολύ ισχυρό καθαρτικό που μπορεί να επιφέρει τη σωστή κινητικότητα του εντέρου. Λαμβανόμενο το πρωί κάθε μέρας, ενισχύει την πέψη των τροφών.

Η Αλόη Βέρα χρησιμοποιείται σε προϊόντα περιποίησης δέρματος και αντιμετώπισης της ακμής. 


Κατάλληλη για βαθιά ενυδάτωση σε πρόσωπο και σώμα και με πλούσια επουλωτική δράση.


Το αιθέριο έλαιο Δικτάμου αναμιγνύεται στο τζελ ώστε να ενισχύσουμε την επουλωτική αλλά και συσφικτική του δράση, ενώ το αιθέριο έλαιο Λεβάντας για την καταπραϋντική του δράση, σε περιπτώσεις για παράδειγμα έντονου ερεθισμού και κοκκινίλας της επιδερμίδας.

Ιδανικό λοιπόν για εξωτερική χρήση σε εγκαύματα, ιδιαίτερα από τον ήλιο και σε τσιμπήματα εντόμων. 

Η άνεση στην εφαρμογή θα σας ενθουσιάσει.  Δροσίζει εκπληκτικά και στεγνώνει αμέσως

Συμβουλή:
Το τζελ της αλόης συνδυάζεται με όλες τις κρέμες είτε προσώπου είτε σώματος μιας και πέρα από την ενυδάτωση που προσφέρει λειτουργεί και σαν πούδρα αφού στεγνώνει αμέσως και αφήνει ματ αποτέλεσμα.
Απλώστε ελάχιστη ποσότητα αλόης κάθε πρωί πριν την κρέμα προσώπου. Οι κρέμες μας είναι συμπυκνωμένες και δεν περιέχουν νερό. Θυμηθείτε ότι το νερό είναι η αιτία ανάπτυξης μικροβίων και η αιτία προσθήκης επικίνδυνων χημικών συντηρητικών στις κρέμες.
Χρησιμοποιήστε λοιπόν το τζελ πριν την κρέμα προσώπου σας για να συμπληρώσετε την αίσθηση της υγρασίας και της δροσιάς και να ολοκληρώσετε την περιποίηση του προσώπου σας. Ενυδατώνει σε βάθος και συσφίγγει την επιδερμίδα. 


Συστατικά 
INCI LIST: Aloe Barbadensis Leaf Juice, Aqua(Water), Alcohol Denat., Melaleuca Alternifolia Leaf (Tea tree) Oil, Dictamus Creticus (Dittany) Oil, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Linalool, Limonene (components of essential oils, 100% natural)


Όλα τα προϊόντα είναι φτιαγμένα από 100% φυτικά συστατικά. 

Πηγή: www.bioaroma.gr