Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Μαίρη Λίντα: «Νιώθω ένα μεγάλο κενό για τον Μίκη Θεοδωράκη» Η Μαίρη Λίντα μιλάει για την απώλεια του Μίκη Θεοδωράκη.


 

Η Μαίρη Λίντα μίλησε μέσα από το Γηροκομείο Αθηνών στην Espresso και στον Νίκο Νικόλιζα για την απώλεια του Μίκη Θεοδωράκη.

Πιο συγκεκριμένα, μέσα σε όλα, η Μαίρη Λίντα σημείωσε χαρακτηριστικά πως

«με τον Μίκη μάς συνδέουν στιγμές μοναδικές. Στιγμές που αν έγραφα κάποιο βιβλίο θα έπρεπε να κατέχει το 1/3 αυτού».

«Τι να πρωτοθυμηθώ από τον Μίκη. Υπέροχος σαν άνθρωπος και ογκόλιθος σαν καλλιτέχνης. Γλυκύτατος. Θυμάμαι και τον Χιώτη που, όταν μιλούσε για τον Μίκη, έβλεπες το δέος που είχε στο πρόσωπο του. Τον σεβόταν απόλυτα

» πρόσθεσε η τραγουδίστρια.



«Νιώθω ένα μεγάλο κενό για τον Μίκη, γιατί ήταν ο άνθρωπος που έδωσε ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στην καριέρα μου. Επίσης, τα τραγούδια του Μίκη που ερμήνευσα είναι τόσο μεγάλα, τόσο διαχρονικά, που οφείλω να πω ότι του χρωστάω και ένα μέρος της καριέρας μου».

«Όταν μου έδωσε τη «Μυρτιά» μού είπε, «αυτό το τραγούδι θέλω να το πεις καλύτερα απ’ όλα». Παραξενεύτηκα γιατί δεν ήξερα γιατί μου το έλεγε αυτό. Γυρίζει και μου λέει, «είναι γραμμένο για τη σύζυγο μου, τη Μυρτώ. Είναι τα πάντα για μένα».

Τότε τον Μίκη ειλικρινά τον λάτρεψα περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Μιλούσε πάντα για την οικογένεια του και τα μάτια του βούρκωναν. Υπέροχος ως συνθέτης αλλά υπέροχος και ως οικογενειάρχης.

Πόσες φορές μάς έκανε το τραπέζι και πόσες άλλες καθόμασταν με τις ώρες εγώ, ο Μίκης και ο Χιώτης να μιλάμε για ιστορίες του μπουζουκιού και πως τα τραγούδια γίνονται μεγάλα μέσα από τα στόματα απλών ανθρώπων. Φιλοσοφημένος άνθρωπος» δήλωσε με συγκίνηση η Μαίρη Λίντα.