Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

ΠΩΣ ΝΑ ΦΟΡΕΣΕΤΕ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ ΣΑΣ


 Μάθετε τι πρέπει να προσέξετε ώστε να επιτύχετε τη μέγιστη αντηλιακή προστασία και να φροντίσετε σωστά το δέρμα σας κάτω από τον καυτό ήλιο

Την εποχή αυτή, ο ήλιος γίνεται όλο και πιο καυτός και μας χαρίζει υπέροχες στιγμές. Τον ήλιο όμως για να τον χαρούμε πρέπει πρώτα να προστατευτούμε, όχι απλά φορώντας το αντηλιακό μας, αλλά κυρίως φορώντας το σωστά.

Αν και μία στις δύο γυναίκες δηλώνει πως χρησιμοποιεί το αντηλιακό της καθημερινά και όλες τις εποχές του χρόνου ωστόσο, όσο και αν σας φαίνεται περίεργο, οι περισσότερες από εμάς δε  χρησιμοποιούμε  το αντιηλιακό σωστά.

Το αντηλιακό πρέπει να χρησιμοποιείται όλο το χρόνο

Tο αντηλιακό παρόλο που είναι συνυφασμένο με τα καλοκαιρινά πρωινά και τις στιγμές στην παραλία, εντούτοις θα πρέπει να το φοράμε όλο το χρόνο και αυτό γιατί το αντηλιακό έχει δημιουργηθεί για να μας προστατεύει από τις βλαβερές ακτινοβολίες UVA και UVB που εκπέμπονται από τις ακτίνες του φωτός. Μόλις οι ακτίνες αυτές έρθουν σε επαφή με το δέρμα , μεταβάλλουν δραστικά το κολλαγόνο και την ελαστίνη του, προκαλώντας φωτογήρανση. Δεδομένου, λοιπόν πως οι ακτίνες αυτές εκπέμπονται καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου και όχι μόνο το καλοκαίρι είναι εύκολο να αντιληφθούμε γιατί χρειαζόμαστε το αντηλιακό μας όλο το χρόνο.

Χρησιμοποιήστε την κρέμα ημέρας σας πριν το αντηλιακό

Μπορεί το αντηλιακό να μας προστατεύει από τις βλαβερές ακτίνες του ηλίου, ωστόσο δεν μπορεί να αντικαταστήσει την δράση της κρέμας ημέρας μας. Πριν λοιπόν εφαρμόσετε το αντηλιακό σας, μην ξεχάσετε την εφαρμογή της αντιρυτιδικής ή της ενυδατικής σας κρέμας για να καλύψετε το σύνολο των αναγκών της επιδερμίδας σας.

Επιλέξτε την υφή του αντηλιακού σας σύμφωνα με τον τύπο του δέρματός σας

Είναι γεγονός πως στην αγορά υπάρχουν πλέον διάφορες υφές αντηλιακών. Ο σωστός τρόπος να επιλέξουμε υφή είναι ανάλογα με τον τύπο του δέρματός μας. Έτσι:
-Αν έχετε λιπαρό δέρμα, επιλέξτε αντηλιακό σε μορφή gel.
-Αν το δέρμα σας είναι ξηρό, η κλασική, κρεμώδης μορφή αντηλιακού είναι η ιδανική.
-Ενώ αν έχετε μεικτό δέρμα, η αντηλιακή  λοσιόν αποτελεί για εσάς την τέλεια επιλογή.

Αναμίξτε το αντηλιακό σας με Βιταμίνη Ε

Η βιταμίνη Ε συμβάλει στην ανάπλαση του δέρματος, μέσω της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης. Μπορείτε λοιπόν να προσθέσετε μία σταγόνα βιταμίνης Ε στο αντηλιακό σας πριν το εφαρμόσετε στο δέρμα σας, ώστε να επιτύχετε μέγιστη ηλιοπροστασία και να μειώσετε τις φλεγμονές εξαιτίας της έκθεσης σας στο φως. Τη βιταμίνη Ε θα τη βρείτε εύκολα σε φαρμακεία και σε καταστήματα βιολογικών προϊόντων .

Επιλέξτε αντηλιακά που εμπεριέχουν ψευδάργυρο

Ο ψευδάργυρος είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο ιχνοστοιχείο που συμβάλει στην ανάπλαση των κυττάρων της επιδερμίδας. Επιπλέον, ο ψευδάργυρος προκαλεί με φυσικό τρόπο την εκτροπή των επικίνδυνων ακτίνων. Γι’ αυτό και συχνά είναι ένα από τα στοιχεία που εμπεριέχονται στα αντηλιακά. Πριν αγοράσετε το αντηλιακό σας, διαβάστε τα συστατικά και επιλέξετε εκείνο μου εμπεριέχει και ψευδάργυρο.

Μην ξεχνάτε τα «κρυφά» σημεία

Είναι σημαντικό να προστατέψουμε εξίσου κάθε σημείο που εκτίθεται στις ηλιακές ακτινοβολίες καθώς υπάρχουν σημεία που ξεχνάμε να φροντίσουμε. Ο αυχένας, η μύτη, τα δάχτυλα των ποδιών είναι σημεία στα οποία δεν πρέπει να ξεχνάμε να χρησιμοποιήσουμε αντηλιακό.

Επιλέξτε αντηλιακό ΒΒ για προστασία και άψογη εμφάνιση

Τα αντηλιακά σε μορφή BB είναι πλέον ευρέως διαδεδομένα. Εκτός από τα αντηλιακά φίλτρα η σύνθεσή τους αποτελείται και από ενυδατικά συστατικά και χρωστικές ουσίες οι οποίες προσαρμόζονται στο χρωματικό τόνο της επιδερμίδας και έτσι τον διορθώνουν κάνοντας το δέρμα να φαίνεται πιο φωτεινό. Έτσι , τα BB αντηλιακά δε μας  προσφέρουν μόνο προστασία, αλλά και  ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα και κάτω από τον καυτό ήλιο.

Πηγή: vwoman.gr