Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

7 +1 μαθήματα Γαλλικού στυλ

από τη Ρένα Κάντζα

Το Γαλλικό στυλ έχει αποκτήσει μυθική χροιά καθώς πάρα πολλές γυναίκες στον κόσμο το εξυμνούν την αψεγάδιαστη ομορφιά τους, την κομψότητα, το στυλ, την γοητεία και οτιδήποτε άλλο ονειρεύεται να έχει στην εμφάνισή της, μια γυναίκα. Τι όμως είναι αυτό που τις κάνει τόσο λαμπερές;  Τι χαρακτηρίζει μια γυναίκα σαν Γαλλίδα πέρα από την εθνικότητα ή την κουλτούρα της; Στην πραγματικότητα,

υπάρχουν κάποιες συμβουλές αναφορικά με την τέχνη του "να είσαι Γαλλίδα". 

 1. Να απολαμβάνεις την στιγμή 

Οι Γαλλίδες ξέρουν να απολαμβάνουν τα ωραία, απλά πράγματα της ζωής αφού τα θεωρούν πολύ σημαντικά. Είτε πρόκειται για ένα φλυτζάνι ευωδιαστού καφέ, είτε για το ιδανικό -κι αγαπημένο τους- κόκκινο lipstick, ένα διάλειμμα για lunch break με αγαπημένα πρόσωπα, η συντροφιά καλών φίλων, ένα ποτήρι καλό κρασί, είναι κάποια από τα πράγματα που οι Γαλλίδες ξέρουν να απολαμβάνουν χωρίς άγχος, χωρίς βιασύνη. Ακόμη και η δουλειά μπορεί να περιμένει, το σημαντικό είναι να απολαμβάνει την κάθε στιγμή της ζωής σου και να την ζεις στο έπακρο, με ενθουσιασμό. Ενώ, οι περισσότεροι άνθρωποι παίρνουν κάποιες τέτοιες στιγμές σαν δεδομένο, οι Γαλλίδες τους δίνουν ξεχωριστό χαρακτήρα. Και η αλήθεια είναι ότι οι Γαλλίδες ξέρουν καλύτερα. 

2. Να αγαπάς την πολυτέλεια


Αυτό σημαίνει να απολαμβάνεις κάθε τι που κάνεις και να σου αρέσουν τα πράγματα με ποιότητα και οι Γαλλίδες αυτό το παίρνουν πολύ σοβαρά. Επιλέγουν τα πιο φίνα μεταξωτά φορέματα και τα ωραιότερα εσώρουχα, όχι επειδή μπορεί να είναι της μόδας, αλλά επειδή τους ευχαριστεί να δείχνουν και να νιώθουν όμορφες. Ίσως, αυτό το χαρακτηριστικό τους είναι που τις κάνει να παθιάζονται με ό,τι κάνουν. 

3. Να έχεις Αυτοπεποίθηση. είναι Sexy



Όταν φέρνουμε στον νου μας μια Γαλλίδα, δεν την φανταζόμαστε σαν μια ντροπαλή, "αθόρυβη" γυναίκα. Είναι πάντα γεμάτη αυτοπεποίθηση και ξέρει πολύ καλά τι θέλει. Δεν την απασχολεί ποιοί άλλοι βρίσκονται στον ίδιο χώρο με εκείνη, εκείνη είναι αποφασισμένη να κυριαρχήσει και αυτό θα κάνει. Η αυτοπεποίθηση είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο σημαντικά προσόντα σε έναν άνθρωπο και οι Γαλλίδες προτιμούν να είναι ο αυθεντικός εαυτός τους, παρά το φθηνό αντίγραφο κάποιου άλλου. 



4. να απολαμβάνεις το Φαγητό σου



Πολλά βιβλία έχουν γραφεί για τις Γαλλίδες και όλα υποστηρίζουν το γεγονός ότι οι Γαλλίδες απολαμβάνουν το φαγητό τους. Παίρνουν 3 γεύματα την ημέρα αλλά αφού εξασφαλίσουν τον απαραίτητο χρόνο για να τα απολαύσουν, ιδανικά, μαζί με αγαπημένη παρέα. Οι Γαλλίδες αδιαφορούν για ένα γεύμα στα πεταχτά, αφού, πέρα από την συντροφιά με φίλους, τα γεύματα είναι προορισμένα για να σε κάνουν να απολαμβάνεις αυτές τις στιγμές. 


5. Να μεγαλώνεις με χάρη 


Οι Γαλλίδες αδιαφορούν για το πέρασμα του χρόνου και την ωριμότητα, εν αντιθέσει με πολλές άλλες γυναίκες στον κόσμο. Δεν τις νοιάζει αν είναι 30,40, 50, απλά, προσέχουν τον εαυτό τους πάντα, ανεξάρτητα από την ηλικία τους. Μάλιστα, έγινε μια σχετική έρευνα κατά την οποία Γαλλίδες ρωτήθηκαν τι σημαίνει ο όρος "γηρατειά" γι΄αυτές και οι περισσότερες από αυτές απάντησαν ότι τα γηρατειά ξεκινούν στα 80, οπότε δεν επιμένουν να "μένουν" στα 20, αλλά μεγαλώνουν με χάρη και αξιοπρέπεια. Για τις Γαλλίδες, η ωραία εμφάνιση έχει να κάνει με την προσωπικότητα και την αυτοπεποίθηση και η ηλικία είνια μόνο ένας αριθμός. 


6. Να προτιμάς την ποιότητα από την ποσότητα 

Οι Γαλλίδες ενδιαφέροντα πολύ για την ποιότητα. Προτιμούν να έχουν ένα πράγμα και καλό, από το να έχουν 5 και να είναι απλά, καλούτσικα. Και εφαρμόζουν αυτόν τον κανόνα σε κάθε έκφανση της ζωής τους, από το makeup και το άρωμά τους, μέχρι τα ρούχα και τα διακοσμητικά του σπιτιού τους. Τους αρέσει η αίσθηση της ποιότητας και της πολυτέλειας και - όταν μπορούν να έχουν το τέλειο κόκκινο lipstick, τι να κάνουν τα υπόλοιπα; 

7. Να είσαι ερωτευμένη με τον Έρωτα 

Το να είναι ερωτευμένες σημαίνει πολύ περισσότερα για τις Γαλλίδες από το να προσπαθούν να παντρευτούν ή να διατηρούν μια μακροχρόνια σχέση. Το να είναι σε μια σχέση με κάποιον, ενώ έχουν πάψει να είναι ερωτευμένες μαζί του, δεν τις απασχολεί. Προχωράνε στην επόμενη σχέση χωρίς να νιώθουν τύψεις, αφού ο έρωτας είναι πάνω απ΄όλα. 

8. Το στυλ σου να είναι απόλυτα προσωπικό 

Οι τάσεις της Μόδας δεν απασχολούν, ή μάλλον δεν δεσμεύουν τις Γαλλίδες. Ψάχνουν μόνο να βρουν τι τους πάει και τις ομορφαίνει ενώ δεν θέλουν να μοιάζουν με κάποια άλλη. Δεν παθαίνουν εμμονές με τις τυχόν ατέλειές τους, αλλά αποδέχονται με αγάπη ό,τι τις κάνει να είναι αυτό που είναι. Τέλος, δεν καταβάλλουν προσπάθεια για να ξεχωρίσουν, αφού είναι κάτι που το έχουν έμφυτο και -τελικά- αυτό που τις κάνει να ξεχωρίζουν πραγματικά!