Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

5 Βήματα για πιο ευτυχισμένη ζωή



Όσο δύσκολο είναι να ορίσουμε την ευτυχία, άλλο τόσο δύσκολο είναι 
να σκιαγραφήσουμε επακριβώς το δρόμο προς αυτή. Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και η ευτυχία έχει άλλη υπόσταση για

Όσο δύσκολο είναι να ορίσουμε την ευτυχία, άλλο τόσο δύσκολο είναι να σκιαγραφήσουμε επακριβώς το δρόμο προς αυτή. Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και η ευτυχία έχει άλλη υπόσταση για τον καθένα από εμάς. Αυτό κάνει τις “συνταγές της ευτυχίας” από δύσκολες έως αδύνατες. Υπάρχουν όμως μερικά βήματα που σίγουρα μπορούν να μας ωθήσουν στη σωστή κατεύθυνση, όποια κι αν είναι αυτή για εμάς:

Βήμα 1ο : Ξεχώρισε τι πραγματικά θέλεις

Δεν μπορείς να αλλάξεις αν δεν ξεκαθαρίσεις πρώτα τι είσαι και τι θέλεις. Τις σκέψεις, τα συναισθήματα σου {τι σε κάνει να νιώθεις καλά], τι καινούργιο έχεις να μάθεις, ποιοι είναι οι υλικοί στόχοι σου. Όταν βρεις ποιος είσαι και τι πραγματικά θέλεις περνάς στο επόμενο βήμα.

Βήμα 2ο : Σταμάτα τις αρνητικές σκέψεις

Λένε ότι καθημερινά  κάνουμε 80.οοο διαφορετικές σκέψεις. Από αυτές υπολογίζεται ότι οι 60.000  είναι αρνητικές. Μία απλή τεχνική  για να διώξεις τις αρνητικές σκέψεις είναι να σκέπτεσαι τα πρόσωπα που αγαπάς ή να φέρνεις στο νού σου ευχάριστες εικόνες.  Μία άλλη είναι το να χρησιμοποιείς λέξεις θετικότερα φορτισμένες.  Όπως π.χ. η λέξη προσπαθώ μπορεί να αντικατασταθεί με μια άλλη λέξη που να  δηλώνει δράση όπως «νιώθω» , ή , «κάνω». Ζούμε τη ζωή μας σε τόσο γρήγορους ρυθμούς που σπάνια είμαστε ευγνώμονες για τα δώρα της. Σκέψου όλα τα δώρα που σου έχει δώσει η ζωή και για τα οποία είσαι ευγνώμων. Η οικογένεια, η υγεία σου, το σπίτι σου, η δουλειά σου. Αφιέρωσε χρόνο στο να είσαι ευγνώμων και  θα είσαι ευτυχής.

Βήμα 3ο: Κράτα σημειώσεις

Ξεκινώντας τη προπόνηση πρέπει να απαντήσεις γραπτώς σε μια σειρά ερωτήσεων όπως: «Ποια πράγματα θα ήθελες ν΄ αλλάξεις στη ζωή σου;», ή «Πως θα ήθελες να με θυμούνται μετά το θάνατό σου»  ή «Τι περιμένεις από τον προπονητή σου» . Με τον τρόπο αυτό μπορεί να μάθεις να λύνεις ευκολότερα το κάθε σου πρόβλημα.

Βήμα 4ο: Οραματίσου τον στόχο

Κλείσε τα μάτια, χαλάρωσε, φέρε στο νου σου μια ευχάριστη εικόνα ,παρατήρησε με κάθε λεπτομέρεια πως νιώθεις , άφησε ένα συναίσθημα ικανοποίησης να σε πλημμυρίσει και φαντάσου τον εαυτό σου να κάνει αυτό που θα ήθελε να πετύχει. Κάνε την άσκηση αυτή για λίγα λεπτά κάθε μέρα και θα τα καταφέρεις να ξεφεύγεις για λίγο από την σκληρή πραγματικότητα και να πετύχεις το στόχο σου.

Βήμα 5ο: Μάθε να μοιράζεσαι

Έρευνες έχουν δείξει πως οι πιο πετυχημένοι και ευτυχισμένοι άνθρωποι είναι όσοι έχουν πολλούς φίλους και μοιράζονται  μαζί τους τις σκέψεις τους. Όταν μοιράζεσαι το πρόβλημά σου εκείνο μοιάζει να μικραίνει.

Από την Dr.Νάνσυ Μαλλέρου

 Πηγή:www.tenasynseola.gr