Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

«My Greece»: Η Δέσποινα Βανδή ταξιδεύει μαζί με τον Μάκη Τσέλιο στην πανέμορφη Μύκονο



«My Greece»: Η Δέσποινα Βανδή ταξιδεύει μαζί με τον Μάκη Τσέλιο στην πανέμορφη Μύκονο, την Κυριακή 18 Οκτωβρίου στις 20:00 στο OPEN.



Η Δέσποινα Βανδή μας προσκαλεί να την ακολουθήσουμε σε ένα συναρπαστικό ταξίδι. Ένα πολιτιστικό και γαστρονομικό οδοιπορικό σε κάθε γωνιά της χώρας μας, από την

Κρήτη μέχρι τον Έβρο.



Στο «My Greece» η Δέσποινα μας συστήνει κάθε φορά διαφορετικά μέρη, αναδεικνύοντας την ιστορία και το πολιτιστικό τους αποτύπωμα. Εξερευνά τις παραδόσεις, δοκιμάζει τα τοπικά προϊόντα και γνωρίζει τους ανθρώπους του τόπου.


Συνοδοιπόρος της, ο chef & culinary expert Βαγγέλης Δρίσκας που μοιράζεται τις γνώσεις και την πολύχρονη εμπειρία του στην ελληνική κουζίνα, προσθέτοντας τα απαραίτητα «μυρωδικά» στις γευστικές αναζητήσεις της Δέσποινας.


Το κάθε ταξίδι τους, μια εμπειρία με συναίσθημα, «μαγικές» εικόνες και εκπλήξεις που καταγράφει ο τηλεοπτικός φακός.




Την Κυριακή 18 Οκτωβρίου, η Δέσποινα μας ξεναγεί στο άλλο πρόσωπο της Μυκόνου. Το διάσημο νησί των ανέμων διατηρεί ακόμη τη γραφική του ομορφιά, την παράδοσή του και τα έθιμά του και χαρίζει αξέχαστες στιγμές και εμπειρίες στους επισκέπτες του. 

Η Δέσποινα Βανδή σε αυτό το επεισόδιο συναντά ανθρώπους που έζησαν το νησί στις δεκαετίες που χτιζόταν ο μύθος του. Κάνει μια νοσταλγική βόλτα με τον αγαπημένο Μάκη Τσέλιο στα στενά της Χώρας αλλά και στις δεκαετίες, από το ‘60 μέχρι σήμερα. Ο Μάκης εξιστορεί στην Δέσποινα όμορφες ιστορίες από τις παλιότερες εποχές του νησιού.

                 

Στη συνέχεια η Δέσποινα μαθαίνει πώς γίνεται η παραδοσιακή κρεμμυδόπιτα σε μια φάρμα στην Άνω Μερά ενώ λίγο αργότερα υποκύπτει στους ήχους της τσαμπούνας και ο Βαγγέλης Δρίσκας μαγειρεύει Μυκονιάτικα κεφτεδάκια. 



Το My Greece ταξιδεύει όμως και στη Δήλο, στον ιερό χώρο απ’ όπου ξεκίνησαν όλα. Μια μαγική βόλτα στο νησί του φωτός.