Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

4 ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΟΙ ΦΙΛΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ


 Οι φιλίες είναι πραγματικά ένα μεγάλο μέρος της ζωής μας. Μας μπερδεύουν, μας προκαλούν, μας κάνουν ακόμα και να αναρωτιόμαστε για τις σχέσεις. Στο τέλος της ημέρας όμως, οι φιλίες είναι καίριας σημασίας για την ευημερία μας. Τι είναι όμως αυτό που πραγματικά κάνει τις φιλίες τόσο σημαντικές;

1. ΨΥΧΙΚΗ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
Ένα από τα οφέλη που παραβλέπουμε πιο συχνά είναι το πως οι φιλίες παίζουν σημαντικό ρόλο στο να διατηρούμε δυνατά το μυαλό και το σώμα μας. Έρευνες δείχνουν ότι οι φιλίες είναι εξίσου σημαντικές με την άσκηση και τη σωστή διατροφή. Το να έχουμε ισχυρές φιλίες στη ζωή μας βοηθά στη νοητική υγεία αλλά και μας κάνουν να επιλέγουμε σοφότερα και μας διατηρούν δυνατούς. Οι φιλίες μας βοηθούν να αντιμετωπίσουμε στο στρες και να ανακάμψουμε ταχύτερα από θέματα υγείας. Το να περνάμε χρόνο με φίλους που βλέπουν θετικά τη ζωή μπορεί να βελτιώσει και τη δική μας οπτική και να μας κάνει πιο χαρούμενους. Ένας ακόμα λόγος για να απαλλαγούμε από τις τοξικές φιλίες!

2. ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Είτε το πιστεύετε είτε όχι, οι φιλίες έχουν τη δύναμη να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής μας και μπορούν ακόμα και να την παρατείνουν. Με θετικές σχέσεις στη ζωή μας, γίνουμε πιο συνειδητοί στην ευγνωμοσύνη μας και κάνουμε ωραία πράγματα για τους άλλους. Το να έχουμε καλούς φίλους αυξάνει τη διάρκεια της ζωής μας ακόμα περισσότερο και από τις σχέσεις με την οικογένειά μας! Έρευνες δείχνουν ότι η ουσιαστική σύνδεση με άλλους μειώνει την πίεση του αίματος και τα επίπεδα της χοληστερίνης. Δεν ζούμε απλά όταν έχουμε υγιείς φιλίες, ευημερούμε!

3. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ
Τα βασικά συστατικά κάθε σχέσης, από τους συναδέλφους μέχρι τον σύντροφό μας, στηρίζονται στη φιλία. Οι άνθρωποι που φέρνουμε στη ζωή μας μας δείχνουν πως να αλληλοεπιδρούμε με άλλους, πως να συγχωρούμε, να γελάμε και να συζητάμε. Οι φιλίες μας βοηθούν να επικοινωνούμε σχεδόν με όλους και να μαθαίνουμε πως να αλληλοεπιδρούμε με διαφορετικούς ανθρώπους. Ιδιαίτερα με εκείνους που διαφέρουν από εμάς ή βλέπουν τον κόσμο διαφορετικά. Ουσιαστικά, μαθαίνουμε από τις φιλίες πως να γνωρίζουμε νέους ανθρώπους και, σε αυτή τη διαδικασία, μαθαίνουμε και τι κάνει διαφορετικούς ανθρώπους να αντιδρούν με διαφορετικό τρόπους. Οι φίλοι συχνά μας βοηθούν να ξεπερνούμε τον εαυτό μας, δίνοντάς μας παράλληλα έναν ασφαλή συναισθηματικό χώρο όπου μπορούμε να είμαστε ο εαυτός μας. Απίθανο!

4. ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ
Αν και οι δύσκολες στιγμές συνήθως δε διαρκούν πολύ, η διαδικασία μπορεί μερικές φορές να είναι δυσβάσταχτη. Ευτυχώς, οι φίλοι μας μπορούν να μας βοηθήσουν να βρούμε την άκρη και να δούμε το φως στο σκοτάδι. Οι φίλοι δεν μπορούν να θεραπεύσουν τη μοναξιά, αλλά σίγουρα μπορούν να μας στηρίξουν όταν το χρειαζόμαστε περισσότερο. Οι φίλοι μερικές φορές έρχονται και φεύγουν όμως αυτό μας κάνει να συνειδητοποιούμε ότι ίσως μερικές φιλίες να μη διαρκούν για πάντα, αλλά κάθε μία μας διδάσκει κάτι και μας χαρίζει κάτι ιδιαίτερο. Το να μην έχουμε φίλους σε δύσκολες στιγμές μπορεί να μας κάνει να εκτιμήσουμε τις φιλίες που ήρθαν και έφυγαν από τη ζωή μας. Μαθαίνουμε πως να δεχόμαστε την καλοσύνη αλλά και ότι είναι σημαντικό να ζητάμε βοήθεια όταν τη χρειαζόμαστε. Σε πολλές περιπτώσεις, οι φιλίες μας διδάσκουν πολλά για τον εαυτό μας και συχνά μπορούν να μας κάνουν να συνειδητοποιήσουμε πως σημαντικό είναι να έχεις κάποιον που σε ξέρει και σε καταλαβαίνει. Οι φίλοι είναι πραγματικά καίριας σημασίας όταν προσπαθούμε να ξεπεράσουμε δύσκολες περιόδους της ζωής μας.

ΚΕΙΜΕΝΟ:  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: GETTY IMAGES
source: gr.oriflame.com