Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

BVLGARI SERPENTI THROUGH THE EYES OF MARY KATRANTZOU



Πολύ ενδιαφέροντα νέα ακολουθούν, με την fashion designer Mary Katrantzou να συνεργάζεται με τον παγκοσμίως διάσημο Οίκο BVLGARI.
Για τον διάσημο Οίκο, όλα ξεκινούν το 1884, όταν ο Έλληνας αργυροχόος Sotirios Voulgaris (που άλλαξε το όνομά του σε Bulgari, για να ακούγεται περισσότερο Ιταλικό) ιδρύει την εταιρεία του στη Ρώμη και ανατρέχει για έμπνευση και δημιουργία στην ιστορία της τέχνης, των συμβολισμών και της παράδοσης της Ελλάδας, όπου τα φίδια είχαν ιδιαίτερη σημασία.

Από τότε, τα ερπετά, απέκτησαν μια πολύ μεγάλη θέση στα σχέδια του Οίκου, με κορύφωση στα τέλη της δεκαετίας του 1940, οπότε και παρουσιάστηκαν σε πάρα πολλά σχέδια, και κυρίως σε βραχιόλια ή και μέρη ρολογιού, που τυλίγονταν γύρω από τον καρπό πολλές φορές. 


Με τα χρόνια, τα σχέδια εξελίσσονταν καταλήγοντας σε ολοένα και περισσότερο γεωμετρικές φόρμες. 

Σήμερα, τα εμβληματικά Bvlgari Serpenti πετάει το παλιό δέρμα του για μια νέα λαμπερή εμφάνιση, καθώς ο πολυτελής Οίκος συνεργάζεται με την μοναδική, Mary Katrantzou.

Και εδώ, τίθεται το ερώτημα.

Μπορεί ένα ερπετό και μια πεταλούδα να γίνουν φίλοι ; Υπάρχει κάποιο κοινό σημείο στον κύκλο ζωής αυτών των εκπληκτικών πλασμάτων; Μια κοντινή ματιά στην πρόσφατη συνεργασία με την Ελληνίδα - κάτοικο Λονδίνου- Mary katrantzou αποκαλύπτει αυτό που συμβαίνει όταν δύο iconic animal symbols ανταμώνουν σε μια εκρηκτική συλλογή.

Όμως, η σχέση της Mary Katrantzou με τον Bvlgari δεν είναι κάτι νέο, αφού, το 2109, η γνωστή σχεδιάστρια είχε χρησιμοποιήσει κοσμήματα του Οίκου για την πρώτη της Haute Couture collection, στον αρχαίο ναό του Ποσειδώνος. 

photo credit:thegreekfoundation.com

Μια Collection πρόλογος στην επερχόμενη συνεργασία.

Η συλλογή, με τον τίτλο, ‘Serpenti: Through the eyes of Mary Katrantzou’  περιλαμβάνει τσάντες, minaudières (πολύ μικρές, βραδινές κυρίως, τσάντες για ελάχιστα πράγματα - makeup ή και κοσμήματα) και μεταξωτά μαντήλια. 




“Η έμπνευση για τη συλλογή, αντλήθηκε από το να ερμηνεύσω τα Serpenti μέσα από τα δικά μου μάτια. Ένα φίδι βγάζει το δέρμα του για να μπορέσει να αναπτυχθεί περισσότερο. Ήθελα να τονίσω τη σπουδαιότητα του συμβολισμού του, που ανατρέχει στην Αρχαία Ρωμαϊκή και Ελληνική μυθολογία. Με γοήτευε η ιδέα της μεταμόρφωσης, προσαρμοσμένης στη συνεχή εξέλιξη  και ανάπτυξη. Τα Serpenti είναι ένα σύμβολο της μεταμόρφωσης, της θεραπείας και της αναγέννησης" δήλωσε η γνωστή σχεδιάστρια. 



Η συλλογή είναι μια ενθουσιώδης μίξη της ζωντανής δουλειάς της Katrantzou και των λαμπερών, χρυσών τόνων της Bvlgari. Η collection παρουσιάζει τρία νέα στυλ, τη Serpenti Metamorphosis bag, τη Serpenti Metamorphosis Handle bag και τη Serpenti Metamorphosis minaudière μαζί με τα συμπληρωματικά υφάσματα. 

Seprenti Metamorphosis Bags





Serpenti Metamorphosis Top Handle Bag


 Serpenti Metamorphosis minaudières











#Bvlgari #MaryKatrantzou #Serpentithroughtheeyesofmarykatrantzou