Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

9 ΣΤΟΧΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ Η ΣΧΕΣΗ ΣΑΣ

photo via pinterest

 Κάθε ζευγάρι, με σκοπό η σχέση του να πετύχει και να πάει μπροστά, πρέπει να βάζει κάποιους στόχους. Ποιοι είναι αυτοί; 

1 – "Βάλτε" το έτερόν σας ήμισυ πριν από εσάς

Το να βάζετε τον/την σύντροφό σας πρώτ' απ΄όλα, σημαίνει ότι δίνετε σημασία στις ανάγκες του/της και κάνετε ό,τι μπορείτε για να γίνουν σεβαστές από εσάς. 

Να χαίρεστε να βλέπετε ότι ο/ σύντροφός σας είναι ευτυχισμένος/η και να κάνετε ό,τι περνάει από το χέρι σας. Προστατεύετε ο ένας τον άλλον και αλληλοϋποστηρίζεστε. 

Με αυτόν τον τρόπο, απομακρύνετε τον παράγοντα "εγωϊσμός" από τη σχέση σας κάτι που θα επιτύχει μόνο αν και οι δυο σας είστε αποφασισμένοι να δουλέψετε γι΄αυτό. 

2 – Ο χρόνος που περνάτε "μαζί" να είναι ίδια σημαντικός με εκείνον που αφιερώνετε για τον εαυτό σας.

Όταν είστε στην αρχή της σχέσης, θέλετε να περνάτε όσο περισσότερο χρόνο γίνεται μαζί. Όλα είναι καινούρια και συναρπαστικά και η μόνη σας επιθυμία είναι να μάθετε καλά το ταίρι σας. 

Ύστερα όμως από καιρό, καταλαβαίνετε ότι κάτι τέτοιο είναι πολλές φορές δύσκολο και χρειάζεστε χρόνο για εσάς, για να γεμίζετε τις μπαταρίες σας. 

Ο χρόνος για τον εαυτό σας είναι πάρα πολύ σημαντικός και δεν σημαίνει επ' ουδενί με το ότι δεν θέλετε να μοιραστείτε τον χρόνο σας με το ταίρι σας.

Σημαίνει απλά ότι γνωρίζετε πολύ καλά ότι ο χρόνος που χρειάζεστε για εσάς είναι για να φορτίσετε και πάλι τις μπαταρίες σας, όπως είπαμε ήδη, σας βοηθάει να διατηρείτε την ατομικότητά σας, σας δίνει χώρο να ανασάνετε και εν τέλει να εκτιμήσετε περισσότερο τον κοινό χρόνο σας σαν ζευγάρι. 

Whether you've been in a relationship for a few months, few years or a few decades, setting relationship goals together will help you achieve a life you love and an incredibly happy relationship too.

3 – Μάθετε την "γλώσσα του έρωτα" για να επικοινωνείτε καλύτερα 

Μπορεί να ακούγεται περίεργο αλλά όλοι μας έχουμε τον δικό μας τρόπο να δείχνουμε την αγάπη μας, την δική μας γλώσσα του έρωτα, που μπορεί να μην γίνεται πολλές φορές αντιληπτός ή κατανοητός από τους άλλους. 

Για παράδειγμα. Μπορεί ο σύντροφός σας να είναι προστατευτικός απέναντί σας και να φροντίζει εκείνος να βάζει βενζίνη στο αυτοκίνητό σας ή να ελέγχει τα λάστιχά του, ενώ εσείς το μόνο που θέλετε την ώρα εκείνη είναι να γυρίσει σπίτι όσο πιο γρήγορα γίνεται για να μπορέσετε να μιλήσετε. Σε αυτήν την περίπτωση υπάρχει έρωτας και από τις 2 πλευρές, μόνο που η "γλώσσα" που μιλάτε οι δυο σας δεν είναι η ίδια. Αυτός ο παράγοντας είναι εξαιρετικά σημαντικός για μια σχέση και θα πρέπει να βάλετε σαν στόχο να μάθετε ο ένας τη γλώσσα/τον τρόπο έκφρασης του έρωτα του άλλου και να κάνετε ό,τι περνάει από το χέρι σας ώστε αυτή η έκφραση να φτάνει στο ταίρι σας. 

photo credit: aysialanae.com via pinterest

4 – Κάντε καινούρια πράγματα μαζί 

Αναμφίβολα, ο χρόνος για τον εαυτό σας είναι σημαντικός, αλλά και ο χρόνος που περνάτε μαζί θα πρέπει να είναι εκείνος που δίνει τη μαγεία στη σχέση σας! 

Ύστερα από κάποιο χρονικό διάστημα, τα πράγματα γίνονται τετριμμένα εξ αιτίας της καθημερινότητας και έτσι, πριν το καταλάβετε, μπορεί να βρεθείτε μπλεγμένες σε μια σχέση ρουτίνας.   

photo credit:shtanskaya.ru via pinterest

Για να μην συμβεί αυτό, καλό είναι να κάνετε νέα πράγματα μαζί, από συναρπαστικές περιπέτειες και εκδρομές (όταν, είναι και πάλι δυνατόν...) μέχρι επιλογές βιβλίων, δοκιμές μιας νέας συνταγής και τόσα άλλα.

Φροντίστε μάλιστα να παίρνει μια ο ένας και μια η άλλη την πρωτοβουλία για κάτι τέτοιο, ώστε να είστε και οι δυο ευχαριστημένοι. 

Φτιάξτε μια λίστα με όσα θέλετε να κάνετε και προσθέτετε οτιδήποτε νέο σκεφτείτε. Έτσι, όσο και αν αφαιρείτε πράγματα που ήδη κάνατε μαζί, αυτά που θα προστίθενται θα σας κάνουν να μην βαρεθείτε ποτέ...!

Whether you've been in a relationship for a few months, few years or a few decades, setting relationship goals together will help you achieve a life you love and an incredibly happy relationship too.

5 – Γίνετε ο Μεγαλύτερος Υποστηρικτής για το Ταίρι σας 

Ένα από τα ωραιότερα συναισθήματα που απολαμβάνει κάποιος/α σε μια σχέση είναι το ότι έχει πάντα κάποιον άνθρωπο δικό του δίπλα του. Άσχετα από το πόσο ακραία ή τρελλά μπορεί να φαίνονται τα όνειρα και τα σχέδιά σας ο/η σύντροφός σας  πρέπει να είναι - έμπρακτα- ο μεγαλύτερος υποστηρικτής σας. 

Η γνώση ότι ο άνθρωπος που αγαπάτε πιστεύει σε εσάς, είναι ένα τεράστιο κίνητρο για να πετύχετε τους κοινούς σας στόχους, όσο μεγαλεπήβολοι και αν φαίνονται αυτοί. 

Πηγή: projecthotmess.com