Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Τι θα λέγατε για Μανιτάρια στιφάδο κοκκινιστά με πετιμέζι...


 

Εύκολη, θρεπτική και νόστιμη συνταγή για Μανιτάρια στιφάδο κοκκινιστά με πετιμέζι, από τη σεφ Ντίνα Νικολάου.

manitaria stifado kokkinista petimezi

Μανιτάρια στιφάδο κοκκινιστά με πετιμέζι


Βαθμολογία 5.0/5 
 Μερίδες: 4  Χρόνος προετοιμασίας:   Χρόνος Μαγειρέματος: 

ΥΛΙΚΑ

  • 800 γρ. μανιτάρια λευκά
  • 800 γρ. κρεμμυδάκια για στιφάδο (κοκκάρια)
  • 1 κρεμμύδι, τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
  • 100 ml κόκκινο κρασί
  • 200 γρ. τριμμένη τομάτα, ΚΥΚΝΟΣ
  • 250 γρ. ελληνική σάλτσα τομάτας με μανιτάρια & μαϊντανό, ΚΥΚΝΟΣ
  • 80 ml πετιμέζι
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 5-6 κόκκους μπαχάρι
  • 5-6 γαρύφαλλα
  • 1 μικρή φλούδα από ακέρωτο, βιολογικό πορτοκάλι
  • αλάτι
  • μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καθαρίζω τα κοκκάρια και τα ρίχνω σε μια κατσαρολίτσα με νερό.
  2. Τα βάζω σε δυνατή φωτιά και τα βράζω για 6 λεπτά (από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός).
  3. Τα αδειάζω σε ένα σουρωτήρι και τα αφήνω να στραγγίξουν.
  4. Με μια υγρή πετσέτα, σκουπίζω τα μανιτάρια και κόβω λίγο τα χοντρά κοτσάνια τους.
  5. Αν είναι πολύ μεγάλα τα κόβω στη μέση.
  6. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζω το 1/3 της ποσότητας του ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
  7. Στραγγίζω τα κοκκάρια και τα ρίχνω στο τηγάνι να σωταριστούν ελαφρά και να γυαλίσουν.
  8. Μόλις είναι έτοιμα τα ρίχνω σε ένα μεγάλο σκεύος.
  9. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνω πάλι 1/3 ελαιόλαδο και σοτάρω τα μανιτάρια μέχρι να πάρουν χρώμα.
  10. Τα αδειάζω στο σκεύος με τα κοκκάρια και επαναφέρω το τηγάνι στη φωτιά.
  11. Ρίχνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί καλά ρίχνω την κανέλα, τη δάφνη, το μπαχάρι και τα γαρίφαλα.
  12. Τα σοτάρω 1 λεπτό μέχρι να μοσχομυρίσουν και προσθέτω το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  13. Σοτάρω για 2-3 λεπτά και σβήνω με το κρασί.
  14. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνω την σάλτσα ντομάτας με μανιτάρια & μαϊντανό, την τριμμένη τομάτα, αλάτι και τριμμένο πιπέρι.
  15. Αφήνω τη σάλτσα να βράσει για 3 λεπτά.
  16. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα.
  17. Aδειάζω τη σάλτσα στο σκεύος με τα κοκκάρια και τα μανιτάρια και προσθέτω τη φλούδα πορτοκαλιού.
  18. Ψήνω το στιφάδο για 40 λεπτά.
  19. Βγάζω το σκεύος από το φούρνο, ραντίζω με το πετιμέζι και συνεχίζω το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμη.
Περισσότερες συνταγές της Ντίνας Νικολάου θα βρείτε και στο dinanikolaou.gr
Πηγή: logodiatrofis.gr