Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΟ DIOR ΣΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΟΔΑΣ ΤΗΣ ΣΑΓΚΑΗΣ



Φουτουριστική διάθεση με leopard στοιχεία  και έμπνευση από τη δεκαετία του 50 ήταν κυρίαρχα στοιχεία της pre Fall συλλογής του οίκου

Εβδομάδα Μόδας της Σαγκάης: Ο πρώτος θεσμός μόδας στον οποίο παραβρέθηκε και πάλι κοινό

Η εβδομάδα μόδα της Σαγκάης τείνει να γίνει ο νέος δυνατός θεσμός στον κόσμο της μόδας. Φέτος στις πασαρέλες της Σαγκάη ακούστηκε δυνατό χειροκρότημα, καθώς ήταν ο πρώτος θεσμός μόδας στο οποίο παραβρέθηκε και πάλι κοινό. Χίλια άτομα απήλαυσα ζωντανά τις πασαρέλες και είδαν από κοντά τις προτάσεις των σχεδιαστών. Ο οίκος Dior έδωσε το παρόν παρουσιάζοντας την pre-Fall2021 συλλογή του.

Μια φουτουριστική ντίσκο με leopard στοιχεία στο catwalk του οίκου Dior

Η λάμψη και η αισιοδοξία ήταν διάχυτες καθ΄όλη τη διάρκεια της παρουσίασης. Η σκηνή του Long Museum West Bund, που φιλοξένησε την εβδομάδα μόδας, μεταμορφώθηκε σε μία ντίσκο βγαλμένη από το μέλλον, με τα leopard στοιχεία να κυριαρχούν στο σκηνικό, όπως και στις ενδυματολογικές προτάσεις.
Δέκα τεράστιες ντίσκο-μπάλες έδινα μια επιπλέον νότα χαράς και καλής διάθεσης στο σκηνικό, που είχε ως στόχο να μεταφέρει το μήνυμα πως η μόδα γεννά αισιοδοξία.

Ο Giorgio Moroder δημιούργησε τοsoundtrack της επίδειξης ειδικά για τη νέα σειρά του Dior

Η καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου Dior, Maria Grazia Chiuri ήθελε η πρώτη παρουσίαση του οίκου και πάλι με κοινό να αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα της. Γι αυτό και ανέθεσε στον Giorgio Moroder να δημιουργήσει ένα soundtrack- με διασκευές αγαπημένων τραγουδιών- ειδικά για τον οίκο Dior. Το soundtrack της παρουσίασης είναι διαθέσιμο για το κοινό στο Spotify.

Οι προτάσεις του οίκου Diοr
Πηγή έμπνευσης για την pre fall συλλογή του οίκου αποτέλεσε η δεκαετία του πενήντα. Τα ’50ς στοιχεία προσαρμόζονται στο μέλλον και το αποτέλεσμα είναι άκρως εντυπωσιακό.

Κλασσικές γραμμές με μοντέρνα διάθεση και υφάσματα κάνουν την ανατροπή αποδεικνύοντας πως παρόν και παρελθόν μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά.

Η παρουσίαση ξεκίνησε με μια σειρά από μεταλλικά ασημένια ενδύματα που πολλά από τα οποία θυμίζουν ακόμα και στολές.

Οι φούστες και τα παλτό γεμίζουν με πούλιες για να στείλουν το μήνυμα της χαράς και της αισιοδοξίας που τόσο έχουμε ανάγκη.

Το leopard στοιχείο έδωσε έντονα το παρόν στις προτάσεις του οίκου. Κομψό και ταυτόχρονα δυναμικό το leopard είναι ένα στοιχείο που κάνει τη διαφορά.

Το συγκεκριμένο animal print το είδαμε να κοσμεί φούστες, παλτό, τσάντες. Μια πιο τολμηρή πρόταση του οίκου είναι το total leopard look.

Από μία συλλογή που έχει ως στόχο να στείλει ένα μήνυμα αισιοδοξίας δεν θα μπορούσε να λείπει το κατεξοχήν χρώμα της χαράς το κίτρινο.

Το φθινόπωρο του 2021 το κίτρινo είναι η απόλυτη επιταγή της μόδας που μας καλεί να το φορέσουμε σε όποιο μοτίβο και σχέδιο επιθυμούμε.

 Πηγή: vwoman.gr