Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΠΕΙΣ ΣΤΟ ΞΥΡΙΣΜΑ

photo credit:vanity fair via pinterest

Η μεγαλύτερη δυσκολία για τους άνδρες που ξυρίζουν τα γένια τους με ξυράφι, είναι οι ερεθισμοί και τα κοψίματα.

Το Men Exclusive σου δίνει μερικές συμβουλές για να αποφύγεις τα μικροατυχήματα στο ξύρισμα.

Προετοίμασε το δέρμα σου

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις πριν ξεκινήσεις το ξύρισμα, είναι να καθαρίσεις καλά το πρόσωπό σου. Ο λόγος είναι ότι συχνά οι τρίχες τείνουν να φυτρώνουν μέσα απ το δέρμα προκαλώντας ερεθισμούς και σπυράκια, κάτι που ο καλός καθαρισμός του προσώπου αποτρέπει. Γι’ αυτό, εφοδιάσου με μια καλή κρέμα καθαρισμού ανάλογα με το δέρμα σου.

Τα κατάλληλα εργαλεία

Υπάρχουν ξυραφάκια με πολλά και διαφορετικά είδη λεπίδων, οι οποίες δεν ταιριάζουν σε όλους τους τύπους τρίχας. Πρέπει να επιλέξεις τη μάρκα που σου ταιριάζει περισσότερο και οπωσδήποτε να διατηρείς το ξυράφι καθαρό, να το στεγνώνεις μετά από κάθε χρήση και να μην το χρησιμοποιείς ποτέ πάνω από 3 φορές. Οι τρίχες και τα νεκρά κύτταρα που μαζεύονται ανάμεσα στις λεπίδες είναι πηγή μικροβίων και μπορεί να προκαλέσουν σοβαρούς ερεθισμούς στο δέρμα σου.

Ακολούθησε τη φορά της τρίχας

Αν και οι πολλοί υποστηρίζουν πως πρέπει να ξυρίζεσαι κόντρα, ο καλύτερος τρόπος για να μην ερεθίσεις το δέρμα σου είναι να φέρνεις το ξυράφι προς τη φορά των τριχών σου. Έτσι, θα αποφύγεις το γύρισμα των τριχών προς τα μέσα και το δέρμα σου θα παραμείνει απαλό.

Χρησιμοποίησε προϊόντα ξυρίσματος

Ποτέ μην ξυρίζεσαι με στεγνό δέρμα, ούτε με σκέτο νερό και σαπούνι. Υπάρχει λόγος που υπάρχουν τόσα προϊόντα ξυρίσματος (αφροί και τζελ) και αυτός είναι για να παραμένει το δέρμα σου απαλό και χωρίς κοψίματα. Μαλακώνουν τις τρίχες, με αποτέλεσμα να αφαιρούνται ευκολότερα και χωρίς να χρειάζεται να περάσεις πολλές φορές την περιοχή.

Μην το παρακάνεις

Οι λεπίδες του ξυραφιού πρέπει να είναι αρκετά κοφτερές, ώστε η κάθε περιοχή να μη χρειάζεται δεύτερο και τρίτο πέρασμα. Αυτός είναι ένας από τους κύριους λόγους που οι άνδρες κόβονται στο ξύρισμα, όπως και το ότι πιέζουν αρκετά το ξυράφι στο δέρμα τους.

Το τρικ της θερμοκρασίας

Αν έχεις ξυριστεί ποτέ σε κουρείο, θα έχεις παρατηρήσει ότι ο κουρέας πρώτα βάζει μια ζεστή πετσέτα στο πρόσωπο. Ο λόγος είναι ότι το ζεστό νερό μαλακώνει τις τρίχες και κάνει ευκολότερο το ξύρισμά τους. Γι’ αυτό πριν απλώσεις στο πρόσωπό σου τον αφρό ξυρίσματος, ξέπλυνε το με άφθονο ζεστό νερό. Αφού τελειώσεις, ρίξε κρύο νερό στο πρόσωπό σου, το οποίο θα κλείσει τους πόρους του προσώπου σου.

Ενυδάτωση

Μετά το ξύρισμα το δέρμα είναι πολύ ευαίσθητο και τα προϊόντα τύπου after shave του εμπορίου μπορεί να αγριέψει το δέρμα ακόμα περισσότερο, δημιουργώντας αίσθημα καύσου. Απόφυγε τα προϊόντα που περιέχουν αρωματικά έλαια και χημικές ουσίες και πες ναι στις φυτικές ενυδατικές κρέμες aloe vera, που θα δροσίσουν το δέρμα σου και θα το επαναφέρουν.

by menexclusive.com