Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

7 Tips για να ετοιμάσετε το brunch των ονείρων σας


 Τα τελευταία χρόνια το brunch αποτελεί τη συνήθεια που έγινε λατρεία!

Η πρώτη αναφορά της λέξης brunch σημειώθηκε το 1895 στο περιοδικό «Hunter’s Weekly» από το βρετανό συγγραφέα Guy Beringer, ο οποίος πρότεινε το brunch ως εναλλακτική λύση ανάμεσα στο γρήγορο πρωινό και το βαρύ κυριακάτικο μεσημεριανό τραπέζι. Η μόδα του brunch ταξίδεψε για πολλά χρόνια στην Αμερική αλλά και την Ευρώπη και σήμερα έχει

εισβάλει για τα καλά στα Κυριακές μας. Σε κάθε πόλη θα βρείτε τουλάχιστον ένα μαγαζί που προσφέρει το ‘’τέλειο’’ Κυριακάτικο brunch. Γιατί όμως να μην κάνετε αυτή την εβδομαδιαία συνάντηση με τους φίλους στο σπίτι; Ακολουθώντας αυτές τις επτά συμβουλές, το brunch θα γίνει ο αγαπημένος σας θεσμός!

Πόσοι θα είμαστε;

Το πιο σημαντικό απ’ όλα δεν είναι το φαγητό, αλλά οι φίλοι που θα επιλέξετε να υποδεχτείτε. Είναι πολύ σημαντικό να έχετε οργανώσει μια λίστα με τους καλεσμένους σας για να γνωρίζετε εκ των προτέρων την ποσότητα του φαγητού αλλά και τα σερβίτσια που θα πρέπει να ετοιμάσετε.
Extra tip: Πάντα υπολογίζουμε 2 μερίδες παραπάνω. Ποτέ δεν ξέρουμε ποιος μπορεί να εμφανιστεί απρόσμενα ή ποιος έρχεται πολύ πεινασμένος!

Τι θα φάμε;

Ίσως το πιο απαιτητικό απ’ όλα όσα θα έχετε να ετοιμάσετε για το Κυριακάτικο brunch είναι το φαγητό. Τα αυγά ποσέ θα πρέπει να έχουν οπωσδήποτε μια θέση στο τραπέζι. Φυσικά σάντουιτς και πολύχρωμες σαλάτες δεν θα μπορούν να λείπουν από το μενού. Άμα έχετε όρεξη και περισσότερο χρόνο να αφιερώσετε στη μαγειρική, η μπουγάτσα με τυρί της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, είναι μία άκρως χορταστική επιλογή.
Τα τέλεια αυγά ποσέ 
Γλυκό δε θα’ χει;

Brunch χωρίς γλυκά είναι μισή απόλαυση! Άμα θέλετε να ξετρελάνετε τους καλεσμένους σας, φτιάξτε τους muffins, pancakes και τις απολαυστικές κρέπες της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου με Χωριό βούτυρο τ. Κερκύρας και όλοι θα γλείφουν τα δάχτυλά τους! Αν δεν έχετε χρόνο για να ετοιμάσετε κάποιο γλυκό, απλώστε βούτυρο, μέλι ή φτιάξτε μαρμελάδα και ψωμάκια όπως τα φτιάχνει η Αργυρώ, είναι σίγουρο πως όλοι θα τα λατρέψουν!

Τι θα πιούμε;

Το brunch επιβάλλεται να ξεκινήσει με καφέ! Επειδή όμως κανείς δεν θα σταματήσει εκεί, μπορείτε να σερβίρετε και irish coffee, για τη μετάβαση στο αλκοόλ. Το Bloody Mary είναι το πιο must cocktail για το brunch και ιδιαίτερα αγαπητό για όσους ξύπνησαν με hangover. Στους ‘’νηφάλιους’’ της παρέας, σερβίρετε μια σπιτική λεμονάδα ή ένα εντυπωσιακό smoothie με φρέσκα φρούτα εποχής.

Πολύχρωμο σερβίτσιο ή μίνιμαλ αποχρώσεις;

Read more