Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

ΤΟ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΞΥΛΙΝΟ ΣΠΙΤΙ ΠΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ

images by pawel ulatowski


Το αρχιτεκτονικό γραφείο mobius architekci, κατασκεύασε ένα σπίτι σε κυκλικό σχήμα, από ξύλο okume, που δένει αρμονικά με το δάσος, που το περιβάλλει. Το σπίτι αυτό βρίσκεται στην Πολωνία και έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μοιάζει με κορμό δέντρου, στο

εξωτερικό του.
Το οικοδόμημα, εκτάσεως 400μ2, συμπληρώνει ένα προεξέχον οβάλ  πλαίσιο περιλαμβάνει το γκαράζ και ένα υπαίθριο spa, σχηματίζοντας έναν αρμονικό κύκλο. 




Συγκεκριμένα, το σπίτι βρίσκεται βαθειά σε ένα δάσος από πεύκα, στο μοναδικό αξιοθέατο της Πολωνίας, το χωριό Izabelin.

‘Σκέφτηκα το σπίτι σαν ένα μεγάλο κομμάτι κορμού", λέει ο αρχιτέκτονας και ιδρυτής του αρχιτεκτονικού γραφείο mobius architekci, Przemek Olczyk. "και ο σχεδιασμός των δωματίων και όλων των χώρων, σκοπό είχε να δώσει στους ενοίκους του σπιτιού το αίσθημα της ελευθερίας, του ότι τριγυρίζουν ανάμεσα στα πεύκα, ανεμπόδιστοι". 


Το σπίτι σχεδιάστηκε για έναν λάτρη της τέχνης και συλλέκτη έργων τέχνης, οπότε το εσωτερικό του θυμίζει χώρο ιδιωτικής art gallery, ιδιαίτερα ευαίσθητο απέναντι στην ομορφιά της φύσης και σε απόλυτη αρμονία με αυτήν. O κεντρικός χώρος με μεγάλο ύψος, αφήνει το φως να διαπεράσει τον χώρο ενώ προσφέρει θέα προς το δάσος, ενώ ειδικά επιλεγμένα υλικά ενδυναμώνουν την εναρμόνιση του σπιτιού στον περιβάλλοντα χώρο.


 Πηγή: www.designbloom.com