Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Σολομός ψητός με σπαράγγια και σως από λεμόνι, βούτυρο και σκόρδο


 ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΛΩΜΟΥ ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΚΙΑ

2 φιλέτα σολομού

2 κουταλιές της σούπας ζωμό λαχανικών ή ζωμό κότας

1 1/2 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού 

1 κουταλιά της σούπας από την αγαπημένη σας καυτερή σάλτσα (εμείς, χρησιμοποιήσαμε Sriracha)

4 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο (4 σκελίδες)

Αλάτι και φρέσκο αλεσμένο μαύρο πιπέρι

3-4 κουταλιές της σούπας βούτυρο, κομμένο σε μικρούς κύβους (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βούτυρο ghee)

2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή κόλιαντρο

450 gr σπαράγγια μεσαίου πάχους (θα πρέπει να έχετε κόψει τα ξυλώδη άκρα)


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ


1.  Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 220ºC. Κόψτε 2 φύλλα αλουμινόχαρτου (35 x 30 cm) και, στη συνέχεια, τοποθετήστε κάθε κομμάτι ξεχωριστά στον πάγκο. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε τα υλικά για τη σάλτσα: τον ζωμό, τον χυμό λεμονιού και την καυτερή σάλτσα.


2. Αλατοπιπερώστε και τις δύο πλευρές των φιλέτων και τοποθετήστε το σολομόν στα φύλλα αλουμινόχαρτου, κοντά στο κέντρο.  Στη συνέχεια τοποθετήστε τα κομμένα σπαράγγια στη μία πλευρά του σολομού, κατά μήκος της μακριάς πλευράς του αλουμινόχαρτου.


3. Μπορείτε να προσαρμόσετε τα φιλέτα σολομού με περισσότερο αλάτι και πιπέρι και μετά να τα πασπαλίστε από πάνω με σκόρδο. Περιχύστε γενναιόδωρα τη σάλτσα βουτύρου-σκόρδου πάνω από τα φιλέτα σολομού και τα σπαράγγια.


4. Μοιράστε ομοιόμορφα τα κομμάτια βουτύρου στα πακέτα αλουμινόχαρτου, στρώνοντάς τα πάνω από το φιλέτο σολομού και τα σπαράγγια.


5. Τυλίξτε τα πακέτα αλουμινόχαρτου σολομού, σφίξτε τις άκρες μεταξύ τους και στη συνέχεια τυλίξτε τα άκρα. Μην τυλίγετε πολύ σφιχτά – αφήστε λίγο επιπλέον χώρο στο εσωτερικό τους για να κυκλοφορήσει η θερμότητα.


6. Μεταφέρετε τα πακέτα αλουμινόχαρτου σολομού σε ένα ταψί και ψήστε τον σολομό στο φούρνο, με την σφραγισμένη πλευρά προς τα πάνω, μέχρι να ψηθεί ο σολομός, περίπου 9 – 12 λεπτά.


7. Ξετυλίξτε προσεκτικά τον ψημένο σολομό από τα πακέτα αλουμινόχαρτου, περιχύστε με περισσότερο χυμό λεμονιού και γαρνίρετε με φρέσκο ​​μαϊντανό ή κόλιανδρο και μια φέτα λεμόνι.

Καλή σας απόλαυση!

Πηγή: via pinterest