Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Πανακότα Σοκολάτας με Κρέμα Γάλακτος Light ΦΑΓΕ


 Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά!

Το Πάσχα είναι ακόμα "εδώ" και τι καλύτερο για να το γιορτάσουμε με ένα πεντανόστιμο, απολαυστικό γλυκό με μια πρόταση από τη ΦΑΓΕ;

Πανακότα Σοκολάτας με κρέμα γάλακτος light

Ο χρόνος προετοιμασίας μην σας τρομάξει :-) (είναι 250 λεπτά) αλλά απλά και μόνο επειδή το μείγμα που θα ετοιμάσετε χρειάζεται να μείνει 4 ώρες τουλάχιστον στο ψυγείο.

Πάντως, ένα είναι βέβαιο. Το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει, και με το παραπάνω.

Καλή σας απόλαυση!

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 φλ. Κρέμα Γάλακτος Light ΦΑΓΕ
¾ φλ. γάλα
½  φλ. άχνη ζάχαρη
½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 ½ κ.γ. ζελατίνη διαλυμένη
200 γρ. κουβερτούρα + 50 γρ. κουβερτούρα τριμμένη, για γαρνιτούρα
1 φλ. φρέσκα μύρτιλα, για γαρνιτούρα


    ΒΗΜΑΤΑ
  1.  Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζουμε την Κρέμα Γάλακτος Light ΦΑΓΕ, το γάλα, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας, ανακατεύουμε και περιμένουμε μέχρι να φτάσει στο σημείο βρασμού.
  2.  Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τη διαλυμένη ζελατίνη και την κουβερτούρα και ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά.
  3.  Μοιράζουμε το μείγμα σε 4 ατομικές φόρμες και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή για όλη τη νύχτα.
  4.  Βουτάμε τα φορμάκια, ένα τη φορά, σε ένα μπολ με ζεστό νερό για 3 δευτερόλεπτα.
  5.  Περνάμε με ένα μαχαίρι περιμετρικά τα φορμάκια και τα αναποδογυρίζουμε στο κέντρο ενός μικρού πιάτου.
  6.  Γαρνίρουμε με τα μύρτιλα και την τριμμένη κουβερτούρα και σερβίρουμε.
  7. gr.fage