Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Ιστορική πρωτιά: Ο Λάκης Γαβαλάς και η Temeno έγραψαν τη δική τους ιστορία στην Athens Fashion Week


 

Ανέκαθεν πρωτοποριακός, ο Λάκης Γαβαλάς οραματίστηκε και ενορχήστρωσε για το νέο του brand TEMENO ένα show υψηλών προδιαγραφών για το φινάλε της 33ης Athens Fashion Week, κατακτώντας μία ξεχωριστή πρωτιά στην ιστορία του ελληνικού θεσμού μόδας: το show για τη F / W 23-24 συλλογή της TΕΜΕΝΟ παρουσιάστηκε δύο φορές λόγω της μεγάλης προσέλευσης του κοινού της Αθήνας, το οποίο τίμησε με την παρουσία του τον σχεδιαστή.

 

Πρόσωπα από τον χώρο του επιχειρείν, της ομορφιάς, της μόδας, ξεχωριστοί fashionistas, δημοσιογράφοι και A Listers έδωσαν το παρών το βράδυ της 4ης Νοεμβρίου στο Final Show της τέταρτης ημέρας της Athens Fashion Week οδηγώντας την ΤΕΜΕΝΟ σε ένα πρωτοφανές buzz, με το κοινό να χειροκροτεί με διαρκή και σταθερό παλμό – δύο φορές - εντός του κατάμεστου Ζαππείου Μεγάρου.

TEMENO FW (61)1.JPG
TEMENO AFW (86).JPG

Εμπνευσμένη από τη γεωμετρία και τη γραμμική αισθητική της ξιφασκίας, η νέα συλλογή της Temeno αφουγκράζεται την προσιτή πολυτέλεια του αριστοκρατικού σπορ με τον Λάκη Γαβαλά να δημιουργεί ρούχα που συνδυάζουν λειτουργικότητα, κομψότητα και προσωπικότητα. Δημιουργίες, οι οποίες παρουσιάστηκαν στο catwalk υπό τον ήχο της Έλσας Παπέλη που έπαιξε live βιολοντσέλο, ακονίζοντας με το μουσικό της ξίφος τις νότες ενός άριστα επιμελημένου από τον Λάκη Γαβαλά show.

 

Οι πρώτες μελωδίες συνοδεύτηκαν από δωρικές κινήσεις ξιφασκίας από την Ισμήνη Χατζηγεωργίου, την Κιάρα Σαφαρή, την Ευρυδίκη Ποτού, τον Παναγιώτη Κοντοειδή, τον Δάμη Μπερζοβίτη και τον Λουκά Κοσενάκη – αθλητές της επίσημης ομάδας ξιφασκίας της ΑΕΚ. Την ίδια στιγμή που στο video wall βλέπαμε κινήσεις ξιφασκίας με την υπογραφή της Bonelli Elena. Το catwalk άνοιξαν δημιουργίες κόκκινου χρώματος με ευθύγραμμα πατρόν, σύγχρονη αισθητική, lush athleisure διάθεση και αναφορές του αθλήματος στο «σώμα» των δημιουργιών.

 

H προέκταση του κουμπώματος της άνω ένδυσης των ξιφομάχων έγινε το ιδανικό τελείωμα σε sweatshirts, hoodies και oversized tunic, ενώ το έκκεντρο κούμπωμά της, διακοσμημένο με μεταλλικά τρουκς, μεταφέρθηκε αντίστοιχα σε shirts και sweatshirts. Οι μεταλλικές αναφορές πρόσθεσαν αβίαστα την απαραίτητη luxury πινελιά σε ρυθμούς ήσυχης πολυτέλειας.

TEMENO FW (31).JPG
TEMENO AFW (12)1.JPG
TEMENO FW (26).JPG

Μένοντας πιστός στην άποψη του ότι η στολή ξιφασκίας αποτελεί την πιο γυμνή στολή που υπάρχει σε άθλημα, ο Λάκης Γαβαλάς στο show για τη νέα συλλογή της Temeno παρουσίασε απελευθερωτικά  - διαγώνια και οριζόντια -  cut outs, trompe l' oeil λαιμοκόψεις σε ώμους, τσέπες και στα γόνατα παντελονιών με το No Pants Trend να μην αργεί να κάνει την εμφάνιση του στην πασαρέλα προτείνοντας έναν σύγχρονο τρόπο casual chic ντυσίματος. Τα εντυπωσιακά Fencing-Inspired Headpieces και καπέλα φέρουν την υπογραφή του Δώρη Παπαναγιώτου. Τα λευκά sneakers που επέλεξε ο Λάκης Γαβαλάς για να ολοκληρώσει το look ήταν Adams Shoes.

Ποικίλα χρώματα, new-age σχεδιασμοί, genderless δημιουργίες συνέθεσαν μία μελωδική συγχορδία σύγχρονης μόδας στη σκηνή της 33ης Athens Fashion Week ενώνοντας τον κόσμο του ευγενούς αθλητισμού με το σύμπαν της μόδας σε μία μόνο βραδιά.

TEMENO AFW (105)1.JPG

Η F/W 23-34 συλλογή της Temeno είναι διαθέσιμη στo temenolab.com, στα Notos στη Θεσσαλονίκη και σε επιλεγμένα καταστήματα. 

SEE THE COLLECTION HERE