Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Καφές και εγκυμοσύνη. Ναι ή όχι;


Που και που, (να σας το πω, γιατί να σας το κρύψω;ανάμεσα σε δουλειές, αναρτήσεις, ξεδιάλεγμα Δελτίων Τύπου, τηλεφωνήματα, περπάτημα (για να ξεπιαστώ και λίγο), μαγείρεμα και όλα όσα κάνει μια γυναίκα ή και ένας άντρας μέσα στην ημέρα, απολαμβάνω και ένα φλυτζάνι καφέ. 
Το απολαμβάνω με όλη τη σημασία της λέξεως. 
Βάζω τον καφέ μου σε ένα πολύ ωραίο φλυτζάνι, ζεστό, όπως μου αρέσει, με γάλα και μπόλικη ζάχαρη.
Και μετά, παίρνω λίγο χρόνο που αφιερώνω σε μένα, είτε διαβάζοντας όσες περισσότερες σελίδες μπορώ, είτε παρακολουθώντας videos με θέματα που με ενδιαφέρουν, είτε παίζοντας με το αγαπημένο μου σκυλάκι. 
Σήμερα όμως, αφού έβαλα και αυτή τη φωτογραφία στην ανάρτηση που "έκλεψα" από μια φίλη μου στο facebook, σκέφτηκα ότι το θέμα του καφέ, ή μάλλον της ποσότητας που πίνουμε καθημερινά, είναι μάλλον σημαντικό. Ιδίως σε περιπτώσεις όπως των εγκύων γυναικών. Κάνει να πίνουν καφέ ; Τις ωφελεί; Τις βλάπτει;
Και επειδή γιατρός δεν είμαι και σε θέματα σοβαρά δεν "παίζω", έψαξα στο Internet  και βρήκα σε αυτή τη διεύθυνση, εδώ, ένα σχετικό άρθρο με τίτλο: "Μπορώ να πίνω καφέ στην εγκυμοσύνη και σε τί ποσότητα;" που υπογράφει η Χριστίνα Π. Βάντζου, Μαιευτήρας _ Χειρουργός Γυναικολόγος (maieytiras-gynaikologos.blogspot.gr), που διάβασα και η ίδια με πολλή προσοχή.
Ελπίζω να το διαβάσετε και εσείς και να σας βοηθήσει αν έχετε τέτοιου είδους ερωτήματα, μόνο και μόνο επειδή κάποια θέματα επηρεάζουν και τη ζωή άλλων!

health