Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

3+1 αλλαγές στην καθημερινότητά μας για πιο οικολογική ζωή από την egreeno





3+1 αλλαγές στην καθημερινότητά μας για πιο οικολογική ζωή

Χρόνο με τον χρόνο τα ακραία καιρικά φαινόμενα δεν αυξάνονται τυχαία. Οι πυρκαγιές, οι πλημμύρες, η ραγδαία αύξηση της θερμοκρασίας και το λιώσιμο των πάγων είναι μερικές μόνο από τις καταστροφικές συνέπειες που έχουν επιφέρει η ρύπανση, η μόλυνση και η σπατάλη που προκαλούνται από την ασυνειδησία με την οποία συμπεριφέρεται ο άνθρωπος στη φύση. Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι η ανάγκη για μια πιο οικολογική ζωή είναι πιο

επιτακτική από ποτέ! 

Είναι δύσκολο να κάνει κανείς όμως πιο οικολογικές επιλογές στην καθημερινότητά του; Καθόλου! Υπάρχουν πολύ απλά πράγματα που μπορούμε να εφαρμόσουμε στην καθημερινή μας ζωή για να ζούμε με έναν πιο οικολογικό τρόπο. Με αυτές τις απλές τέσσερις αλλαγές στην καθημερινότητα μας μπορούμε να ζούμε όλοι μια πιο οικολογική ζωή και να συνεισφέρουμε με ουσιαστιικό τρόπο στην προστασία του περιβάλλοντος!



Μείωση της σπατάλης του νερού

Είναι πολύ σημαντικό να μην σπαταλάμε το νερό άσκοπα. Όταν κάνουμε μπάνιο και όταν πλένουμε τα δόντια μας ή τα πιάτα πρέπει να έχουμε στο νου μας να κλείνουμε την βρύση τις στιγμές που δεν χρησιμοποιούμε το νερό. Μπορεί οι περισσότεροι να μην το γνωρίζουμε ωστόσο το νερό είναι είδος πολυτέλειας για πολλούς, μιας και το 1/5 του κόσμου δεν έχει πρόσβαση σε πόσιμο νερό. Ακόμα και αν το πρόβλημα της έλλειψης πόσιμου νερού δεν βρίσκεται δίπλα μας, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει γενικά. Το πόσιμο νερό έχει ήδη αρχίσει να μειώνεται με την αποσταθεροποίηση των οικοσυστημάτων. Είναι καλό να το λάβουμε υπόψη μας πριν να είναι αργά.

Ανακύκλωση

Είναι πραγματικά πολύ απλό και δεν χρειάζεται να αφιερώσουμε παραπάνω χρόνο από αυτόν που αφιερώνουμε όταν απλά πετάμε τα απορρίμματα. Είναι τόσο εύκολο. Τοποθετούμε δύο κάδους απορριμμάτων αντί για έναν, έτσι να ξεχωρίζουμε τα ανακυκλώσιμα από τα μη ανακυκλώσιμα υλικά. Το 60-70% των απορριμμάτων μας είναι θεωρητικά ανακυκλώσιμο. Επιπροσθέτως, ακόμα πιο σημαντικό και χρήσιμο θα ήταν πριν πετάξουμε κάτι να σκεφτούμε αν θα μπορούσαμε κάπως να το επαναχρησιμοποιήσουμε.

Μείωση τις ενέργειας που σπαταλάμε

Αρχικά, το πιο απλό πράγμα που μπορούμε όλοι μας να εφαρμόσουμε είναι να κλείνουμε τα φώτα όταν δεν τα χρησιμοποιούμε. Μια ακόμα συνήθεια που θα ευνοήσει και την υγεία μας είναι να επιλέγουμε το περπάτημα σε κοντινές αποστάσεις. Επιπλέον, μπορούμε να επενδύσουμε σε μια καλύτερη μόνωση στο σπίτι μας ή στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών.

Οικολογικά Αγνά Φυσικά Καθαριστικά Egreeno

Χρήση οικολογικών προϊόντων

Η αντικατάσταση πολλών από τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε καθημερινά με οικολογικά προϊόντα είναι ολοένα και αυξανόμενη. Μεγάλο μέρος του κόσμου, ιδιαίτερα νέες οικογένειες, συνειδητοποιούν ότι η ποιότητα σε όσα προϊόντα καταναλώνονται μέσα σε ένα σπίτι, δεν αποτελεί πολυτέλεια ή απλώς μια ακόμα εναλλακτική πρόταση, αλλά απαραίτητο στοιχείο για το χτίσιμο μιας καλής ζωής με υγεία.


Κείμενα και φωτογραφία: www.egreeno.gr