Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Dolce & Gabbana. Η αρχή και η Μύκονος



από τη Ρένα Κάντζα, CosmeticsDelux / Life Talks

Ο Domenico Dolce γεννήθηκε στο Polizzi Generosa (κοντά στο Παλέρμο της Σικελίας) στις 13 Σεπτεμβρίου 1958. Η οικογένειά του είχε μια μικρή επιχείρηση ένδυσης, όπου ο Domenico δούλευε από τα παιδικά του χρόνια. Ο Stefano Gabbana γεννήθηκε στο Μιλάνο στις 14 Νοεμβρίου 1962. Σπούδασε γραφικές τέχνες, αλλά σύντομα στράφηκε στη μόδα. Μετά από μια σύντομη περίοδο ως βοηθός σχεδιαστών, οι δυο τους ίδρυσαν την εταιρεία Dolce & Gabbana, και παρουσίασαν την δουλειά τους για πρώτη φορά  στην ομαδική επίδειξη New Talent, στο Μιλάνο, το 1985, ύστερα από πρόσκληση του Ιταλού ειδικού μόδας Beppe Modenese.


Η πρώτη συλλογή των Dolce και Gabbana
Το 1986 δημιούργησαν την πρώτη τους συλλογή, με τίτλο "Real Women". Το 1987 λανσάρισαν τα πλεκτά τους και το 1989 τις συλλογές των μαγιό και εσωρούχων τους. Το 1988 δημιούργησαν τη ready-to-wear συλλογή τους στο ατελιέ που ανήκε στην οικογένεια του Domenico Dolce, στο Legnano του Μιλάνου. Η πρώτη ανδρική συλλογή Dolce & Gabbana κυκλοφόρησε το 1990. Το 1994 κυκλοφόρησαν την ετικέτα D&G, εμπνευσμένη από το street style και μια πιο νεανική εμφάνιση.



To 2018, οι Dolce & Gabbana επέλεξαν τη Μύκονο για να φωτογραφίσουν την Ανοιξιάτικη/Καλοκαιρινή συλλογή τους της ίδιας χρονιάς. Ο λόγος ήταν η μοναδική ομορφιά του νησιού και τα υπέροχα χρώματά του.



Κάτασπρα σπίτια με μπλε, πράσινες, κόκκινες πόρτες και παντζούρια έγιναν το ιδανικό σκηνικό για την παρουσίαση των πολύχρωμων ρούχων του Οίκου.



Φωτογραφίες των 
Luca και Alessandro Morelli ανέδειξαν τα πανέμορφα μοντέλα, άντρες και γυναίκες, στα γραφικά στενά, τις παραθαλάσσιες ταβέρνες και τα μπαρ της Μυκόνου.