Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Διακοσμήστε το σπίτι σας με το απόλυτο φυτό για το 2021

                            
από τη Ρένα Κάντζα

Εδώ και χρόνια, υπήρχε (σχεδόν) σε κάθε διακοσμητική πρόταση ενός σπιτιού, σε όλες τις φωτογραφίες εσωτερικής διακόσμησης χαρίζοντας κάτι παραπάνω ακόμη και στη μικρότερη γωνιά ενός δωματίου.

Μάλιστα, ο φίκος - αυτό είναι το φυτό στο οποίο αναφερόμαστε-

είναι για χρόνια δημοφιλής, και παρά το γεγονός ότι η συντήρησή του απαιτεί υψηλή σχολαστικότητα. 

Όμως, όπως συμβαίνει πάντα, ακόμη και ο αγαπητός φίκος πρέπει πια να δώσει τη θέση του στο νέο φυτό που καταλαμβάνει πια την ηγετική θέση στη διακόσμηση εσωτερικού χώρου για το 2021, την ελιά.

Μάλιστα, οι interior designers, απόλυτοι θαυμαστές της ελιάς, μας λένε να μην ανησυχούμε με την συντήρησή της, αφού ακόμη και τα τεχνητά φυτά ελιές, είναι της μόδας, φέτος.

Ο λόγος, ή μάλλον οι λόγοι δικαιολογούν απόλυτα την επιλογή αυτή.

avintagesplendor.com

Μπορούν να τοποθετηθούν σε οποιονδήποτε χώρο και να τον στολίσουν, να τον αναβαθμίσουν με διακριτικό τρόπο, χωρίς να τον "πνίξουν". Το ντελικάτο φύλλωμά τους, κλασικό και ταυτόχρονα μοντέρνο, μπορεί να ταιριάξει με όλα τ στυλ διακόσμησης, ενώ ο συμβολισμός που συνοδεύει την ελιά, είναι ένα επιπλέον πλεονέκτημα για την "φιλοξενία" της στο σπίτι μας.

Η ειρήνη, η σοφία και η ηρεμία είναι χαρακτηριστικά που συνδέονται μαζί της, ιδίως σε δύσκολες εποχές σαν αυτές που όλοι βιώνουμε πρόσφατα.

Τι χρειάζεται ένα δεντράκι ελιάς για να ευημερήσει;

 Ήλιο, τουλάχιστον 6 ώρες την ημέρα, οπότε φροντίστε να τοποθετηθεί κοντά σε ιδιαίτερα φωτεινό παράθυρο.

Αναφορικά με το πότισμά του. Ανάμεσα σε ένα πότισμα και το επόμενο, αφήστε το επάνω-επάνω μέρος από το χώμα της γλάστρας να στεγνώσει καλά.

Χρειάζεται μεταφύτευση σε μεγαλύτερη γλάστρα όσο μεγαλώνει και - μην ξεχάστε- καλύτερα είναι να επιλέξετε μια ελιά-νάνο, για να μην χρειαστεί να την μεταφέρετε τελικά έξω από το σπίτι.