Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Η ΒΙΤΡΙΝΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ LOUIS VUITTON ΣΤΟ ΤΟΚΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ!



 Εκατοντάδες κυβικά μέτρα νερού αιωρούνται στη  βιτρίνα του νέου καταστήματος του κορυφαίου γαλλικού οίκου, χάρη στα σχέδια του αρχιτέκτονα Jun Aoki 

Οι λάτρεις της μόδας αναφέρουν συχνά πως οι δημιουργίες του οίκου Louis Vouitton είναι μικρά αριστουργήματα. Δεν θα μπορούσε λοιπόν, παρά το νέο κατάστημα του οίκου να αποτελεί ένα μεγάλο αριστούργημα της αρχιτεκτονικής τέχνης. 

Φουτουριστικό, όπως η πρωτεύουσα της Ιαπωνίας στην οποία βρίσκεται. Πολυτελές, όπως οι δημιουργίες Louis Vuitton. Η βιτρίνα της νέα μπουτίκ του οίκου δεν σου επιτρέπει να πάρεις το βλέμμα σου από πάνω της -και όχι λόγω των συλλογών που φιλοξενεί. Το κτήριο δίνει την ψευδαίσθηση ότι είναι ένα μεγάλο ενυδρείο γεμάτο με νερό.

Ο διάσημος  Ιάπωνας αρχιτέκτονας Jun Aoki, κατάφερε να δημιουργήσει τη ψευδαίσθηση του υγρού στοιχείου, χρησιμοποιώντας μονοκόμματα πάνελ και ειδικά φίλτρα. Με αυτόν τον τρόπο μπόρεσε να επιτύχει το τρισδιάστατο εφέ της ρευστότητα και των αντανακλάσεων του νερού.

Προχωρώντας στο εσωτερικό του καταστήματος, ο επισκέπτης έχει την αίσθηση πως καταδύεται σε ένα σαγηνευτικό ταξίδι στο βυθό και συναντά πλάσματα του . Η γιγαντιαία μέδουσα-φωτιστικό κυριαρχεί στον χώρο και βρίσκεται πλάι στην κεντρική σκάλα.

Η τετραώροφη σκάλα, που βρίσκεται στο πίσω μέρος του καταστήματος μοιάζει να οδηγεί σε ένα υποθαλάσσιο βασίλειο και είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να δημιουργεί επίσης μία αίσθηση ρευστότητα. Μια σαγηνευτική πνοή δίνει και οι  τοίχοι που είναι  διακοσμημένοι με μια γύψινη ερμηνεία του έργου ζωγραφικής «Wave Blue Line» της Kimiko Fujimura.

Όλες οι συλλογές του οίκου είναι εκεί. Και παρουσιάζονται με έναν ξεχωριστό τρόπο που συνάδει απόλυτα με την ιδιαιτερότητα των εσωτερικών χώρων,  που σχεδίασε ο Peter Marino  και δίνουν έμφαση στον ιδιαίτερο χαρακτήρα της μπουτίκ.

Η εμπειρία στον “υποθαλάσσιο” κόσμου του καταστήματος  Louis Vuitton κορυφώνεται στον τέταρτο όροφο, εκεί όπου στεγάζεται το «Le Café V» . Εκεί μπορεί κάποιος να απολαύσει εμπνεύσεις του διάσημου σεφ Yosuke Suga που συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον γαλλικό οίκο.

Το  κατάστημα Louis Vuitton της Ιαπωνίας, βρίσκεται στην πολυτελή εμπορική συνοικία Γκίνζα του Τόκιο .

 

Πηγή φωτό: louisvuitton 

Πηγή: www.vwoman.gr