Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

5+1 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΝΑ ΕΡΓΑΖΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ


πωσ να ΕΡΓΑΖΕΣΤΕ απο το σπιτι 

Εδώ και αρκετό καιρό, η εργασία από το σπίτι πήρε νέες, πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις και όλο και περισσότεροι από εμάς, συνηθίζουμε σε αυτήν.

Αν ανήκετε και εσείς σε αυτήν την κατηγορία, οι οδηγίες που ακολουθούν θα σας φανούν χρήσιμες.

1. ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ 

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ξυπνήσετε στην ώρα σας, να ντυθείτε, να ακολουθήσετε την beauty routine που είχατε μέχρι τώρα, να διατηρείτε το "γραφείο" σας (τον χώρο εργασίας σας τακτοποιημένο και καθαρό, και να είστε πειθαρχημένες ως προς το τι πρέπει να κάνετε.  



2. αποφυγετε τουσ αντιπερισπασμουσ  

Θα περιμένατε ότι η εργασία από το σπίτι δεν θα ήταν κάτι δύσκολο αφού (λογικά) είστε μόνη και στον δικό σας χώρο, αλλά αντιθέτως, οι αντιπερισπασμοί βρίσκονται παντού, ιδίως αν έχετε γύρω σας παιδιά, γονείς ακόμη και ζωάκια ή και φυτά που πρέπει να φροντίσετε καθημερινά. Μιλάω ακόμη και για το κινητό τηλέφωνό σας, ή τις σελίδες που ανοίγετε από περιέργεια στον υπολογιστή σας, τους φίλους σας με τα μηνύματά τους από τα social media ή και η κουζίνα σας όπου λιχουδιές σας καλούν να πάτε προς τα εκεί. 

Γίνετε αυστηρές με τον εαυτό σας, αν χρειαστεί και αν είναι κάποιοι γύρω σας που σας αποσπούν την προσοχή, θέστε τα όριά σας και ξεκαθαρίστε τους ότι ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ή φροντίστε να ξυπνάτε νωρίτερα από το κανονικό για να έχετε την απαραίτητη ησυχία όταν εργάζεστε. 

3. ΘΕΣΤΕ ΤΙς ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΣΑς 

Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα της εργασίας από το σπίτι είναι η δυσκολία του ορισμού των προτεραιοτήτων σας. Η δουλειά δεν τελειώνει ποτέ και μπορεί να σας φαίνεται βουνό να αποφασίσετε τι πρέπει να κάνετε πρώτα και τι αργότερα. Γι' αυτό πρέπει να θέτετε τις προτεραιότητές σας καθημερινά και να μένετε προσηλωμένες σε αυτές. Καθορίστε 3-5 σημαντικά πράγματα που πρέπει να κάνετε και ξεκινήσετε με αυτά, ώστε να μπορέσετε να ασχοληθείτε και με τα υπόλοιπα εργασιακά καθήκοντά σας. 



4. ΚΑΝΕΤΕ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΑ  

Και όταν λέμε διαλείμματα, δεν εννοούμε να σταματάτε για να βλέπετε το Instagram, αλλά για να ξεμουδιάσετε, να κινηθείτε λίγο, να ανακτήσετε ενέργεια. Βγείτε για λίγο έξω (στη βεράντα, στο μπαλκόνι, στον κήπο σας), κάντε κάποια ελάχιστη έστω σωματική άσκηση, αν μάλιστα σας αρέσει η yoga κάντε ένα ολιγόλεπτο διάλειμμα για να ασχοληθείτε μαζί της :-) Αν έχετε προχωρήσει ικανοποιητικά στη δουλειά σας και μπορείτε, ξαπλώστε και για ένα μισάωρο περίπου. Θα αναπληρώσετε στη συνέχεια τον "χαμένο χρόνο" ...


5. ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

Προγραμματίστε από πριν τι πρέπει να κάνετε και κάντε το. Θα σας βοηθήσει να μείνετε προσηλωμένες στην εργασία σας και να διεκπεραιώνετε γρηγορότερα τα καθήκοντά σας. Το να "πετάγεστε" μια στο ένα θέμα και μια στο άλλο, θα σας καθυστερήσει στον χρόνο παράδοσης και θα σας αποπροσανατολίσει, χωρίς λόγο.

6. ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΕ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΤΗ ΦΟΡΑ

Οι μισές δουλειές δεν μετράνε, οπότε ολοκληρώνετε ό,τι ξεκινήσατε μέσα στην ημέρα. Αυτό να το έχετε πάντα υπ΄όψιν όταν εργάζεστε. Για την ακρίβεια, φροντίστε να έχετε δυο στόχους. Να κάνετε ό,τι καλύτερο μπορείτε και να ολοκληρώνετε ό,τι κάνετε.