Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Δείτε πώς θα κοιμηθεί το μωρό σας τη νύχτα


 Ο ύπνος των μωρών αποτελεί μία πολύ περίεργη υπόθεση. Τα μωρά ξυπνάνε συχνά τη νύχτα, ξυπνώντας και τους γονείς τους. Δείτε λοιπόν πως θα κοιμηθεί το μωρό σας τη νύχτα. Πρέπει, βεβαίως να έχετε υπόψη σας, πως το δικό σας μωρό μπορεί να διαφέρει από τα υπόλοιπα.

Συμβουλή #1: ολοκληρωμένο «γεύμα»

Για τις πρώτες έξι εβδομάδες, ο χρόνος σίτισης μπορεί να έχει διάρκεια

20 έως 40 λεπτά. Αλλά επειδή τα μωρά μπορούν να κουραστούν μετά από 10 λεπτά σίτισης, μπορεί να αποκοιμηθούν καθώς έχουν χαλαρώσει στην άνεση της αγκαλιάς σας. Ωστόσο, αν προσπαθείτε να του μάθετε να κοιμάται καθ’όλη την διάρκεια της νύχτας, είναι σημαντικό να του μάθετε να ολοκληρώνει το «γεύμα» του και να μην το αφήνετε να αποκοιμηθεί. Εάν κοιμηθούν, προσπαθήστε να το ξυπνήσετε. Εάν δεν θέλει να φάει άλλο ή αρνείται να ξυπνήσει για παραπάνω από 10 έως 15 λεπτά, τότε αφήστε το να αποκοιμηθεί και προσπαθήστε ξανά την επόμενη φορά.

Συμβουλή #2: καθιερώστε μια ρουτίνα ύπνου για το μωρό

Επειδή τα μωρά αγαπούν τη ρουτίνα και λατρεύουν να γνωρίζουν τι πρόκειται να συμβεί στην συνέχεια – σε αυτήν την περίπτωση, σηματοδοτείτε ότι είναι ώρα να κοιμηθεί – είναι απαραίτητη η δημιουργία ρουτίνας για τον ύπνο ενώ εξίσου σημαντικό είναι να την καθιερώσετε όσο το δυνατόν νωρίτερα. Για να κοιμηθεί το μωρό σας κατά την διάρκεια της ημέρας δοκιμάστε να το τυλίξετε, να το κουνήσετε και να του τραγουδήσετε ενώ όταν το προετοιμάζετε για τον βραδινό του ύπνο, δοκιμάστε να το κάνετε μπάνιο, να του χαρίσετε ένα απαλό μασάζ και μία πλήρη σίτιση χωρίς να αποκοιμηθεί.

Συμβουλή #3: διατηρήστε τον χώρο του ίδιο

Δοκιμάστε να διατηρήσετε το ίδιο περιβάλλον ύπνου κάθε φορά που κοιμάται το μωρό σας είτε κατά την διάρκεια της ημέρας είτε κατά την διάρκεια της νύχτας. Κάνοντας αυτό, το μωρό σας θα συνηθίσει να ξυπνάει στο ίδιο μέρος κάθε μέρα. Αν ο στόχος σας είναι να κάνετε το μωρό να κοιμηθεί καθ’όλη την διάρκεια της νύχτας στην κούνια του, τότε θα ήταν καλό να το αφήνετε να αποκοιμηθεί μόνο στην κούνια του. Έτσι με την πάροδο του χρόνου θα καταφέρει να συνηθίσει πιο εύκολα το δωμάτιό του.

Πηγή: www.newslink.gr