Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ: ΑΦΕΘΕΙΤΕ ΣΤΗ ΜΑΓΕΙΑ ΤΩΝ ΑΡΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΝΕΩΣΤΕ ΝΟΥ ΚΑΙ ΣΩΜΑ


 Μάθετε πως με την κατάλληλη μυρωδιά θα μπορέσετε να επιτύχετε πολλαπλά σωματικά και ψυχικά οφέλη

Κάποιοι λένε πως αρκεί και μόνο η μυρωδιά ενός αρώματος για να ερωτευθούμε! Ίσως και να ισχύει αν αναλογιστεί κανείς πως με το κατάλληλο άρωμα μπορούμε να αναζωογονηθούμε, να χαλαρώσουμε, να ξεκουραστούμε ακόμα και να κοιμηθούμε.

Τι είναι η αρωματοθεραπεία

Η αρωματοθεραπεία είναι μια μέθοδος  στην οποία χρησιμοποιούνται αιθέρια έλαια φυτών. Τα αιθέρια έλαια είναι γνωστά από την εποχή του Ιπποκράτη. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι, αλλά και οι Ινδοί χρησιμοποιούσαν κατά κόρον τη θεραπευτική δύναμη των αρωμάτων. Μία σταγόνα ελαίου μπορεί να ισοδυναμεί με 30gr ολόκληρου του φυτού.

Οι αρωματοθεραπευτές πιστεύουν πως το άρωμα των ελαίων δρα θεραπευτικά στο μεταιχμιακό σύστημα του εγκεφάλου που σχετίζεται με τη μνήμη, το συναίσθημα και τον έλεγχο των ορμονών. Κάποιοι θεραπευτές υποθέτουν επίσης ότι τα έλαια απορροφώνται απευθείας από το δέρμα, και δρουν άμεσα στο σώμα.

Αιθέριο έλαιο Τριαντάφυλλου-για ερωτική διάθεση

Κλείστε τα μάτια σας και φανταστείτε να βρίσκεστε σε έναν κήπο με ολάνθιστα τριαντάφυλλα. Ποιο είναι το συναίσθημα που βιώνετε; Χαρά; Ευεξία; Ευτυχία;

Το αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου παράγεται από τα πέταλα του ρόδου, τονώνει το πνεύμα και επαναφέρει το αίσθημα της αισιοδοξία ταυτόχρονα αυξάνει το ερωτικό πάθος.  Δεν είναι τυχαίο που το τριαντάφυλλο θεωρείται το λουλούδι του έρωτα.

Αιθέριο έλαιο Λεβάντα- Έντονη χαλάρωση για βαθύ ύπνο

Αν είχατε μία έντονη ημέρα η μυρωδιά της λεβάντας θα σας προσφέρει τη χαλάρωση που αποζητάτε. Η επίδραση του αιθέριου ελαίου λεβάντας είναι μυοχαλαρωτική και ηρεμιστική.

Προσθέστε μερικές σταγόνες λεβάντας στο μπάνιο και αφεθείτε στην απόλυτη χαλαρότητα. Αν πάλι έχετε προβλήματα ύπνου, ρίξτε λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας κάτω από το μαξιλάρι σας και η ήπια μυρωδιά θα σας χαρίσει έναν γαλήνιο και αναζωογονητικό ύπνο.

Αιθέριο έλαιο γιασεμιού- Για αύξηση της αυτοπεποίθησης

Αν εκτός από τη νύχτα μυρίζει και ο χώρος σας γιασεμί είναι σίγουρο πως θα δείτε την αυτοπεποίθηση σας να αυξάνεται κατακόρυφα. Το άρωμα του γιασεμιού χαλαρώνει το νευρικό σύστημα και αυξάνει τη θετική διάθεση.

Αιθέριο έλαιο βανίλια –Για την απόλυτη ευεξία και μείωση του θυμού

Γλυκό, μυστηριώδες και σαγηνευτικό. Το αιθέριο έλαιο της βανίλιας έχει χαλαρωτική και κατευναστική επίδραση στον εγκέφαλο αλλά και συνολικά το νευρικό σύστημα, ενισχύει την διάθεση, προκαλεί συναισθήματα ευφορίας και παράλληλα προσφέρει ανακούφιση από το άγχος, τον θυμό, την ένταση και την ανησυχία.
Θεωρείται μάλιστα ότι προκαλεί το παρόμοιο συναίσθημα ευεξίας με την κατανάλωση σοκολάτας.

Αιθέριο έλαιο γκρέιπφρουτ- Κατά της σωματική κόπωση και της βουλιμίας

Το άρωμα του είναι ζωντανό και γλυκό ταυτόχρονα. Το αιθέριο έλαιο γκρέιπφρουτ και έχει την ιδιότητα να τονώνει τον κουρασμένο οργανισμό και απομακρύνει την περιττή ένταση, γι αυτό και χρησιμοποιείται κατά της κόπωσης , της εξάντλησης αλλά και της έλλειψη συγκέντρωσης. Επιπλέον καταστέλλει την όρεξη για υπερβολική κατανάλωση τροφής.

Αιθέριο έλαιο μέντας- Και ξεχάστε τον πονοκέφαλο

Η μέντα έχει ένα έντονο και ταυτόχρονα πικάντικο και φίνο άρωμα. Το αιθέριο έλαιο της Μέντας έχει εξαιρετικές σπασμολυτικές ιδιότητες,
Το έλαιο της μίνθης είναι πλούσιο σε φαινολικες ουσίες που έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Γι’ αυτό και η οσμή της μέντας ανακουφίζει τη σωματική κόπωση, το μυϊκό πόνο και τον πονοκέφαλο Επιπρόσθετα καταπραΰνει το βήχα και τη καταρροή.

Αιθέριο έλαιο Υλανγκ – Υλανγκ- Για να διώξετε τον φόβο μακριά

Το αιθέριο έλαιο του Υλανγκ-Υλανγκ προέρχεται από την απόσταξη των ανθών του όμορφου κινέζικου λουλουδιού με το εξωτικό, γλυκό και σαγηνευτικό άρωμα. Επιφέρει αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση και έτσι  θεραπεύει τον θυμό και τις φοβίες.

Πηγή:vwoman.gr