Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Τέλεια Ζυγωματικά – Πώς θα τα Αποκτήσετε

 


Τα ζυγωματικά του προσώπου μας λέγονται αλλιώς και μήλα. Είναι ένα βασικό σημείο του προσώπου, καθώς αντανακλούν τη νεότητα, όπως και τα μάτια. Τα ζυγωματικά κρατούν το πρόσωπο στο ύψος του, ενώ τα πεσμένα ζυγωματικά το κάνουν να φαίνεται πιο γερασμένο και παραμελημένο. Η όψη των ζυγωματικών καθορίζεται κυρίως από τα γονίδια.

Έντονα ζυγωματικά έχουν όσοι διαθέτουν από τη φύση τους πιο προτεταμένο οστικό τόξο στην περιοχή αυτή ή μεγαλύτερη ποσότητα ιστού πάνω από το οστικό τόξο, ενώ μπορεί να είναι και συνδυασμός αυτών των δύο.

Τέλεια ζυγωματικάΌπως και να έχει, η απώλεια κιλών και η φυσική φθορά του χρόνου όταν χάνεται ο λιπώδης ιστός κάνουν τα ζυγωματικά να πέφτουν, με αποτέλεσμα τα μάγουλα να κρεμάνε, να τονίζονται οι ρινοπαρειακές ρυτίδες και τελικά το πρόσωπο να δείχνει πιο κουρασμένο και γερασμένο.

Υπάρχει όμως λύση σε αυτό το πρόβλημα και την έχει δώσει η αισθητική ιατρική μέσω της αυξητικής ή ανόρθωσης των ζυγωματικών.

Πρόκειται για μια όλο και πιο δημοφιλή αισθητική επέμβαση που δοκιμάζουν οι γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας και όχι μόνο.

Συχνά το αποτέλεσμα που ζητούν είναι υπερβολικό, με τάση να τονίζεται ιδιαίτερα το πάνω μέρος του προσώπου και να μένει άδειο το κάτω μισό.

Κάτω από το μέτωπο και μετά από τις κόγχες των ματιών ξεκινούν τα ζυγωματικά.

Έτσι, όσο πιο ψηλά βρίσκονται και όσο πιο έντονα και σφριγηλά είναι, τόσο πιο καλά κρατούν το πρόσωπο.

Πλέον η πλαστική χειρουργική μπορεί να δώσει όγκο στα ζυγωματικά με αποτέλεσμα να ανασηκώσει το πρόσωπο στον βαθμό που θέλει κανείς ανάλογα πάντα με τις δυνατότητες της κάθε περίπτωσης.

Η αυξητική των ζυγωματικών μπορεί να γίνει σήμερα με τρεις μεθόδους.

Το υαλουρονικό είναι μια δημοφιλής επιλογή.

Υπάρχουν διάφορα είδη υαλουρονικού οξέος με τη χρήση των οποίων μπορεί μια γυναίκα από νεαρή ηλικία να αυξήσει το μέγεθος των ζυγωματικών της.

Κατά την εφαρμογή της μεθόδου γίνεται έγχυση υαλουρονικού οξέος στο σημείο που έχει αδειάσει ή χρειάζεται να τονιστεί.

Συνήθως χρησιμοποιούνται υαλουρονικά μεγαλύτερης πυκνότητας, τα οποία εξασφαλίζουν ένα αποτέλεσμα διάρκειας περίπου ενός έτους.

Κάποια υαλουρονικά δίνουν όγκο άμεσα, ενώ κάποια άλλα είναι υδρόφιλα και εγχέονται σταδιακά εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη διάρκεια.

Η διαδικασία εφαρμόζεται στο ιατρείο χωρίς αναισθησία και διαρκεί περίπου 15 λεπτά.

Μετά την έγχυση και για λίγες μέρες μπορεί να εμφανιστεί οίδημα ή κάποιες μελανιές, οι οποίες καλύπτονται με μέικ απ και σταδιακά υποχωρούν.

Όσον αφορά τα ενθέματα είναι κι αυτά μια μέθοδος που χρησιμοποιείται.

Πρόκειται για την τοποθέτηση σιλικονούχων ενθεμάτων και γίνεται χειρουργικά.

Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία, είναι μικρής διάρκειας και η ασθενής μπορεί να επιστρέψει σπίτι της την ίδια μέρα.

Κατά το μετεγχειρητικό στάδιο εμφανίζεται οίδημα στο πρόσωπο, το οποίο υποχωρεί μετά από μια εβδομάδα περίπου.

Η τομή γίνεται μέσα στο στόμα οπότε δεν υπάρχουν εμφανή σημάδια και το αποτέλεσμα είναι μόνιμο.

Τα ενθέματα είναι από συμπαγές υλικό, κυκλοφορούν σε διάφορα μεγέθη και μετά από ειδικές μετρήσεις του προσώπου επιλέγεται το μέγεθος που ταιριάζει περισσότερο.

Τέλος, άλλη μια επιλογή είναι η αυτομεταμόσχευση λίπους.

Με αυτήν τη μέθοδο λαμβάνεται λίπος από την ίδια την ασθενή, από περιοχή όπου υπάρχει πλεονάζον, το οποίο υπόκειται σε ειδική επεξεργασία.

Το προϊόν αυτής της επεξεργασίας είναι το λίπος με τη μορφή βλαστοκυττάρων, τα οποία μεταφέρονται στην περιοχή των ζυγωματικών.

Η μέθοδος εφαρμόζεται σε κλινική με τοπική αναισθησία, διαρκεί 15-30 λεπτά και δεν απαιτεί νοσηλεία.

Μετά την επέμβαση υπάρχει ένα ελαφρύ οίδημα, το οποίο υποχωρεί μέσα σε λίγες μέρες.

Το αποτέλεσμα διαρκεί ακόμη και έναν χρόνο, ανάλογα με τον οργανισμό, την ηλικία και τις συνήθειες του ατόμου.

www.y-o.gr