Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

ΤΟ ΠΕΡΙΔΕΡΑΙΟ ΤΗΣ ΦΙΟΡΕΝΤΣΑΣ

Το επόμενο βιβλίο που έχει ήδη θέση στη λίστα μου (wishlist) είναι Το Περιδέραιο της Φιορέντσας, του Παύλου Ρεμούνδου, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ωκεανός. Ανυπομονώ να το ξεφυλλίσω. Ρένα Κάντζα
To Περιδέραιο της Φιορέντσας, www.oceanosbooks.gr

Από την όποια wishlist μου, δεν λείπουν ποτέ τα βιβλία, αφού, κυριολεκτικά, τα λατρεύω.
Έτσι, το επόμενο βιβλίο που έχω ήδη εντάξει σε αυτήν και ανυπομονώ να  ξεφυλλίσω είναι
"Το περιδέραιο της Φιορέντσας", που υπογράφει ο Παύλος Ρεμούνδος και κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ωκεανός.

Και ιδού με ποια λόγια τράβηξε την προσοχή μου... 

" Ένα σπάνιο και πολύτιμο περιδέραιο κατασκευασμένο από άριστο τεχνίτη, περνάει από γυναικείο λαιμό σε γυναικείο να λαιμό, από γαλαζοαίματη σε γαλαζοαίματη, από δούκισσες και βασίλισσες, διασχίζει αστραφτερό κι αναλλοίωτο τους αιώνες, άλλοτε κληρονομείται, άλλοτε δωρίζεται κι άλλοτε αρπάζεται από πειρατές... Παρακολουθεί τις συναρπαστικές ζωές των γυναικών που είχαν το προνόμιο να το φορέσουν στον λαιμό τους, όλες ωραίες, ισχυρές και μοιραίες. Λες και την μοίρα τους καθόριζε αυτό το εκτυφλωτικής ομορφιάς περιδέραιο... Από τις βενετσιάνες δούκισσες της Νάξου ως την θρυλική βασίλισσα της Κύπρου, την Κατερίνα Κορνάρο, την λατρεμένη του λαού της, κι από σουλτάνες βαλιντέ της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, μέχρι την αυτοκράτειρα Ευγενία της Γαλλίας και κατόπιν την βασίλισσα της Ισπανίας Βικτώρια- Ευγενία, το περιδέραιο της Φιορέντσας ακολουθεί μιά μαγική, συναρπαστική διαδρομή επτά αιώνων για να καταλήξει στα 1970 σε δημοπρασία στην Γενεύη... Ένα ιστορικό, ερωτικό, συναρπαστικό μυθιστόρημα που μας ταξιδεύει μέσα στους αιώνες σαν μαγικό χαλί."


Την αμέριστη προσοχή μου κέρδισε και ο συγγραφέας του, Παύλος Ρεμούνδος. Παρακαλώ, γνωρίστε τον...
Παύλος Ρεμούνδος


Ο Παύλος Ρεμούνδος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1952. 
  • Είναι γέννημα-θρέμμα Αθηναίος και μάλιστα τετάρτης γενιάς και αυτός είναι ο μόνος λόγος, που αγαπάει ακόμη την Αθήνα. Όλοι οι άλλοι λόγοι, για τους οποίους την αγαπούσε, έχουν εκλείψει. 
  • Οι απώτερες ρίζες του απλώνονται στην ʼΑρτα, στην ʼΑνδρο, στην Τήνο, στην Κωνσταντινούπολη και στη Γαλλία. 
  • Σταδιοδρόμησε ως διπλωμάτης, και με την ιδιότητα αυτή έζησε για χρόνια στην Κένυα, στην Ολλανδία, στη Βουλγαρία, στην Αίγυπτο, στην Κροατία, στο Καμερούν και στην Κούβα.
  •  Έχει ταξιδέψει και στις πέντε ηπείρους του πλανήτη, συλλέγοντας ανεκτίμητο πλούτο εμπειριών και αναμνήσεων.
  •  Μετά την λήξη της διπλωματικής διαδρομής του, αποφάσισε να ασχοληθεί με το γράψιμο. Έχει ήδη γράψει μια ιστορική βιογραφία με τίτλο «Εγώ, η Galla Placidia».
  •  Σήμερα ζει στην Αθήνα. 
  • Είναι πατέρας μιάς κόρης και παππούς της Ισαβέλλας και του Φίλιππου.


Ρένα Κάντζα, Blogger & Lifestyle Editor, www.cosmeticsdelux.blogspot.com