Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

ALBER ELBAZ: Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ


Ο ταλαντούχος Ισραηλινός σχεδιαστής άφησε τη τελευταία του πνοή  σε νοσοκομείο του Παρισιού, μόλις στα 59  του χρόνια

Την είδηση του θανάτου του Alber Elbaz επιβεβαίωσε ο  ιδρυτής και πρόεδρος του ομίλου Financière Richemont, Γιοχάν Ρούπερτ, με τoν οποία ο  κορυφαίος δημιουργός συνεργαζόταν στο πλαίσιο της δημιουργίας της  τελευταίας του σειράς με τίτλο AZ Factory

«Έχω χάσει όχι μόνο έναν συνάδελφο αλλά και έναν αγαπημένο φίλο», ήταν ο τρόπος με τον οποίο ο Γιοχάν Ρούπερτ επιβεβαίωσε το θάνατο του Ισραηλινού σχεδιαστή.

«Ο Alber ήταν μια από τις πιο λαμπρές και αγαπημένες προσωπικότητες της βιομηχανίας της μόδας. Πάντα τον θαύμαζα για την ευφυΐα, την ευαισθησία, την γενναιοδωρία και την ανεξέλεγκτη δημιουργικότητά του. Ήταν ένας άνθρωπος με ζεστασιά και ταλέντο, και το μοναδικό του όραμα, η αίσθηση της ομορφιάς και η ενσυναίσθηση αφήνουν το ανεξίτηλο αποτύπωμα της πορείας του», δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

Ο Alber Elbaz γεννήθηκε στην Καζαμπλάνκα του Μαρόκου. Από το 2001 έως το 2015 διετέλεσε   δημιουργικός διευθυντής του Lanvin στο Παρίσι . Ενώ είχε συνεργαστεί και με άλλους κορυφαίους οίκους και brands , όπως με τον  Guy Laroche και τον  Yves Saint Laurent.

Ήταν ένας δημιουργός που αγάπησε τη σύγχρονη γυναίκα και μετέτρεψε τις ανάγκες της σε δημιουργίες. Το κενό που θα αφήσει στη μόδα, αλλά και στους δικούς του ανθρώπους, θα είναι σίγουρα δυσαναπλήρωτο.

Πηγή: vwoman.gr