Αυτό δεν ισχύει για την εποχική τριχόπτωση. Πιο σπάνια η τριχόπτωση οφείλεται σε έλλειψη βιταμίνης D. Άτονα και ξηρά μαλλιάΑν τα μαλλιά σας είναι άτονα και ξηρά, μάλλον έχετε έλλειψη σε ω3 λιπαρά οξέα. Για να ανακτήσετε τη χαμένη λάμψη και τη ζωντάνια των μαλλιών σας χρειάζεστε τα συγκεκριμένα ω3 λιπαρά οξέα και τα μονοακόρεστα λιπαρά που βρίσκονται στον σολομό και σε όλα τα λιπαρά ψάρια, στο αβοκάντο, στον λιναρόσπορο, στο ελαιόλαδο και στους ξηρούς καρπούς. Σπάσιμο τρίχαςΤα ευαίσθητα και αφυδατωμένα μαλλιά που σπάνε εύκολα θα ανακάμψουν αν λάβετε κάποιο συμπλήρωμα σιδήρου και ψευδαργύρου. Τα δυο αυτά συστατικά είναι απαραίτητα για την παραγωγή της κερατίνης που είναι η βασική δομική ουσία της τρίχας. Ο ψευδάργυρος υπάρχει στο κόκκινο κρέας, στους ηλιόσπορους και στις φακές. Τον σίδηρο θα τον βρείτε άφθονο στο συκώτι, στο κόκκινο κρέας, στις φακές, στα φασόλια, στο σπανάκι και στο κακάο. Λέπτυνση της τρίχαςΤα κύτταρα της τρίχας αποτελούνται από αμινοξέα, τα δομικά συστατικά των πρωτεϊνών και γι’ αυτό χρειάζεται επαρκής πρόσληψη πρωτεϊνών για να έχετε δυνατά και υγιή μαλλιά. Καλές πηγές πρωτεϊνών είναι το αυγά, το κοτόπουλο, το μοσχαρίσιο κρέας, τα γαλακτοκομικά, οι ξηροί καρποί, τα φασόλια και τα προϊόντα ολικής άλεσης. Πρόωρο γκριζάρισμαΤο πρόωρο γκριζάρισμα των μαλλιών οφείλεται συνήθως στην κληρονομικότητα. Όμως δεν αποκλείεται τα μαλλιά να γκριζάρουν ή να επιδεινώνεται το γκριζάρισμα εξαιτίας μιας πιθανής έλλειψης χαλκού στον οργανισμό. Ο χαλκός είναι ένα ιχνοστοιχείο που χρειάζεται ο οργανισμός σε μικρές ποσότητες και βρίσκεται στα μανιτάρια, στο σουσάμι, στα οστρακοειδή και στα φασόλια. |