Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

ΠΩΣ ΝΑ "ΒΓΑΖΕΤΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΑΣ ΕΑΥΤΟ" ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ (νο1)

 


Penelope Cruz by Allthestufficareabout, via Pinterest


από τη Ρένα Κάντζα

Πολύ συχνά, είμαι σίγουρη, θα θέλετε να φωτογραφηθείτε φυσικά, χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε επεξεργασία ή photoshopping στη συνέχεια.

Έτσι, για να πετύχετε κάτι τέτοιο, οι οδηγίες που ακολουθούν θα σας φανούν χρήσιμες, αναμφίβολα.

1. Δώστε προσοχή στον φωτισμό και το background της φωτογραφίας. Τόσο το βαθύ σκοτάδι όσο και το πολύ δυνατό φως μπορεί να καταστρέψουν τη φωτογραφία σας και να τονίσουν τις ατέλειές σας. Η ιδανική ώρα για την ιδανική φωτογραφία είναι νωρίς το πρωί ή το απόγευμα. Επίσης σημαντικό είναι να φωτογραφηθείτε σε φωτεινό background - ακόμη και ένας άσπρος τοίχος ή κάτι καλλιτεχνικό θα κάνει μια χαρά, από τη στιγμή που τραβάει απρόσκοπτα την προσοχή.

photo credit:emilie and pennywise via pinterest

2. Μάθετε να ποζάρετε σωστά: Αυτό εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς. Μπορείτε να προσποιηθείτε πως περπατάτε βάζοντας το ένα πόδι μπροστά από το άλλο, ή - αν προτιμάτε να δείχνετε ακίνητη- σταυρώστε τα πόδια σας. Προσπαθείτε να μην κοιτάτε απευθείας στην κάμερα -εκτός αν η/ο φωτογράφος σας έχει πολύ καλές γνώσεις ή εσείς νοιώθετε γεμάτη αυτοπεποίθηση (κάτι που θα αποτυπωθεί στη φωτογραφία σας) και αν θέλετε να φωτογραφηθείτε καθιστή, σταυρώστε και πάλι τα πόδια σας. 

photo source via pinterest

3. "Αθέατα τακούνια": Ακόμη και αν φοράτε παπούτσια flats, μπορείτε να βγείτε ψηλότερη στις φωτογραφίες. Απλά, σταθείτε στις μύτες των ποδιών σας -σαν να φοράτε τακούνια.

                    

4. Βρείτε την καλή σας πλευρά: Κάποιες από εμάς θέλουν να φωτογραφίζονται από την αριστερή πλευρά του προσώπου τους και άλλες από τη δεξιά, αφού έτσι βγαίνουμε ωραιότερες σε φωτογραφίες closeup. Το να ξέρετε ποια είναι η καλή σας πλευρά είναι θέμα πρακτικής και πειραματισμού. Μάθετε να φωτογραφίζεστε συχνά και να παρατηρείτε στη συνέχεια τις φωτογραφίες σας για να βρείτε την ιδανική σας πόζα.

photo credit: gartex.co.in


5. Δοκιμάστε διαφορετικές γωνίες λήψης: Το να κοιτάτε κατάματα την κάμερα είναι ελάχιστα κολακευτικό. Καλύτερα είναι να παίρνετε πόζες με ελαφρά στραμμένο το σώμα σας στο πλάϊ (3/4 προς την κάμερα) και - θα το έχετε μάθει μέχρι τώρα- σταυρώστε τα πόδια σας, ή, λυγίστε ένα από τα δυο για να δώσετε καμπύλες και ευλυγισία στη στάση σας. 

photo source:35mmportraits via pinterest



6. Επιλέξτε τα σωστά ρούχα: Αν θέλετε να δείχνετε glamorous, επιλέξτε ρούχα που σας κάνουν να δείχνετε και να αισθάνεστε γεμάτες αυτοπεποίθηση. Για να προσθέσετε ύψος, φορέστε κάθετες ρίγες, για να φαίνεστε πιο λεπτές, οι σκούρες αποχρώσεις και αν είστε πολύ λεπτές  τα φωτεινά χρώματα και οι οριζόντιες ρίγες. .

photo credit: victoriasecret via pinterest