Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

DIOR: ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «CROISIÈRE 2022»


 Το υπέρλαμπρο show θα πραγματοποιηθεί στις 17 Ιουνίου

«Ο Οίκος επέλεξε την Αθήνα, προορισμό εξαιρετικού χαρακτήρα, κοιτίδας του δυτικού πολιτισμού και των ευρωπαϊκών τεχνών, για την κολεξιόν Croisière 2022», ανέφερε στην ανακοίνωση της η καλλιτεχνική διευθύντρια του, Maria Grazia Chiuri.

«Όπως και πέρυσι στην κεντρική πλατεία του Λέτσε, η επιλογή του τόπου έχει ως στόχο την ανάδειξη «της δημιουργικότητας των τοπικών καλλιτεχνών και τεχνιτών», καταλήγει.

Η ακριβής τοποθεσία της διεξαγωγής του show δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή. Αυτό όμως που ανακοινώθηκε είναι πως το catwalk θα λάβει χώρα παρουσία κοινού που θα παραβρεθεί λαμβάνοντας ειδικές προσκλήσεις.
Όσο για τη συλλογή «Croisière 2022» περιλαμβάνει καλοκαιρινές δημιουργίες με κυρίαρχο στοιχείο τη διάθεση αισιοδοξίας.

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που ο κορυφαίος Γαλλικός οίκος επιλέγει τη χώρα μας για να παρουσιάσει τις δημιουργίες του. Πριν από 70 χρόνια ο Christian Dior επέλεξε την Ακρόπολη για να παρουσιάσει τις δημιουργίες του.

«Η Ελλάδα είναι μια χώρα που ήταν πάντα κοντά στην καρδιά μου», δήλωσε σχετικά με την επιλογή της χώρας μας η Maria Grazia Chiuri «για μένα η Ελλάδα είναι ουσιαστικά και εξαιρετικά ένα λίκνο πολιτισμού, λογοτεχνίας και δημιουργίας σε όλες τις μορφές του, που εμπνέει. Από τη μυθολογία έως την «Οδύσσεια» και από την αρχιτεκτονική και τη φιλοσοφία έως τις ανεκτίμητες τέχνες, η Αθήνα για μένα αντιπροσωπεύει έναν προορισμό ονείρου για τη διοργάνωση ενός σόου και γιορτάζει τώρα περισσότερο από ποτέ, τη μαγεία και την όσμωση των πολιτισμών.Είναι μεγάλη μου τιμή να κάνουμε αυτό το όνειρο πραγματικότητα στις 17 Ιουνίου, στην καρδιά μιας πρωτεύουσας τόσο μεγάλης ομορφιάς και μέσα από ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνικών ανταλλαγών, από το χορό έως το σχέδιο, και τις προγονικές δεξιότητες που με συναρπάζουν τόσο πολύ και τα οποία θα έχω τη χαρά και το προνόμιο να βάλω στη συλλογή μου», ανέφερε καταληκτικά.

Πηγή: vwoman.gr