Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΣΤΟ ΜΠΟΥΝΤΟΥΑΡ ΜΑΣ!


 Όσο και αν μας πληγώνει, ήρθε η ώρα να πετάξουμε μερικά από τα καλλυντικά μας καθώς ενδέχεται να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία του δέρματός μας.

Ο χώρος που τοποθετούμε τα καλλυντικά μας αποτελεί συνήθως και μια από τις αγαπημένες μας γωνιές, καθώς εκεί έχουμε την ευκαιρία να πειραματιστούμε και να νιώσουμε όμορφα.

Είτε είμαστε maniacs όσον αφορά στην αγορά προϊόντων είτε χρησιμοποιούμε τα άκρως απαραίτητα είναι καλό να γνωρίζουμε πως όλα τα καλλυντικά έχουν ημερομηνία λήξης.

Το γεγονός αυτό δεν μας απασχολεί ιδιαίτερα όταν πρόκειται για προϊόντα όπως το foundation ή η πούδρα μας καθώς είναι και αυτά που καταφέρνουμε να… τελειώσουμε πριν την ώρα τους λόγω της συχνής χρήσης.

Ωστόσο, οι περισσότερες από εμάς έχουμε στο μπουντουάρ ή τα νεσεσέρ μας παλέτες σκιών, ρουζ ή κραγιόν που τα έχουμε αγοράσει πριν καιρό και όμως είναι σχεδόν άθικτα λόγω των απεριόριστων επιλογών που μας κεντρίζουν το ενδιαφέρον. Ειδικά μάλιστα αν είναι πιο εξεζητημένες αποχρώσεις.

Σίγουρα η καρδιά μας φτερουγίζει στη σκέψη να τα αποχωριστούμε, όμως πρέπει να έχουμε κατά νου της βασικότερη παράμετρο όλων που δεν είναι άλλη από την υγεία του δέρματός μας.

Το πρώτο που έχουμε να κάνουμε είναι να ελέγξουμε την ημερομηνία που αναγράφεται στη συσκευασία. Αν δεν απέχει πολύ από την ημέρα που διανύουμε μπορούμε να δώσουμε άλλη μία ευκαιρία στο προϊόν ειδάλλως μόνο κακό μπορεί να μας κάνει και είναι καιρός να το αντικαταστήσουμε με ένα νέο.

Πάντως, κανόνας για όλα τα καλλυντικά μας, ακόμα και αυτά που αγοράσαμε πρόσφατα, είναι ο συχνός καθαρισμός. Πολλές φορές συμβαίνει να αναμειγνύονται οι σκιές μας όταν πέφτει σε αυτές το πινέλο ενώ η σκόνη και οι μικροοργανισμοί στους εσωτερικούς χώρους είναι συνηθισμένο φαινόμενο.

Παράλληλα, παράγοντες όπως οι μολύνσεις στα μάτια ή η εμφάνιση ενός επιχείλιου έρπητα κρούουν το καμπανάκι για να καθαρίζουμε σχολαστικά τα καλλυντικά μας αν τα έχουμε χρησιμοποιήσει κατά τη διάρκεια της παραμονής τους ή ακόμα καλύτερα να τα πετάξουμε για να αποφύγουμε την περίπτωση να εμφανιστούν ξανά.

Φροντίζουμε τα καλλυντικά μας να μην είναι σε μέρος με υγρασία ενώ μια καλή ιδέα είναι να τα τοποθετούμε σε κουτιά για να είναι όμορφα και τακτοποιημένα.


Tags: Beauty, Tips, How to, Woman, Makeup