Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΑ ΠΟΔΙΑ; ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕ ΤΑ ΑΜΕΣΩΣ!


 Πώς θα απαλλαγείτε από το αίσθημα βάρους που νιώθετε μετά από μία κουραστική μέρα στα πόδια σας

Μας στηρίζουν. Μας κρατούν στο ύψος μας. Μας οδηγούν στους στόχους και τα όνειρα μας. Τα πόδια μας δέχονται όλο το βάρος μας και γι’ αυτό είναι και το πρώτο σημείο του σώματός μας στο οποίο γίνεται αισθητή η κούραση.

Παρόλα αυτά υπάρχουν τρόποι για να ανακουφίσουμε τα κουρασμένα πόδια μας και να νιώσουμε αμέσως καλύτερα.

Σηκώστε τα πόδια σας ψηλά

Η βαρύτητα είναι η αιτία που πονούν τα πόδια μας μετά από μία έντονη ημέρα, καθώς όλα τα περιττά υγρά συσσωρεύονται στο κάτω μέρος του σώματός. Μπορείτε να αποσυμφορήσετε τα πόδια σας από την κατακράτηση και θα ενισχύσετε τη φλεβική μικροκυκλοφορία ανυψώνοντας τα πόδια σας ψηλά Σηκώσετε τα πόδια σας ψηλά στηρίζοντάς τα στον τοίχο ή σε ένα σκαμπό για τουλάχιστον 20 λεπτά.

Κάντε ένα ποδόλουτρο σε ζεστό νερό με αλάτι και χαμομήλι

Για να χαλαρώσετε τα πόδια σας βουτήξτε τα σε μία λεκάνη με ζεστό νερό στην οποία θα έχετε τοποθετήσει μία χούφτα αλάτι και μία χούφτα χαμομήλι. Το αλάτι έχει την ιδιότητα να απομακρύνει το γαλακτικό οξύ που είναι η αιτία η οποία νιώθουμε τα πόδια μας κουρασμένα, ενώ το χαμομήλι, με την αντιφλεγμονώδη δράση του θα καταπραΰνει το αίσθημα βάρους.

Χρησιμοποιήστε αιθέριο έλαιο κυπαρίσσι

Το αιθέριο έλαιο κυπαρισσιού έχει την ιδιότητα να βελτιώνει τη μικροκυλοφορία γι’ αυτό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάλσαμο για τα κουρασμένα πόδια. Μπορείτε να βάλετε μερικές σταγόνες στην κρέμα σώματος σας ή να το αναμείξετε σε ένα έλαιο βάσης και να αλείψετε μετά στα πόδια σας.

Κάντε μασάζ χρησιμοποιώντας ένα μπαλάκι ή ένα ρολό

Οι μαλάξεις μπορούν να βοηθήσουν τα κουρασμένα πόδια να ανακουφιστούν. Τοποθετήστε ένα μπαλάκι κάτω από τα πέλματά σας και κυλήστε τα πέλματα και τις γάμπες πάνω τους για να τα ανακουφίσετε. Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε ένα ρολό ή μια πετσέτα και κάντε κυκλικές και ανοδικές κινήσεις για ώστε να ξεκουράσετε τα πόδια σας αμέσως.

Πηγή: newslink.gr