Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Πώς μπορείτε να μεταμορφώσετε την αυλή σας σε ένα χαλαρωτικό dream garden


 Το καλοκαίρι η αυλή αποτελεί το βασικό χώρο ανάπαυσης μετά από μια κουραστική μέρα ή χαλάρωσης με την παρέα σας. Αξίζει λοιπόν να δημιουργήσετε τις ιδανικές συνθήκες για να την εκμεταλλευτείτε στο έπακρο, ειδικά τώρα που ο χρόνος είναι άπλετος. Δε μένει παρά να ξεκινήσετε.

Δεν αρκεί μόνο ο χρόνος και η φαντασία για την δημιουργία ενός παραμυθένιου κήπου, υπάρχουν και άλλα μυστικά, τα οποία θα τα συναντήσετε διαβάζοντας προς τα κάτω!

Επιλέξτε το κατάλληλο δάπεδο

Πριν δημιουργήσετε τον τέλειο για εσάς κήπο, καλό είναι δώσετε αρκετή προσοχή στην βάση που θα διαλέξετε. Δεν έχει σημασία αν ο χώρος είναι μια μικρή καλαίσθητη βεράντα ή ένας μεγάλος καταπράσινος κήπος, σημασία έχει το δάπεδο, καθώς είναι μια πολύ πρακτική επιλογή και σίγουρα θα προσφέρει στον χώρο σας αυτό που πραγματικά χρειάζεται, μια ασύγκριτη κομψότητα! Πώς όμως θα επιλέξετε την σωστότερη βάση για την αυλή σας και από τι υλικό θα πρέπει να είναι κατασκευασμένη; Αυτό που έχετε να κάνετε είναι επιλέξετε το δάπεδο σύμφωνα με την έκταση της επιφάνειάς σας, καθώς και με την κατάσταση της επιφάνειας του εδάφους. Τώρα, όσον αφορά το δεύτερο ερώτημα, μια καλή και ευέλικτη επιλογή είναι τα πλακάκια deck, διότι όχι μόνο είναι εύκολα και γρήγορα στην τοποθέτησή τους, αλλά προσδίδουν και απαράμιλλο στιλ στον χώρο. Plus, μπορείτε να ενσωματώσετε ακόμα και σανίδες deck, ανάλογα με το γούστο και την προσωπική σας αισθητική!

Δημιουργήστε έναν πράσινο «παράδεισο»

 

Ακούμε συνεχώς για το πόσο σπουδαία είναι η συνεισφορά της φύσης στην ψυχική ισορροπία και γενικότερα στην υγεία του ανθρώπου. Όπως υποστήριζε και ο Ζαν Ζακ Ρουσσώ, ο άνθρωπος οφείλει να επιστρέψει στη φύση αν επιθυμεί να βρει ξανά τον εαυτό του, και εδώ συνειδητοποιούμε πως η φύση είναι η θεραπεία μας. Για να αποκτήσετε και εσείς εσωτερική ηρεμία, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να «δώσετε» χώρο στο πράσινο. Πως θα το καταφέρετε; Μια αρκετά γνωστή και ωραία αισθητικά ιδέα είναι να βάλετε γκαζόν. Βέβαια, το γκαζόν πέρα από τις κατάλληλες συνθήκες, χρειάζεται και αρκετή φροντίδα, για αυτό αν δεν έχετε αρκετό χρόνο μπορείτε να τοποθετήσετε χλοοτάπητα. Η εφαρμογή του αποτελεί εύκολη υπόθεση, καθώς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τον ακουμπήσετε απευθείας πάνω στο χώμα ή στο στερεό έδαφος της βεράντας σας. Μην ξεχνάτε, πως οι χλοοτάπητες είναι ανθεκτικοί στο νερό και στην βροχή και ακόμα καλύτερα δεν χρειάζονται κούρεμα και πότισμα. Ωστόσο, μια άλλη επιλογή είναι να τοποθετήσετε κάποια πέργκολα και να βάλετε στην βάση της κάποιο αναρριχώμενο φυτό. Όσο το φυτό θα μεγαλώνει τόσο περισσότερο πράσινο θα έχετε, καθώς θα μπλεχτεί ανάμεσα στην πέργκολα.

Προτιμήστε πολύχρωμα φυτά

 

Τα φυτά και ιδιαίτερα τα πολύχρωμα ανοιξιάτικα λουλούδια, όπως οι πετούνιες, η γαρυφαλλιά, το κοράλι και οι βιολέτες δίνουν έναν άλλο αέρα στον κήπο, γεμίζοντάς το με χρώματα και υπέροχα αρώματα. Ανάλογα με το μέγεθος του χώρου που έχετε να διαμορφώσετε θα χρειαστείτε και την ανάλογη ποσότητα και μέγεθος φυτών. Από πού μπορείτε να ξεκινήσετε; Από τις κατάλληλες γλάστρες ή ζαρντινιέρες και από αρκετό φυτόχωμα. Εάν θέλετε να δώσετε περισσότερη έμφαση στα χρωματιστά λουλούδια, επιλέξτε ουδέτερους τόνους στις γλάστρες ή αν θέλετε περισσότερη “playful” διάθεση μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τις γλάστρες σας και να κάνετε χρωματικές παρεμβάσεις. Επίσης, η συντήρηση και η προστασία των φυτών αποτελεί μια ευαίσθητη υπόθεση, για αυτό μην παραλείψετε να ελέγξετε την στήριξη των φυτών σας, καθώς και την τοποθέτηση των απωθητικών για πτηνά και έντομα

Διαλέξτε τα σωστά έπιπλα εξωτερικού χώρου

Όταν ολοκληρώσετε τα παραπάνω στάδια για την δημιουργία ενός παραμυθένιου κήπου, θα συνειδητοποιήσετε πως κάτι λείπει και αυτό σίγουρα θα είναι τα έπιπλα εξωτερικού χώρου. Για να μπείτε στην διαδικασία να κάνετε σωστές αγορές σε έπιπλα θα πρέπει να λάβετε υπόψιν κάποιους συγκεκριμένους παράγοντες. Πιο συγκεκριμένα, δώστε προσοχή στον διαθέσιμο χώρο, δηλαδή αν ο χώρος είναι πολύ μικρός θα επιλέξετε μικρά και λειτουργικά furniture, που μπορούν να προσαρμοστούν στα διαθέσιμα εκατοστά, ενώ αν είναι μεγάλος μπορείτε διαλέξετε οτιδήποτε επιθυμείτε. Δώστε προσοχή στα αξεσουάρ κι επιλέξτε elegant μαξιλάρες, οι οποίες δεν πιάνουν πολύ χώρο, καθώς μπορούν να μαζευτούν και να χρησιμοποιηθούν όποτε είναι απαραίτητο, plus δίνουν τέλειο αισθητικό «χαρακτήρα». Επιπλέον, πρέπει να δώσετε βάση και στο που θα τα βάλετε, με άλλα λόγια θα είναι πάνω σε γρασίδι ή σε κάποια σταθερή επιφάνεια. Αυτό θα λειτουργήσει υπέρ σας, γιατί θα σας βοηθήσει να επιλέξετε τα υλικά.

Προσθέστε διακοσμητικές πινελιές

 

Αφού χαρίσετε στον κήπο σας την περιποίηση που του αξίζει και τον εξοπλίσετε με τα έπιπλα που αγαπάτε, ήρθε η ώρα να αφήσετε ελεύθερη την δημιουργικότητά σας και να δώσετε τις τελευταίες πινελιές που θα βάλουν στον εξωτερικό χώρο την προσωπικότητά σας. Ένας τρόπος για να το πετύχετε αυτό είναι να επιλέξετε μερικές χρωματιστές γλάστρες ή κάτι πιο έντονο, όπως τραπέζι και καρέκλες σε χρώματα της προτίμησής σας. Άλλος ένας τρόπος είναι ο φωτισμός. Μπορείτε να επενδύσετε σε λάμπες ή φωτάκια, έτσι ώστε να απολαμβάνετε τον εξωτερικό σας χώρο και το βράδυ, προσφέροντας στον εαυτό σας και στα αγαπημένα σας πρόσωπα μια χαλαρωτική και ευχάριστη ατμόσφαιρα. Βέβαια, κάτι άλλο που μπορείτε να προσθέσετε για να αναβαθμίσετε σημαντικά την διακόσμηση σας είναι τα αναρριχώμενα φυτά, μια πέργκολα, μικρά φαναράκια ή ότι άλλο προτιμάτε.

Πηγή: glow.gr/ www.newslink.gr